Το σινεμά «Ανδόρα» γίνεται «Newman»

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποχαιρετάμε τον ιστορικό κινηματογράφο «Ανδόρα», που βρισκόταν στην οδό Σεβαστουπόλεως 117 στην Πανόρμου και καλωσορίζουμε στη θέση του το «Newman» που θα υποδεχτεί το κοινό σε δύο ημέρες, με την αποκλειστική προβολή του υπερβατικού ντοκιμαντέρ «Samsara», σε σκηνοθεσία Λόις Πατίνιο.

Η ιστορία διαδραματίζεται σε έναν βουδιστικό ναό στο Λάος, εκεί όπου δεκάδες νεαροί μαθητεύουν δίπλα σε σοφούς μοναχούς, με κεντρικό πρόσωπο ένα αγόρι, το οποίο διασχίζει κάθε μέρα το ποτάμι, έτσι ώστε να διαβάσει ένα κείμενο σε μια γυναίκα-ψυχοπομπό.

Μία ημέρα νωρίτερα, την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου στις 8 μ.μ., θα ανοίξει τις πόρτες του για μια δοκιμαστική προβολή, περιορισμένων θέσεων, της ταινίας «Α night of knowing nothing» της Πάιαλ Καπάντια, με αγγλικούς υπότιτλους. Το φιλμ μιλάει για τη μνήμη, την πολιτική πραγματικότητα αλλά και τις προσωπικές διασυνδέσεις.

Κύριος στόχος για το Newman, όπως ανακοινώθηκε, είναι να λειτουργήσει ως ένας ανοιχτός πολυχώρος έκφρασης, φιλοξενώντας όχι μόνο επιλεγμένα φιλμ, φεστιβαλικές ταινίες Α΄ προβολής και ειδικές προβολές σύγχρονου πρωτοποριακού σινεμά, αλλά και καλλιτεχνικές κοινότητες και ομάδες για πρόβες, σεμινάρια και workshops. Εξοπλισμένο με μία ολοκαίνουργια σκηνή και σύγχρονο ηχητικό και φωτιστικό εξοπλισμό, θα προσφέρει μία ολοκληρωμένη εμπειρία θέασης, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια στοχαστικών κινηματογραφικών προβολών, site-specific παραστατικών τεχνών, μουσικών παραστάσεων, video art και εικαστικών εγκαταστάσεων.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT