Η Lifeline διοργανώνει μια μοναδική τζαζ βραδιά στο Ηρώδειο, για καλό σκοπό

Η Lifeline διοργανώνει μια μοναδική τζαζ βραδιά στο Ηρώδειο, για καλό σκοπό

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για να λειτουργεί εύρυθμα το Εθνικό Σύστημα Υγείας χρειάζεται τακτική ανανέωση του ιατρικού εξοπλισμού των νοσοκομείων. Ο οργανισμός Lifeline Hellas έχει αναπτύξει ιδιαίτερη δράση τα τελευταία χρόνια, προσφέροντας μηχανήματα που κοστίζουν πάνω από τρία εκατ. ευρώ, ώστε να μπορέσει να καλύψει αυτές τις ανάγκες, να ενισχύσει την αποδοτικότητα παιδιατρικών, κυρίως, μονάδων και να στηρίξει το ιατρικό προσωπικό, που δίνει μάχες πρώτης γραμμής. Τον Ιούλιο που μας πέρασε, λ.χ., χάρη στις δικές του προσπάθειες έγινε επέκταση της μονάδας νεογνών του νοσοκομείου «Ελενα Βενιζέλου» και παραδόθηκε θερμοκοιτίδα με δωρεά ιδιωτών. Δημιουργήθηκαν επιπλέον έξι θέσεις για νεογνά, τα οποία δεν θα χρειάζεται πια να μεταφέρονται σε άλλο νοσοκομείο, καθώς η περίθαλψή τους θα γίνεται εκεί.

Η Lifeline διοργανώνει μια μοναδική τζαζ βραδιά στο Ηρώδειο, για καλό σκοπό-1
Το μουσικό σύνολο JALC «πατάει» στη σπουδαία ιστορία της τζαζ.

Ο οργανισμός διοργανώνει μια μεγάλη φιλανθρωπική συναυλία την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου, στις 21.00 στο Ηρώδειο, με στόχο τη συγκέντρωση πόρων για την προσφορά θερμοκοιτίδων στο «Αττικόν». Θα εμφανιστεί μία από τις ωραιότερες ορχήστρες τζαζ παγκοσμίως, η Jazz at the Lincoln Center, με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Γουίντον Μαρσάλις, η οποία, εκτός από την έδρα της, τη Νέα Υόρκη, δίνει συναυλίες σε όλον τον κόσμο. Σκοπός του Μαρσάλις, ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του 1980, ήταν η διάδοση της τζαζ μουσικής και η προσέλκυση νέων ταλέντων –στην ερμηνεία και στη σύνθεση–, που θα συνέχιζαν στα χνάρια των μεγάλων του είδους.

Η Lifeline διοργανώνει μια μοναδική τζαζ βραδιά στο Ηρώδειο, για καλό σκοπό-2
Η θερμοκοιτίδα που έγινε δωρεά στο «Ελενα Βενιζέλου».

Στην Ελλάδα, η βραδιά θα έχει τίτλο «Songs we love», και πρόκειται για ένα νοσταλγικό ταξίδι στην ιστορία της τζαζ, από τα πρώτα μπλουζ και τζαζ τραγούδια της δεκαετίας του 1920 μέχρι τεράστιες επιτυχίες των δεκαετιών του 1950 και 1960. Υπό τη σκιά του Παρθενώνα θα ακουστούν συνθέσεις των Τζορτζ Γκέρσουιν και Ντιουκ Ελινγκτον και σπουδαία τραγούδια που ερμήνευσαν τραγουδιστές όπως ο Φρανκ Σινάτρα, η Ελα Φιτζέραλντ, η Τζούντι Γκάρλαντ… Στην Αθήνα θα δώσουν το «παρών» τρεις μεγάλες γυναικείες φωνές της σύγχρονης αμερικανικής τζαζ σκηνής, η υποψήφια για Γκράμι Κάθριν Ράσελ, η Μπριάνα Τόμας και η Σένελ Τζόουνς, πλαισιωμένες από τους καταπληκτικούς μουσικούς της JALC. Ο οργανισμός Lifeline ιδρύθηκε από την πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας το 1993 στο Λονδίνο και εν συνεχεία επεκτάθηκε στην Αθήνα (το 2002), στο Σικάγο, στη Νέα Υόρκη και στο Τορόντο, σε συνεργασία με το ίδρυμα που φέρει το όνομά της στο Βελιγράδι. Στη διάρκεια εκείνης της δύσκολης χρονικής περιόδου για τη Σερβία πραγματοποίησε σπουδαίο ανθρωπιστικό έργο στη χώρα, η οποία είχε πληγεί από τον εμφύλιο. Στην Ελλάδα, η βοήθεια επικεντρώνεται κυρίως σε νοσοκομεία για βρέφη και παιδιά ή σε οργανώσεις που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον τομέα. Εισιτήρια για τη συναυλία μπορεί να βρει κανείς στο viva.gr. Οι τιμές ξεκινούν από 30 ευρώ.

Η Lifeline διοργανώνει μια μοναδική τζαζ βραδιά στο Ηρώδειο, για καλό σκοπό-3
Η πριγκίπισσα Αικατερίνη και ο Θ. Πλεύρης με τους δωρητές.
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT