Πολάνσκι: Συμβιβασμός για υπόθεση βιασμού

Πολάνσκι: Συμβιβασμός για υπόθεση βιασμού

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τελευταία υπόθεση βιασμού για την οποία κατηγορείτο ο Ρομάν Πολάνσκι, εναντίον μιας 16χρονης το 1973, διευθετήθηκε πριν φτάσει σε δίκη, «με αμοιβαία ικανοποίηση» και των δύο πλευρών, όπως ανακοινώθηκε. Η αγωγή εναντίον του γνωστού σκηνοθέτη κατατέθηκε πέρυσι και ανέφερε ότι ο Πολάνσκι έβγαλε την τότε έφηβη για δείπνο σε ένα εστιατόριο του Λος Αντζελες δίνοντάς της τεκίλα και όταν εκείνη άρχισε να ζαλίζεται, την οδήγησε στο σπίτι του και τη βίασε. Σύμφωνα με δηλώσεις της δικηγόρου της γυναίκας, Γκλόρια Ολρεντ, εκείνη του ζήτησε να σταματήσει χωρίς αποτέλεσμα, προκαλώντας της «τεράστιο σωματικό και συναισθηματικό πόνο». Σύμφωνα με τον δικηγόρο της πλευράς Πολάνσκι, Αλεξάντερ Ρούφους-Αϊζακς, οι δύο πλευρές ήρθαν σε συμβιβασμό, κάτι το οποίο επιβεβαίωσε και η Ολρεντ στον Guardian.

Η μήνυση, με την οποία ζητείτο απροσδιόριστη αποζημίωση, κατατέθηκε τον Ιούνιο του 2023, λίγο πριν από τη λήξη ενός νόμου της Καλιφόρνιας που άφηνε ανοιχτό ένα εκτεταμένο χρονικό παράθυρο για αξιώσεις κατά των φερομένων ως δραστών σεξουαλικών εγκλημάτων. Τα δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν τον φετινό Ιούλιο ανέφεραν ότι επιτεύχθηκε συμφωνία «υπό όρους». Ο Γαλλοπολωνός σκηνοθέτης είναι μία αμφιλεγόμενη προσωπικότητα και συνδέεται με τις κατηγορίες τεσσάρων γυναικών για παρόμοια εγκλήματα τη δεκαετία του 1970. Είναι γνωστή η υπόθεση βιασμού της 13χρονης Σαμάνθα Γκάιμερ το 1977, την οποία ο Πολάνσκι παραδέχτηκε τότε ότι εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά, αλλά μετά ο ίδιος διέφυγε στην Ευρώπη αφού εξέτισε ποινή φυλάκισης 42 ημερών. Από τότε ζει σε ένα ιδιότυπο καθεστώς φυγά από τις ΗΠΑ. Η Γκάιμερ είχε ζητήσει να κλείσει η υπόθεση το 2017, κάτι που δεν έγινε δεκτό από τα αμερικανικά δικαστήρια.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT