Ανεβαίνει η τιμή του φυσικού αερίου; Να γίνετε χειμερινοί κολυμβητές!

Ανεβαίνει η τιμή του φυσικού αερίου; Να γίνετε χειμερινοί κολυμβητές!

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δηλώνω εμμονική με το θέρος. Τα περασμένα χρόνια, όταν τελείωνε το καλοκαίρι με έπιανε αφάνταστη μελαγχολία, σαν να μου στερούσε κανείς τον αέρα που ανέπνεα. Δεν ήταν το βαρύ πρόγραμμα και η δύσκολη καθημερινότητα του χειμώνα που με σκοτείνιαζε, όσο η σκέψη ότι θα έχανα τη θάλασσα και τον ήλιο. Μέχρι που, το 2021, στην ευλογημένη καραντίνα, αποφάσισα να γίνω χειμερινή κολυμβήτρια και η ζωή μου κυριολεκτικά μεταμορφώθηκε. Οταν μπαίνει ο Σεπτέμβριος δεν χάνω καθόλου το κέφι μου. Ξέρω ότι και τον Ιανουάριο και τον Μάρτιο, πάλι θα είμαι μέσα στο νερό και στη λιακάδα (ελέω κλιματικής αλλαγής). Δεν υπάρχει μεγαλύτερο δώρο από την ανακάλυψη αυτή.

Ανεβαίνει η τιμή του φυσικού αερίου; Να γίνετε χειμερινοί κολυμβητές!-1
Η Βουλιαγμένη είναι το σταθερό ραντεβού των χειμερινών.

Θα αναρωτηθεί κανείς: γιατί ενώ ακόμη δεν έχουμε μπει καλά καλά στο φθινόπωρο και έχει ακόμη ζέστες κάθομαι και γράφω για το χειμερινό κολύμπι; Ο λόγος είναι απλός. Αν θέλει κανείς να γίνει χειμερινός, πρέπει να το αποφασίσει τώρα, για να μη διακόψει τα μπάνια του. Ο σταδιακός εγκλιματισμός με τη χαμηλότερη θερμοκρασία είναι το πιο βασικό για να μπορέσει κανείς να απολαμβάνει τη θάλασσα όλες τις εποχές του χρόνου. Κάθε φορά που κάποιος με βλέπει με το μαγιό μέσα στο καταχείμωνο και με ρωτάει πώς τα κατάφερα, η απάντηση είναι ότι απλώς συνέχισα να κολυμπάω μετά το καλοκαίρι. Δεν υπάρχει μυστική συνταγή.

Ανεβαίνει η τιμή του φυσικού αερίου; Να γίνετε χειμερινοί κολυμβητές!-2
Αν το αποφασίσετε, πάρτε μαζί και τα πιτσιρίκια σας.

Η χειμερινή κολύμβηση μου έκανε ένα ακόμη καλό, που ενδεχομένως να φανεί ιδιαιτέρως χρήσιμο τους μήνες που έρχονται: δεν κρυώνω πια τόσο πολύ. Παλαιότερα υπέφερα με το ψύχος, ντυνόμουν σαν κρεμμύδι για να βγω έξω, αναζητούσα συνεχώς τη θαλπωρή των εσωτερικών χώρων. Τώρα φοράω πολύ πιο ελαφρά ρούχα και περιφρονώ τον κακό καιρό με την άνεση των Σκανδιναβών. Αν όντως το κόστος του φυσικού αερίου ανεβεί σε δυσθεώρητα ύψη, όπως λένε οι προβλέψεις, η χειμερινή κολύμβηση είναι μια «κάποια λύσις» που θα μειώσει το βασανιστήριο του να μη ζεσταινόμαστε μέσα στα ίδια μας τα σπίτια.

Ανεβαίνει η τιμή του φυσικού αερίου; Να γίνετε χειμερινοί κολυμβητές!-3
Χειμερινή κολύμβηση: ανάταση για την ψυχή και το σώμα.

Πέρα από όλα αυτά, η συχνή επαφή με το θαλασσινό νερό είναι ιαματική για το σώμα και την ψυχή. Για να αντέξει το σώμα μας το ψυχρό σοκ όταν μπαίνει στο κρύο νερό, ο εγκέφαλος εκκρίνει ένα συνδυασμό ορμονών που ανακουφίζει τους πόνους από τα τραύματα και τις παθήσεις, ενώ προκαλεί ανάταση. Αποκλείεται να δείτε χειμερινό που να βγει δίχως χαμόγελο στο πρόσωπο μετά το κολύμπι. Η καλή διάθεση και αυτό το είδος της συντροφικότητας που αναπτύσσεται ανάμεσα στους ανθρώπους στις έρημες ακτές του χειμώνα, φέρνει καινούργιους φίλους και σταθερά ραντεβού για παρεΐστικα μπάνια. Συνεπώς, τώρα είναι η ώρα να το σκεφτείτε και να πάρετε την απόφαση να γίνετε χειμερινοί και εσείς. Αν διστάζετε να το κάνετε μόνοι, θα βρείτε παρέα στο We Swim του Πέτρου Παρθένη, με κυριακάτικα ραντεβού στη Βουλιαγμένη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT