Σημαντική δωρεά του Ιδρύματος «Αικατερίνη Λασκαρίδη» προς τους πυρόπληκτους

Σημαντική δωρεά του Ιδρύματος «Αικατερίνη Λασκαρίδη» προς τους πυρόπληκτους

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Σε τόσο δύσκολες ώρες είναι υποχρέωση όλων να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που έχασαν την περιουσία τους και είδαν τη ζωή τους να καταστρέφεται από τη φωτιά. Ο καθένας από εμάς πρέπει να προσφέρει ό,τι μπορεί», έλεγε χθες σε τηλεφωνική επικοινωνία με τη στήλη ο εφοπλιστής Πάνος Λασκαρίδης. Με χθεσινή ανακοίνωση, το Ιδρυμα «Αικατερίνη Λασκαρίδη», του οποίου είναι πρόεδρος, προχώρησε σε δωρεά 1 εκατ. ευρώ ώστε να ενισχυθούν οικονομικά οι πυρόπληκτοι, αλλά και το Πυροσβεστικό Σώμα. «Είναι ένα ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης για τους πυροσβέστες, που έκαναν ηρωικές προσπάθειες όλες αυτές τις ημέρες», προσέθεσε.

Σημαντική δωρεά του Ιδρύματος «Αικατερίνη Λασκαρίδη» προς τους πυρόπληκτους-1
Το πλοίο που θα μετονομαστεί σε ΠΓΥ «Αίας».

Η δωρεά του Πάνου Λασκαρίδη έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ενεργειών του εφοπλιστή που μέχρι τώρα είχαν στόχο τη στήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων και ιδιαιτέρως του Πολεμικού Ναυτικού. Τον Ιούλιο είχε προσφέρει στον στόλο ένα τρίτο πλοίο γενικής υποστήριξης, το ΠΓΥ «Αίας» – από το όνομα του Σαλαμίνιου ομηρικού ήρωα. Είναι μήκους 85 μέτρων και εκτοπίσματος 4.426 τόνων. Εχει μέγιστη ταχύτητα 16 κόμβων και διαθέτει μεγάλη μεταφορική ικανότητα στο ανοικτό του κατάστρωμα των 1.000 τ.μ. Είναι ένα σκάφος με μεγάλες δυνατότητες υποστήριξης των μονάδων κρούσης του Στόλου, επιχειρησιακού σχεδιασμού και υλοποίησης δράσεων πολλαπλού τύπου – όχι μόνο διοικητικής μέριμνας. 

Σημαντική δωρεά του Ιδρύματος «Αικατερίνη Λασκαρίδη» προς τους πυρόπληκτους-2
Το ΠΓΥ «Ηρακλής» σε φωτογραφία του περυσινού Ιουλίου.

Τον Ιούλιο του 2020 αλλά και τον Δεκέμβριο του 2019 ο εφοπλιστής και η οικογένειά του είχαν κάνει δωρεά άλλα δύο πλοία γενικής χρήσης στο Π.Ν. Το πρώτο ήταν το «Ατλας 1» και το δεύτερο το «Ηρακλής». Διαθέτουν δυνατότητα σταθεροποίησης σε ακινησία υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, κατά συνέπεια μπορούν να υποστηρίζουν επιχειρήσεις ελικοπτέρων, ανεφοδιασμού του Στόλου, αλλά και διάσωσης υποβρυχίων. Η σχεδίαση και των δύο πλοίων έχει γίνει με γνώμονα την επιχειρησιακή ευελιξία, που σημαίνει ότι μπορούν να μεταφέρουν άρματα και οχήματα μάχης και υποστήριξης, γερανούς, βαριές κατασκευές και εμπορευματοκιβώτια, με διαμόρφωση ανάλογη προς τις ανάγκες της εκάστοτε αποστολής.

Σημαντική δωρεά του Ιδρύματος «Αικατερίνη Λασκαρίδη» προς τους πυρόπληκτους-3
Το ΠΓΥ «Ατλας 1», που δωρήθηκε το 2019.

Σταθερό σημείο αναφοράς στη φιλανθρωπική δράση της οικογένειας Λασκαρίδη, ωστόσο, είναι το ίδρυμα που φέρει το όνομα της μητέρας του Πάνου και του Θανάση Λασκαρίδη, η οποία είχε δραστηριοποιηθεί πολύ νωρίς στην κοινωφελή προσφορά. Με έδρα τον Πειραιά, διαθέτει μια σημαντική ιστορική βιβλιοθήκη στο Πασαλιμάνι, ενώ οργανώνει εκπαιδευτικά, καλλιτεχνικά και εκδοτικά εγχειρήματα. Στεγάζει ναυτική συλλογή αντικειμένων και τεκμηρίων, καθώς και τις μοναδικές εικόνες της Συλλογής Βελιμέζη. Παλαιότερα έχουν πραγματοποιηθεί εκεί εκθέσεις και παρουσιάσεις για τα ευρήματα της ενάλιας έρευνας στο ναυάγιο των Αντικυθήρων από το 2014, την οποία στήριξε ο εφοπλιστής, διαθέτοντας το σκάφος του για ερευνητικούς σκοπούς. 
 
[email protected]

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT