Πού βγαίνουμε σήμερα Πέμπτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Πέμπτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε «Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού», ο σκηνοθέτης Γιάννης Κακλέας επιστρέφει στο θέατρο Γκλόρια με τη νέα του παράσταση «Επιθεωρητής», το αριστούργημα του Ρώσου δραματουργού Νικολάι Γκόγκολ, που πραγματοποιεί πρεμιέρα σήμερα. Πρωταγωνιστούν οι Θοδωρής Σκυφτούλης και Στέλιος Μάινας. Στις 9 μ.μ., Ιπποκράτους 7.

Η παράσταση «Brokeback Mountain», βασισμένη στο διήγημα της Ανι Πρου που έγινε και κινηματογραφική ταινία, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου, έρχεται στο θέατρο Κνωσός. Πρωταγωνιστούν οι Δημήτρης Καπουράνης και Μιχαήλ Ταμπακάκης. Πρόκειται για την περίπλοκη αγάπη μεταξύ δύο σύγχρονων νεαρών καουμπόηδων, που συναντιούνται σε ένα γραφείο εύρεσης εργα-σίας. Στις 9 μ.μ., Κνωσού 11.

Συνεχίζεται η έκθεση «Η αποκατάσταση της αισιοδοξίας» (φωτογραφία) στη Δημοτική Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων, σε επιμέλεια Βικτώριας Ζυγούρου, Κώστα Νικάκη και Στέισι Βεντούρα, που εντάσσεται στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων «1974 και 1944 – Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της». Η έκθεση περιλαμβάνει έργα γλυπτικής, χαρακτικής και ζωγραφικής από τις μόνιμες συλλογές της πινακοθήκης. Στις 11 π.μ. – 7 μ.μ., πλατεία Μεταξουργείου.

Η γκαλερί Ρεβέκκα Καμχή παρουσιάζει την αναδρομική έκθεση του Κωνσταντίνου Κακανιά «Θεϊκή διαταραχή προσωπικότητας», που αναφέρεται στην πολύπλευρο έργο αλλά και στην προσωπικότητα του διεθνούς καλλιτέχνη, ο οποίος ζει και εργάζεται μεταξύ Ελλάδας και Καλιφόρνιας. Η έκθεση περιλαμβάνει πίνακες ζωγραφικής, εικονογραφήσεις περιοδικών, γλυπτά, φωτογραφίες και ηχογραφήσεις. Στις 12 μ.-6 μ.μ., Λεωνίδου 9.

Η dj Σάρλοτ ντε Βίτε, ο Ενρίκο Σαντζουλιάνο και το ντουέτο KAS:ST, τέσσερις διεθνώς αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες, συναντιούνται στο Τάε Κβον Ντο, τη δεύτερη ημέρα του Techniques 2024, στις 26 Οκτωβρίου, έτοιμοι να ταξιδέψουν το κοινό με τους εκρηκτικούς ήχους τους, σε ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα που θα διαρκέσει 10 ολόκληρες ώρες. Στις 11 μ.μ.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT