Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εννέα έφηβες από τη Χιλή κατακτούν τη σκηνή και μιλούν για τη βία εναντίον των γυναικών στην παράσταση «Paisajes para no colorea» / «Τοπία χωρίς χρώμα» σε σκηνοθεσία Marco Layera, που παρουσιάζεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Στις 9 μ.μ., Πειραιώς 260.

Μεγάλη συναυλία για την ενίσχυση των πυρόπληκτων οικογενειών της Βόρειας Εύβοιας πραγματοποιείται σήμερα στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο. Τραγουδούν μεταξύ άλλων οι Ελευθερία Αρβανιτάκη, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Γιώργος Νταλάρας, Γιάννης Κότσιρας, Χρήστος Θηβαίος, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Κώστας Χατζής κ.ά. Στις 8 μ.μ. 

Οι «Βάκχες» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη παρουσιάζονται στο Θέατρο Κολωνού. Ο Ακης Σακελλαρίου και ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος ερμηνεύουν τον Διόνυσο και τον βασιλιά Πενθέα αντίστοιχα, ενώ τη διανομή συμπληρώνει ένα εκλεκτό σύνολο ηθοποιών. Στις 9 μ.μ., Ιωαννίνων και Καπανέως.

«Συνομιλία» με τη Μαρία Φαραντούρη και τον Δημήτρη Καταλειφό σήμερα το απόγευμα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η συνάντηση εστιάζει στη γεφύρωση ανάμεσα σε διαφορετικές πτυχές της τέχνης, στο πέρασμα που γεννάει κάτι καινούργιο. Στις 6 μ.μ., είσοδος ελεύθερη, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη.

Το Ιδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία διοργανώνει στο café στον Κήπο του Νομισματικού Μουσείου εκδήλωση παρουσίασης της έκδοσης «Ενας πολιτισμός ελευθερίας. Η αρχαία Ελλάδα και οι απαρχές της Ευρώπης» του Christian Meier. Την εκδήλωση συντονίζει ο Παντελής Μπουκάλας, συγγραφέας, δημοσιογράφος, μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Ιδρύματος της Βουλής. Στις 7.30 μ.μ., Πανεπιστημίου 12. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT