Πού βγαίνουμε σήμερα Σάββατο; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Σάββατο; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αφορμή το πρόσφατο βιβλίο του Σαλμάν Ρουσντί «Μαχαίρι», οι εκδόσεις Ψυχογιός καλούν τους αναγνώστες σε μια συζήτηση με τίτλο «Η ελευθερία του λόγου στον 21ο αιώνα». Θα μιλήσουν οι Δημήτρης Δουλγερίδης και Καρολίνα Μέρμηγκα, ενώ τον συντονισμό θα αναλάβουν οι Νούλα Μπίτσικα και Αγγελική Μποζίκη. Στις 12 μ., Εμμανουήλ Μπενάκη 13.

Οι Heuling, μια κολεκτίβα-ορόσημο της πειραματικής pagan folk, έρχονται από τις σκανδιναβικές χώρες του Βορρά στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού για μια ιδιαίτερη συναυλία γεμάτη κομμάτια που βασίζονται στην κουλτούρα των Βίκινγκ και μουσική που θα παρασύρει το κοινό σε ένα μεσαιωνικό σύμπαν. Στις 8 μ.μ.

Η FokiaNou Art Space παρουσιάζει τη νέα ατομική έκθεση της Δήμητρας Μαλταμπέ «Time – lapse» (φωτογραφία), σε επιμέλεια Παναγιώτη Βούλγαρη και Μάρι Κοξ. Η καλλιτέχνις μέσα από μια σειρά έργων εξερευνά τις συνδέσεις μεταξύ τόπου και χρόνου και την επίδρασή τους στον άνθρωπο. Στις 6 μ.μ., Φωκιανού 24.

Η βουβή ταινία του 1924 «Κλέφτης της Βαγδάτης» θα προβληθεί στην αίθουσα «Γιάννης Μαρίνος» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Η Στέλλα Γιαλόγλου στο πιάνο και ο Αλέξανδρος Γκέλιας στο βιολί θα ερμηνεύσουν ζωντανά επί σκηνής τη μουσική του φιλμ, ενώ την ταινία θα προλογίσει ο καθηγητής Ιάκωβος Σταϊνχάουερ. Στις 8.30 μ.μ.

Μετά τη μεγάλη συναυλία στον αρχαίο ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, ο Σταύρος Ξαρχάκος έρχεται στον ναό της Αφαίας στην Αίγινα για μία ακόμη μουσική παράσταση με τίτλο «Ταξίδι στο φως». Μαζί του στη σκηνή ο Γιάννης Κότσιρας και η Ηρώ Σαΐα, οι οποίοι συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια ανάδειξης και προστασίας χώρων μεγάλης πολιτιστικής σημασίας. Στις 7 μ.μ.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT