Πού βγαίνουμε σήμερα Παρασκευή; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Παρασκευή; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Εναρξη σήμερα για την παράσταση «Ο Τίποτας», γεμάτη χιούμορ, αυτοσαρκασμό, ανατροπές, βασισμένη στο κείμενο του υποψήφιου για Πούλιτζερ Γουίλ Ινο

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τριάντα χρόνια πορείας, τραγούδια-σταθμούς από τους Ενδελέχεια, αλλά και από την προσωπική του διαδρομή, θα παρουσιάσει ο συνθέτης και στιχουργός Δημήτρης Μητσοτάκης στο Caja de Musica, Σινώπης 27, στις 22.00.

Εναρξη σήμερα για την παράσταση «Ο Τίποτας», γεμάτη χιούμορ, αυτοσαρκασμό, ανατροπές, βασισμένη στο κείμενο του υποψήφιου για Πούλιτζερ Γουίλ Ινο. Οπως λέει και ο σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής της παράστασης Θάνος Τοκάκης (φωτογραφία), «”Ο Τίποτας” δεν πρόκειται να σας μιλήσει για κάτι φοβερό. Μη φοβάστε, δεν πρόκειται να εμβαθύνει. Αυτό που θα προσπαθήσει τουλάχιστον είναι να σας διασκεδάσει». Θέατρο του Νέου Κόσμου, Αντισθένους 7 και Θαρύπου, στις 21.15.

«Γιατί η τραγωδία συνεχίζει να ασκεί πάνω μας τόσο μεγάλη έλξη; Γιατί ερμηνεύοντας τους κλασικούς ερμηνεύουμε τον εαυτό μας. Την εποχή μας», αναφέρει στο σκηνοθετικό του σημείωμα ο Κωνσταντίνος Χατζής για την παράσταση «Επτά επί Θήβας – Αντιγόνη», που είναι μια συρραφή κειμένων των δύο τραγωδιών. Την πρωτότυπη μουσική υπογράφει ο Γιώργος Κουμεντάκης. Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκώ 55, στις 23.30.

Μια συναυλία-αφιέρωμα στη μουσική της Αναγέννησης μέσα από τις σχέσεις της Κρήτης με τη Βενετία σε αντιπαράθεση με παραδόσεις της Μεσογείου θα παρουσιάσουν οι Ex Silentio. Σπάνια έργα των Κρητών συνθετών Λεονταρίτη και Ντε Λάουντις θα ακουστούν μαζί με τραγούδια λόγιας και προφορικής παράδοσης. Τελλόγλειο Ιδρυμα Τεχνών, ΑΠΘ, στις 20.00.

Ο σπουδαίος σαξοφωνίστας της τζαζ Τσίκο Φρίμαν εμφανίζεται από σήμερα μέχρι και τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου μαζί με το σχήμα του Exotica Trio στο Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς. Παρασκευή και Σάββατο στις 22.30, Κυριακή και Δευτέρα στις 21.30.

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών συμπράττει με τον σημαντικό μαέστρο κινηματογραφικής μουσικής παγκοσμίως, Φρανκ Στρόμπελ, παρουσιάζοντας «10 ταινίες – 10 δεκαετίες – 10 Οσκαρ». Ξεκινώντας από τη δεκαετία που διανύουμε και τη μουσική του Χανς Ζίμερ για την ταινία «Dune: Part One» και πηγαίνοντας πίσω στον χρόνο, η Ορχήστρα ερμηνεύει σάουντρακ των τελευταίων δέκα δεκαετιών που βραβεύτηκαν με το χρυσό αγαλματίδιο. Την επιμέλεια και παρουσίαση της βραδιάς αναλαμβάνει ο κριτικός κινηματογράφου Γιάννης Ζουμπουλάκης. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Χ. Λαμπράκη, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη. Παρασκευή στις 20.30. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT