«Σκοτεινή» σειρά και «μεταϊμπρεσιονιστική» ταινία

«Σκοτεινή» σειρά και «μεταϊμπρεσιονιστική» ταινία

Από το σύμπαν του «Μπάτμαν» έρχεται μία από τις καλύτερες σειρές του HBO που έχουμε δει τον τελευταίο καιρό και βρίσκουμε στην πλατφόρμα της Vodafone TV. Συνεχίζοντας τη συνταγή του Τζόκερ, πρωταγωνιστής και εδώ είναι ένας «κακός», συγκεκριμένα ο Πιγκουίνος, τον οποίο υποδύεται ο (πραγματικά αγνώριστος) Κόλιν Φάρελ

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

The Penguin
ΘΡΙΛΕΡ (2024)
Δημιουργός: Λορέν Λεφράνκ
Ερμηνείες: Κόλιν Φάρελ, Κριστίν Μιλιότι

Από το σύμπαν του «Μπάτμαν» έρχεται μία από τις καλύτερες σειρές του HBO που έχουμε δει τον τελευταίο καιρό και βρίσκουμε στην πλατφόρμα της Vodafone TV. Συνεχίζοντας τη συνταγή του Τζόκερ, πρωταγωνιστής και εδώ είναι ένας «κακός», συγκεκριμένα ο Πιγκουίνος, τον οποίο υποδύεται ο (πραγματικά αγνώριστος) Κόλιν Φάρελ. Στον πολύ ρεαλιστικό κόσμο της Γκόθαμ Σίτι, η οποία υποφέρει μετά τις φονικές τρομοκρατικές επιθέσεις του Γρίφου, ο Οζ Κομπ είναι ένας «λοχαγός» της μαφιόζικης οικογένειας Φαλκόνε, ο οποίος αποφασίζει να στραφεί κατά των αφεντικών του και να διεκδικήσει για τον εαυτό του την εγκληματική κυριαρχία της πόλης. Με τη βοήθεια ενός νεαρού χαμινιού και της αινιγματικής Σοφία Φαλκόνε (Κριστίν Μιλιότι), ο Οζ-Πιγκουίνος θα ανοίξει δρόμο στον σκοτεινό υπόκοσμο, συχνά λερώνοντας τα χέρια του, προκειμένου να πετύχει τους σκοπούς του.

Η ανερχόμενη Λορέν ΛεφράνκImpulse») μαζί με τη δημιουργική ομάδα της υπογράφουν ένα μαφιόζικο θρίλερ, το οποίο βασίζεται και παράλληλα προεκτείνει την ιστορία του τελευταίου «Μπάτμαν» (2022), διαθέτοντας, πάντως, μεγαλύτερο αφηγηματικό βάθος και ενδιαφέροντες χαρακτήρες. Πρώτος και καλύτερος φυσικά ο πρωταγωνιστής, Πιγκουίνος, ένας άνδρας με σχεδόν απωθητικό παρουσιαστικό, αδίστακτος και με κάτι τρελό να παίζει στο βλέμμα του, αλλόκοτα συμπαθής, ωστόσο, και με μια ιδιότυπη ευαισθησία να κρύβεται κάτω από τη σκληρόπετση επιφάνεια.

Η μούσα του Μπονάρ ★★★
ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ (2023), 122΄
Σκηνοθεσία: Μαρτέν Προβόστ
Ερμηνείες: Σεσίλ ντε Φρανς, Βενσάν Μακέν, Στέισι Μάρτιν

«Σκοτεινή» σειρά και «μεταϊμπρεσιονιστική» ταινία-1
Η Σεσίλ ντε Φρανς και ο Βενσάν Μακέν στο φιλμ «Η μούσα του Μπονάρ».

Από την πλατφόρμα του Cinobo επιλέγουμε την ιστορία διαχρονικής αγάπης του σπουδαίου μεταϊμπρεσιονιστή ζωγράφου Πιερ Μπονάρ και της Μαρτ ντε Μελινί, η οποία γίνεται μια ταινία-ύμνος τόσο στη δύναμη της τέχνης όσο και σε εκείνη του αληθινού έρωτα, που μπορεί να ξεπεράσει νόρμες και στερεότυπα. Βρισκόμαστε στα τέλη του 19ου αιώνα, όταν ο ανερχόμενος Γάλλος ζωγράφος διαλέγει σαν μοντέλο την όμορφη Μαρτ. Σχεδόν αμέσως μεταξύ τους θα προκύψει ένας κεραυνοβόλος έρωτας, ο οποίος εξελίσσεται σε σχέση ζωής, με εκείνη να γίνεται μούσα του και μοντέλο περίπου στο 1/3 των έργων του. Γνωστός και ως «ζωγράφος της χαράς», ο Μπονάρ ξεχώριζε για τη φωτεινή χρωματική παλέτα του, την οποία βλέπουμε να αποτυπώνεται αισθητικά και στην ταινία. Το μεγαλύτερο μέρος της, άλλωστε, εκτυλίσσεται σε μια υπέροχη τοποθεσία στην παρισινή εξοχή και στις όχθες του Σηκουάνα, εκεί όπου το ζευγάρι έζησε και δημιούργησε. Σαν μικρό μπόνους στους λάτρεις της τέχνης, εκεί τους επισκέπτεται συχνά-πυκνά και ο μεγάλος Κλοντ Μονέ, πάντα με ένα μπουκάλι καλό γαλλικό κρασί και τα σύνεργα της ζωγραφικής του ανά χείρας.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT