To Ιδρυμα Αικατερίνη Λασκαρίδη συμπαρίσταται σε αρχαία Ολυμπία και Εύβοια

To Ιδρυμα Αικατερίνη Λασκαρίδη συμπαρίσταται σε αρχαία Ολυμπία και Εύβοια

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πώς ξαναστέκεται κανείς στα πόδια του ύστερα από μια μεγάλη καταστροφή; Πώς συμπαραστεκόμαστε υλικά και ηθικά στους κατοίκους μιας περιοχής που επλήγη από φωτιά ή πλημμύρα, ώστε να ξαναστήσουν τις ζωές τους; Τα μεγάλα δεινά που μας βρήκαν τα τελευταία χρόνια δεν μας δίδαξαν μόνο την αξία της πρόληψης. Κυρίως, αποκάλυψαν την αναγκαιότητα αλλά και τη μορφή της σταθερής βοήθειας που θα πρέπει να δοθεί από την πολιτεία, μετά τα συμβάντα, για να κλείσουν γρήγορα οι πληγές. Δίχως σωστό σχεδιασμό, όμως, η στήριξη δεν μπορεί να πιάσει τόπο – ένα συμπέρασμα που δεν αφορά μόνο το κράτος, αλλά και τους πρόθυμους ιδιώτες και τα φιλότιμα ιδρύματα που έτρεξαν για να συνεισφέρουν.

To Ιδρυμα Αικατερίνη Λασκαρίδη συμπαρίσταται σε αρχαία Ολυμπία και Εύβοια-1
Στιγμιότυπο από τη γιορτή των παιδιών στην αρχαία Ολυμπία.

Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου 2021 στη βόρεια Εύβοια και στην αρχαία Ολυμπία, το Ιδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη στέκεται αρωγός στις προσπάθειες ανασυγκρότησης των πυρόπληκτων περιοχών με το πρόγραμμα ΑΝΑ-ΠΝΟΗ, το οποίο συνοδεύει ποσό χορηγίας 1,1 εκατ. ευρώ. Το πρόγραμμα δημιουργήθηκε για την καλύτερη καταγραφή των ζημιών, την ορθή και δίκαιη κατανομή και διαχείριση της δωρεάς, ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε περιοχής και των κατοίκων της. Στόχος είναι να υπάρξει η δέουσα και κατάλληλη συμπαράσταση προς όλους. Ενα από τα πρώτα προβλήματα που ανέκυψαν, λ.χ., μετά τις φωτιές ήταν η απρόσκοπτη λειτουργία των σχολικών μονάδων πέρυσι το φθινόπωρο. Ετσι, το Ιδρυμα έστειλε τους ανθρώπους του σε ένα μακρύ οδοιπορικό για να συναντήσουν τους υπευθύνους των σχολείων και να καταγράψουν τις ελλείψεις. Τούτο είχε ως αποτέλεσμα να καλυφθούν ικανοποιητικά οι ανάγκες διδακτικών μέσων, τεχνικών υποδομών και ό,τι άλλο μπορούσε να βοηθήσει την καθημερινή ζωή διδασκόντων και μαθητών.

To Ιδρυμα Αικατερίνη Λασκαρίδη συμπαρίσταται σε αρχαία Ολυμπία και Εύβοια-2
Οι μαθητές και οι δάσκαλοι ήταν οι πρώτοι που έλαβαν βοήθεια.

Σε μια αποστολή ειδικού τύπου στις δοκιμαζόμενες περιοχές της βόρειας Εύβοιας και της αρχαίας Ολυμπίας, παραδόθηκε σύγχρονος υλικοτεχνικός εξοπλισμός αξίας άνω των 400.000 ευρώ σε 82 σχολεία όλων των βαθμίδων και 3.286 μαθητές έχουν πλέον ίσες ευκαιρίες στη μάθηση, αξιοποιώντας τα μέσα που προσφέρει η τεχνολογία. Τη Δευτέρα 4 Ιουλίου, oμάδα του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη επισκέφθηκε για μία ακόμη φορά την αρχαία Ολυμπία, συνεχίζοντας τις δράσεις του προγράμματος ΑΝΑ-ΠΝΟΗ. Ανταποκρινόμενο στις προτάσεις των κατοίκων, προσέφερε στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας 12 τόνους τροφίμων (τρόφιμα μακράς διαρκείας και είδη πρώτης ανάγκης) για την ενίσχυση των οικογενειών που επλήγησαν σοβαρά από τις πυρκαγιές. Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του παλαιού δημαρχείου μεγάλη γιορτή για τα παιδιά όλων των σχολείων της περιοχής. Διασκέδασαν, έπαιξαν ομαδικά παιχνίδια και ζωγράφισαν με τους Imaginary Room και το Ονειροδρόμιο, ενώ η γιορτή έκλεισε με μουσική και τραγούδια από τους Burger Project.

To Ιδρυμα Αικατερίνη Λασκαρίδη συμπαρίσταται σε αρχαία Ολυμπία και Εύβοια-3
Το πρόγραμμα ΑΝΑ-ΠΝΟΗ συνοδεύεται από γενναία δωρεά.
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT