«Είναι πιο μαγευτικό στη ζωή να μπορείς να προσφέρεις παρά να εισπράττεις»

«Είναι πιο μαγευτικό στη ζωή να μπορείς να προσφέρεις παρά να εισπράττεις»

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μια ημέρα ανοιξιάτικη που η θερμοκρασία ανέβαινε καθώς περνούσε η ώρα και ο ήλιος παραμέριζε τα σύννεφα, η ΠτΔ βράβευσε το μεσημέρι της Τρίτης τέσσερις συμπατριώτες μας που έχουν προσφέρει πολλά –ο καθείς από το δικό του μετερίζι– στη χώρα μας αλλά και στον κόσμο. Σε ειδική τελετή, η πρώτη πολίτης της χώρας απένειμε τα παράσημα του Ανώτερου Ταξιάρχη του Τάγματος του Σωτήρος στον Λίνο-Αλέξανδρο Σισιλιάνο, καθηγητή Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου και κοσμήτορα της Νομικής Σχολής Αθηνών, και του Ανώτερου Ταξιάρχη του Τάγματος της Ευποιίας στην Αλίκη Περρωτή-Κωνσταντοπούλου.

«Είναι πιο μαγευτικό στη ζωή να μπορείς να προσφέρεις παρά να εισπράττεις»-1
Ο συγκινημένος Αλβέρτος Μπουρλά με την ΠτΔ. (Thodoris Manolopoulos)

Στον Αλβέρτο Μπουρλά, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer, απένειμε τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Σωτήρος, και στη Βικτωρία-Μαργαρίτα Καρέλια, πρόεδρο του Ιδρύματος Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια, τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Ευποιίας. Η συγκίνηση ήταν έκδηλη στα πρόσωπα των βραβευθέντων και της Θεοδώρας Βαλεντή, εγγονής της Αλίκης Περρωτή, που παρέλαβε το παράσημο για λογαριασμό της αγαπημένης της γιαγιάς. «Η αναγνώριση αυτή έχει την πιο ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου», είπε ο Αλβέρτος Μπουρλά υπογραμμίζοντας πως παρότι έχει λάβει πολλές διακρίσεις στην καριέρα του, η τιμή αυτή από την ΠτΔ, την ανώτατη άρχοντα της χώρας από την οποία κατάγεται, είναι η πιο σημαντική. Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως πίστευε πάντοτε στη ζωή του ότι η επιστήμη μπορεί να υπερβεί κάθε εμπόδιο, «όπως άλλωστε και οι Ελληνες», ενώ τόνισε ότι είναι πολύ τυχερός επειδή από τη θέση που βρέθηκε μπορεί να προσφέρει. Είχε προηγηθεί η ομιλία της ΠτΔ για την πορεία του Αλβέρτου Μπουρλά που αποτελεί το χρονικό μιας νίκης της επιστήμης στον τομέα της υγείας, προς όφελος του κοινού καλού. «Προερχόμενος από οικογένεια επιζώντων του Ολοκαυτώματος, κατάφερε να υλοποιήσει το όραμά του και να εφαρμόσει επιστημονικές καινοτομίες που οδήγησαν στην ανακάλυψη του εμβολίου, κάνοντας όλη την υφήλιο να πιστέψει ότι το αδύνατο είναι δυνατό», είπε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Είναι πιο μαγευτικό στη ζωή να μπορείς να προσφέρεις παρά να εισπράττεις»-2
Η σπουδαία Βικτωρία Καρέλια συνόψισε σε μία φράση την ευποιία. (Thodoris Manolopoulos)

Για την Αλίκη Περρωτή που έχει κάνει σειρά δωρεών στην Ελλάδα, με γνωστότερο το Κωνσταντοπούλειο Νοσοκομείο της Νέας Ιωνίας, η ΠτΔ είπε: «Απέδειξε ότι η ζωή έχει μεγαλύτερη αξία όταν προσφέρουμε, συνδράμουμε και συμπαραστεκόμαστε στον πιο αδύνατο, σε αυτόν που έχει ανάγκη. Μια μόνιμη εθελόντρια, σε έναν αγώνα ανιδιοτελούς πορείας, που τη χαρακτηρίζει η αγάπη για τον άνθρωπο. Στο πρόσωπό της τιμάμε και τον πατέρα της, ευεργέτη Θεόδωρο Κωνσταντόπουλο, του οποίου το όνομα συνδέθηκε με το ομώνυμο νοσοκομείο». Η Θεοδώρα Βαλεντή, παρούσα με τους δύο γιους της, στάθηκε στο ότι η γιαγιά της αφήνει παρακαταθήκη και παράδειγμα στους νέους ανθρώπους. Η Βικτωρία Καρέλια που έχει σκύψει με απέραντη τρυφερότητα πάνω από την παράδοση, δημιουργώντας μια ξεχωριστή συλλογή και ένα μουσείο, είπε πως είναι πολύ πιο μαγευτικό στη ζωή να προσφέρεις παρά να εισπράττεις, ενώ ο Λίνος-Αλέξανδρος Σισιλιάνος αναφέρθηκε στη στήριξη του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σε μια περίοδο κρίσης θεσμών και βεβαίως της ουκρανικής κρίσης.

«Είναι πιο μαγευτικό στη ζωή να μπορείς να προσφέρεις παρά να εισπράττεις»-3
Ολοι οι παρασημοφορηθέντες της τελετής. (Thodoris Manolopoulos)
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT