Home Cinema: Οταν η Ακροδεξιά εγκαταστάθηκε στην Ντάουνινγκ Στριτ

Home Cinema: Οταν η Ακροδεξιά εγκαταστάθηκε στην Ντάουνινγκ Στριτ

Με το «Years and Years», ο σεναριογράφος και παραγωγός Ράσελ Τ. Ντέιβις («It’s a Sin», «Torchwood») οραματίστηκε μια σειρά επιστημονικής φαντασίας της οποίας η δυστοπική ιστορία θα έμοιαζε πολύ μακρινή και ίσως λιγάκι υπερβολική. Και όμως, το τηλεοπτικό πρότζεκτ που προβλήθηκε στο HBO και τώρα διατίθεται στην πλατφόρμα του Cinobo, είναι τρομακτικά επίκαιρο

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Years and Years ****
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ (2019)
Δημιουργός: Ράσελ Τ. Ντέιβις
Ερμηνείες: Εμα Τόμσον, Ρόρι Κινίαρ, Ρουθ Μάντελι, Ράσελ Τόβεϊ

Με το «Years and Years», ο σεναριογράφος και παραγωγός Ράσελ Τ. Ντέιβις («It’s a Sin», «Torchwood») οραματίστηκε μια σειρά επιστημονικής φαντασίας της οποίας η δυστοπική ιστορία θα έμοιαζε πολύ μακρινή και ίσως λιγάκι υπερβολική. Και όμως, το τηλεοπτικό πρότζεκτ που προβλήθηκε στο HBO και τώρα διατίθεται στην πλατφόρμα του Cinobo, είναι τρομακτικά επίκαιρο. Το σενάριο περιγράφει με ακρίβεια το σημερινό πολιτικό γίγνεσθαι όχι μόνο της Βρετανίας αλλά και ολόκληρου του κόσμου, από την οικονομική κρίση μέχρι την άνοδο της λαϊκιστικής Ακροδεξιάς. Με αφετηρία το 2019, παρακολουθούμε την εξέλιξη των γεγονότων στην πάροδο του χρόνου. Οι πρωταγωνιστές έρχονται αντιμέτωποι με θέματα όπως το προσφυγικό, ο πόλεμος Ουκρανίας – Ρωσίας, η προεδρία Τραμπ και η σύγκρουση της Αμερικής με την Κίνα, η τεράστια επιρροή της τεχνολογίας στην καθημερινότητα.

Η –βραβευμένη με ΟσκαρΕμα Τόμσον υποδύεται τη Βίβιαν Ρουκ, μια δημοφιλή επιχειρηματία η οποία έπειτα από μια αμφιλεγόμενη τηλεοπτική εμφάνισή της, ιδρύει κόμμα και ετοιμάζεται για πολιτική καριέρα γεμάτη λαϊκισμό και διαμάχες.

Στον πυρήνα της σειράς των έξι επεισοδίων βρίσκεται η δύναμη της βρετανικής οικογένειας Λίονς και στο πώς στο σύνολό της ή καθένα από τα μέλη της ξεχωριστά θα επηρεαστούν από τις αλλαγές στην κοινωνία 15 χρόνια μετά την πολυσυζητημένη συνέντευξη της Βίβιαν. Το «Years and Years» θα προκαλέσει σίγουρα ισχυρό σοκ στους θεατές, για το γεγονός ότι μεγάλο μέρος του λειτουργεί προφητικά γι’ αυτά που συμβαίνουν γύρω μας.

Home Cinema: Οταν η Ακροδεξιά εγκαταστάθηκε στην Ντάουνινγκ Στριτ-1
Ανταμ Μπρόντι και Κρίστεν Μπελ: ο γοητευτικός ραββίνος και η podcaster στο «Κανείς δεν το θέλει».

Κανείς δεν το θέλει **1/2
ΡΟΜΑΝΤΙΚΗ ΚΟΜΕΝΤΙ (2024)
Δημιουργός: Εριν Φόστερ
Ερμηνείες: Κρίστεν Μπελ, Ανταμ Μπρόντι, Τζαστίν Λούπε

Σε μια στροφή προς το είδος της ρομαντικής κομεντί και ακολουθώντας το μοτίβο σχετικών παραγωγών από τη δεκαετία του 1990, το Netflix παρουσιάζει μια σειρά που μοιάζει να έχει όλα τα στοιχεία για να πετύχει. Η σειρά, με πρωταγωνιστές τους Κρίστεν Μπελ και Ανταμ Μπρόντι, έγινε viral για το αρκετά ρεαλιστικό σενάριο όσον αφορά τις σημερινές σχέσεις και έχει ήδη ανανεωθεί για τον δεύτερο κύκλο επεισοδίων.

Η podcaster Τζοάν συναντά τον πρόσφατα χωρισμένο ραββίνο Νόα σε ένα πάρτι και αμέσως υπάρχει έλξη ανάμεσά τους, παρόλο που οι κόσμοι τους είναι εντελώς διαφορετικοί. Στη σχέση τους, που βλέπουμε να αναπτύσσεται μέσα στα ολιγόλεπτα επεισόδια, παρεμβαίνουν και οι οικογένειες, που δίνουν μια διασκεδαστική νότα στην πλοκή.

Η κομεντί βλέπεται ευχάριστα και έχει ξεχωρίσει για την υγιή σχέση των βασικών χαρακτήρων και για τα ταμπού θέματα που προσεγγίζει με έξυπνο τρόπο. Ωστόσο, είναι προβλέψιμη χωρίς να υπάρχει κάποια σημαντική δραματική ανατροπή ή έκπληξη.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT