Πού βγαίνουμε σήμερα Παρασκευή; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Παρασκευή; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ταξιδεύει στη Βέροια για να ερμηνεύσει στον Δημοτικό Χώρο Τεχνών την εισαγωγή από την όπερα του «Ντον Τζοβάνι» του Μότσαρτ, τη Συμφωνία κοντσερτάντε για βιολί, τσέλο, φαγκότο και όμποε του Χάιντν και την έβδομη Συμφωνία του Μπετόβεν, υπό τη μουσική διεύθυνση του Βλαδίμηρου Συμεωνίδη. Στις 8 μ.μ., Π. Μελά 10.

Μετά τη διεθνή περιοδεία και την επιτυχία που γνώρισε στο Φεστιβάλ Αθηνών, πριν από τρία χρόνια, η παράσταση «Δημοκρατία του μπακλαβά», σε σκηνοθεσία Ανέστη Αζά, επιστρέφει στην Αθήνα. Πρόκειται για μια θεατρική κωμωδία που αντλεί έμπνευση από τα γεγονότα του 1821, τοποθετημένη στο σήμερα, διερευνώντας ζητήματα ταυτότητας. Στις 9 μ.μ., θέατρο «Αλέκος Αλεξανδράκης». Κυψέλης 54.

Το Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης, στο πλαίσιο του παράλληλου προγράμματος της θεματικής έκθεσης «Δημοκρατία», διοργανώνει από τις 29 Οκτωβρίου έως τις 10 Ιανουαρίου έκθεση αφίσας, με τίτλο «Η Δημοκρατία στον δρόμο 1967-1981» (φωτογραφία), σε συνεργασία με τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας. Η έκθεση περιλαμβάνει αντιδικτατορικές αφίσες, που αφηγούνται ιστορίες μιας σημαντικής περιόδου. Στις 7 μ.μ., Βαλαωρίτου 9Α.

Πριν από δύο ημέρες, εγκαινιάστηκε στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης η έκθεση «Οι στέγες του Παρισιού» του Εδουάρδου Σακαγιάν, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γαλλοφωνίας «Refaire le Monde». Ο καλλιτέχνης παρουσιάζει έργα με αυτοβιογραφικό χαρακτήρα, εστιασμένος στη μελέτη του φωτός, το οποίο μεταβάλλεται, δημιουργώντας χρωματικές σχέσεις ανάλογα με την ώρα της ημέρας. Στις 6 μ.μ.-9 μ.μ., Λεωφ. Στρατού 2Α.

Το 4ο Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας «Μίλα… it’s ok», μετά τη Λαμία, τη Λάρισα και τη Σύρο, έρχεται στην Αθήνα, γεμάτο βιωματικά εργαστήρια, ομιλίες από ειδικούς, ενημερωτικά περίπτερα αλλά και μια μεγάλη συναυλία για το τέλος. Μεταξύ άλλων, θα εμφανιστούν οι Σπύρος Γραμμένος, Rous, Papazo & Leo και Βέβηλος. Στις 3 μ.μ., Τεχνόπολη.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT