Μια έκθεση στο Athens 14 Fougaro για τη στήριξη της Μέριμνας

Μια έκθεση στο Athens 14 Fougaro για τη στήριξη της Μέριμνας

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 1995 εννέα φωτισμένοι επιστήμονες από τον χώρο της παιδείας και της υγείας αποφάσισαν να ιδρύσουν έναν πρωτοποριακό φορέα για τα ελληνικά δεδομένα. Εφτιαξαν τη Μέριμνα, μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, με κύριο μέλημά της τις ανάγκες των παιδιών που έρχονται αντιμέτωπα με μια σοβαρή ασθένεια ή με τον θάνατο αγαπημένου τους προσώπου. Εως τότε δεν υπήρχε ο κατάλληλος φορέας για τέτοια ζητήματα, που να δίνει έμφαση όχι μόνο στη φροντίδα του σώματος αλλά και της ψυχής. Εκτοτε η οργάνωση έχει κάνει εξαιρετική δουλειά, προσφέροντας δωρεάν υπηρεσίες σε 50.000 παιδιά αλλά και συμβάλλοντας στην ευαισθητοποίηση των ειδικών και της κοινής γνώμης. Η συμπαράσταση στην ασθένεια και στο πένθος γίνεται με επιστημονικά τεκμηριωμένες πρακτικές που βασίζονται στη γνώση και στην κατάρτιση. Εκτός από τους γονείς και τα παιδιά, υπάρχει συμβουλευτική στήριξη σε σχολικές κοινότητες έπειτα από τραυματικά γεγονότα ή καταστροφές. Ταυτόχρονα, συνεχώς, και η ιδιαίτερα χρήσιμη συμβουλευτική μέσω τηλεφώνου σε γονείς, εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους.

Μεγαλύτερο ίσως επίτευγμα της Μέριμνας είναι η παροχή της ανακουφιστικής φροντίδας κατ’ οίκον. Πρόκειται για οργανωμένη και ολιστική προσέγγιση για νεογνά, βρέφη, παιδιά και εφήβους που ζουν με μια απειλητική νόσο ή βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο μιας τέτοιας αρρώστιας. Αν ακόμα παλεύουμε για την ανακουφιστική φροντίδα των ενηλίκων στην Ελλάδα, φανταστείτε πόσο πίσω ήμασταν σ’ εκείνη που αφορούσε τις νεότερες ηλικίες. Η Μέριμνα ήρθε να καλύψει αυτό το κενό και να δώσει χείρα βοηθείας σε μικρούς ασθενείς και στους γονείς τους. Για να μπορέσει, όμως, να συνεχίσει το έργο της η Μέριμνα έχει ανάγκη και από τη δική μας στήριξη. Οι δράσεις της απλώνονται σε όλο και περισσότερους ανθρώπους και ο σχεδιασμός για το μέλλον φέρνει νέες προκλήσεις.

Μια ωραία ευκαιρία να γνωρίσουμε τα πεπραγμένα της και να την ενισχύσουμε είναι να επισκεφθούμε την έκθεση «Μου λείπεις», με τη συμμετοχή 100 γνωστών καλλιτεχνών που αποτυπώνουν με ιδιαίτερη ευαισθησία το θέμα της απουσίας και διαθέτουν τα έργα τους υπέρ των σκοπών της οργάνωσης. Ηταν μια ιδέα που ανέλαβαν να υλοποιήσουν τα δραστήρια μέλη των Φίλων της Μέριμνας, που εδώ και 20 χρόνια στέκονται ηθικά και οικονομικά στο πλευρό της οργάνωσης. Το αφιέρωμα που εγκαινιάστηκε χθες και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή, επιμελείται η Ιρις Κρητικού. Φιλοξενείται στο Athens 14 Fougaro, έναν χώρο που έφτιαξε η Φλωρίκα Κυριακοπούλου. Συλλέκτης, εικαστικός, βαθιά ευαισθητοποιημένη σε θέματα που αφορούν τα παιδιά, πήρε ενεργό μέρος σε αυτή την πρωτοβουλία. Ολοι οι καλλιτέχνες προσέφεραν τα έργα τους, που είναι προς πώληση, αλλά η αγορά τους μπορεί να γίνει και μετά τη λήξη της έκθεσης στον ιστότοπο www.friendsofmerimna.gr.

Μια έκθεση στο Athens 14 Fougaro για τη στήριξη της Μέριμνας-1
«Το Φουστάνι της Γιαγιάς», Γιάννης Μπεκιάρης.
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT