Πού βγαίνουμε σήμερα Τρίτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Τρίτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Αθηνών, υπό τη μουσική διεύθυνση του Βύρωνα Φιδετζή, παρουσιάζει τη «Δημιουργία του κόσμου» του Νταριούς Μιγιό, το κοντσέρτο για βιoλί και ορχήστρα, του Δημήτρη Δραγατάκη, και τη μουσική του «Αρχοντοχωριάτη», βασισμένη στην ομώνυμη κωμωδία του Μολιέρου, που επιχείρησε να αναβιώσει ο Στράους σε μουσική για μπαλέτο. Στις 8.30, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Τάκης Θεοδωρόπουλος, με αναφορές στα έργα των μεγάλων αρχαίων φιλοσόφων και στην αρχαία τραγωδία, διαγράφει τη μορφή του έρωτα στην αρχαία Ελλάδα, συγκρίνοντάς τη με το σήμερα, μέσα από μια σειρά διαλέξεων στο Ιδρυμα Θεοχαράκη. Εναρξη απόψε με το θέμα «Η ιδεολογία της σεξουαλικής απελευθέρωσης», από τα «παιδιά των λουλουδιών» έως τον «Μάη του ’68». Στις 8 μ.μ., Βασιλίσσης Σοφίας 9.

Η Δ.Λ. Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Γιάννη Χρηστάκου με τίτλο «Στη ρωγμή του χώρου» (φωτογραφία), σε επιμέλεια Μπίας Παπαδοπούλου. Πρόκειται για εικαστικούς χάρτες που περιπλέκουν πραγματικά με αληθοφανή στοιχεία, τα οποία παίρνουν διαφορετικές μορφές, δημιουργώντας ένα αρμονικό αποτέλεσμα. Πέμπτη – Παρασκευή 12 μ.-7.30 μ.μ. και Σάββατο 12 μ.-4 μ.μ., Μεσολογγίου 55Α.

Με τον ελληνικό τίτλο «Κράτα με» θα παρουσιαστεί το βραβευμένο έργο «Next fall» του Τζέφρι Ναφτς, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Βασίλη Μυριανθόπουλου, στο θέατρο Εν Αθήναις. Πρόκειται για παράσταση που θέτει «δύσκολες» ερωτήσεις σχετικά με την αγάπη, τη θρησκεία και την κόντρα των κοινωνικών θεσμών. Στις 9 μ.μ., Ιάκχου 19.

Μετά την πρώτη επιτυχία που σημείωσε η παράσταση «Τα δέντρα ανθίζουν ακόμα», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κατσή, επιστρέφει για ακόμη μία φορά στο Κέντρο Ερευνας Μεικτών Παραστατικών Τεχνών – Reκτιφιέ. Πρόκειται για ένα έργο που εστιάζεται σε έναν άνθρωπο της Αθήνας και στις σκέψεις του, λίγο πριν αποφασίσει να αφαιρέσει τη ζωή του. Στις 9.30 μ.μ.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT