Πού βγαίνουμε σήμερα Τετάρτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Τετάρτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εγκαινιάζεται αύριο στην γκαλερί a.antonopoulou.art η έκθεση «Η πληθωρικότητα των χρωμάτων» του Μαρκ Χατζηπατέρα. Αν και τα προγενέστερα έργα του εστιάζουν στη φύση και στον άνθρωπο, αυτή η νέα σειρά παρουσιάζει αφαιρετικά σχέδια με πολύ χρώμα. Πρόκειται για προϊόν μακροχρόνιας έρευνας, που εκφράζει την ενασχόλησή του με τη συμβολή του χρώματος στην επιβίωση του μοντέρνου. Στις 2 μ.μ.-8 μ.μ., Αριστοφάνους 20.

Παρουσιάζεται αύριο το βιβλίο «Ασήμαντη λεπτομέρεια» της Αντανία Σίμπλι, σε μετάφραση της Ελένης Καπετανάκη, που συμπεριλήφθηκε στη μακρά λίστα του International Booker Prize 2021. Η ιστορία μάς μεταφέρει στην Παλαιστίνη του 1949 και του σήμερα, καταγράφοντας τη βία και τον τρόμο. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Ζακία Ακρα και Ελένη Καπετανάκη. Στις 7.30 μ.μ., Αρκάδων 4.

Ο Αναστάσιος Μπαμπατζιάς παρουσιάζει τη νέα του ατομική έκθεση με τίτλο «Ράχες» (φωτογραφία), στο καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού μουσείου, σε επιμέλεια Αιμιλίας Κουγιά. Η έκθεση περιλαμβάνει έργα που εμπεριέχουν δίπολα αντιθέσεων, τόσο ως προς τη μορφή όσο και ως προς το περιεχόμενό τους.

Η βιολονίστα Δανάη Παπαματθαίου Μάτσκε και ο πιανίστας Γιώργος Εμμανουήλ Λαζαρίδης έρχονται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για να ερμηνεύσουν τρεις σπουδαίες συνθέσεις για βιολί και πιάνο των Μπραμς και Μπετόβεν, στο πλαίσιο του κύκλου συναυλιών «Ελληνες σολίστ», στην αίθουσα «Δημήτριος Μητρόπουλος». Στις 8.30 μ.μ.

Η ομάδα «Θεατρείς» ανεβάζει στο θέατρο Βαφείο το έργο «Ο επιθεωρητής έρχεται» του Τζον Πρίσλεϊ, σε σκηνοθεσία Μαριλένας Μοραγλή. Πρόκειται για την ιστορία μιας φαινομενικά ιδανικής οικογένειας, όπου ο συγγραφέας θέτει ερωτήματα σχετικά με την ατομική και συλλογική ευθύνη. Στις 8 μ.μ., Αγίου Ορους 16.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT