Ενα φιλανθρωπικό ρεσιτάλ στην Υδρα τιμά τη μνήμη του Κωστή Σοφιανού

Ενα φιλανθρωπικό ρεσιτάλ στην Υδρα τιμά τη μνήμη του Κωστή Σοφιανού

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συμπληρώθηκαν ήδη 11 χρόνια από τότε που ο Κωστής Σοφιανός, επιχειρηματίας και ιδρυτής του πρώτου ξενοδοχείου στην Υδρα, του περίφημου Λητώ, «έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή, προδομένος από την καρδιά του. Με καταγωγή από τη Μικρά Ασία, τεράστια καλλιέργεια και αγάπη για την κλασική μουσική, ήταν από εκείνους τους ανθρώπους που προσέδιδαν αρχοντιά σε ό,τι καταπιάνονταν. Η σύζυγός του Τζένη και οι γιοι του, Νίκος και Αλέξανδρος, θέλησαν να τιμήσουν τη μνήμη του θεσμοθετώντας ένα καλοκαιρινό φιλανθρωπικό ρεσιτάλ, με τα έσοδα να πηγαίνουν στο Κουλούρειο Νοσοκομείο του νησιού, «Παναγία Φανερωμένη», ως ένδειξη ευγνωμοσύνης. Οι θεράποντες γιατροί είχαν κάνει τότε τα πάντα για να βοηθήσουν τον Σοφιανό. Παρά το ότι το νοσοκομείο δεν έχει υποστήριξη από την πολιτεία, λειτουργεί με υποδειγματικό και διαφανή τρόπο, προσφέροντας υπηρεσίες περίθαλψης τόσο στους ντόπιους όσο και στους ξένους. 

Ενα φιλανθρωπικό ρεσιτάλ στην Υδρα τιμά τη μνήμη του Κωστή Σοφιανού-1
Ο Κέβιν Ζου, ο οποίος έρχεται φέτος.

Ολα αυτά τα χρόνια, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της οικογένειας Σοφιανού, έχουν έρθει στην Υδρα πολλοί από τους ανερχόμενους αλλά και καταξιωμένους αστέρες του διεθνούς στερεώματος. Ο Ισπανός τσελίστας Πάμπλο Φεράντεζ έπαιξε μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό με το διάσημο Στραντιβάριους «Lord Aylesford», που κατασκευάστηκε το 1696.

Ενα φιλανθρωπικό ρεσιτάλ στην Υδρα τιμά τη μνήμη του Κωστή Σοφιανού-2
Ο Λεωνίδας Καβάκος πριν από μερικά χρόνια.

Ο Κορεάτης Ιν Μο Γιανγκ  με το δικό του Στραντιβάριους, έκανε μια μοναδική εμφάνιση, με συνοδεία στο πιάνο τον Αλεξ Μπέγερ. Πριν από δύο χρόνια ήρθε στην Υδρα η κορυφαία βιολονίστα της Ιαπωνίας, Μαγιούκο Κάμιο, γεννημένη το 1986 στην Οσάκα, με λαμπρές σπουδές και διθυραμβικές κριτικές για την ερμηνεία της. Μαζί της είχε άλλο ένα ανερχόμενο άστρο της κλασικής μουσικής, τον Αρμένιο Ναρέκ Χακναζαριάν. Υποστηρικτής του ρεσιτάλ έχει υπάρξει και ο Λεωνίδας Καβάκος θέλοντας να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του μιας και ο Κωστής Σοφιανός, δεινός βιολιστής και ο ίδιος, ήταν από τους πρώτους που είχαν δει το ταλέντο του. 

Ενα φιλανθρωπικό ρεσιτάλ στην Υδρα τιμά τη μνήμη του Κωστή Σοφιανού-3
Η αυλή της Μητρόπολης.

Η εκδήλωση, όπως πάντα, εντάσσεται στο πλαίσιο των «Θεομητορικών» της Υδρας και φιλοξενείται στην ωραία αυλή της Μητρόπολης. Λόγω της κατάστασης θα τηρηθούν βέβαια όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά της πανδημίας. Το ρεσιτάλ θα γίνει το Σάββατο 7 Αυγούστου 2021 στις 9 μ.μ. με σολίστ τον Αμερικανό Κέβιν Ζου που κέρδισε το 1o Βραβείο διαγωνισμού Παγκανίνι το 2018. Πρόκειται για τον νεότερο νικητή στην ιστορία του διαγωνισμού μιας και τότε ήταν μόλις 18 ετών. Γεννήθηκε στο Μέριλαντ των ΗΠΑ και ξεκίνησε να μαθαίνει μουσική σε ηλικία μόλις 3 ετών. Θα τον συνοδεύει 23μελής ορχήστρα με μουσικούς από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (ΚΟΑ). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ: Eine Kleine Nachtmusik και Νικολό Παγκανίνι: Violin Concerto No 1 in D major, Op. 6.
 
[email protected]

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT