Κατάμεστο το «Παλλάς» στη φιλανθρωπική βραδιά της ΕΛΕΠΑΠ

Κατάμεστο το «Παλλάς» στη φιλανθρωπική βραδιά της ΕΛΕΠΑΠ

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ογδόντα πέντε ολόκληρα χρόνια προσφοράς. Από την προπολεμική Ελλάδα της δεκαετίας του 1930 στις προκλήσεις του σήμερα. Η ΕΛΕΠΑΠ αποτελεί τον παλαιότερο φιλανθρωπικό οργανισμό της χώρας μας και, ως εκ τούτου, ήταν εκείνη που εκπαίδευσε μια σειρά άλλων φορέων, καλλιέργησε το έδαφος στην κοινωνία για να βλαστήσει η ευαισθητοποίηση, άπλωσε την ευεργετική της δράση σε πολλές γενιές. Περισσότερα από 100.000 παιδιά που αντιμετώπισαν το φάσμα των κινητικών αναπηριών ή της εγκεφαλικής παράλυσης κατάφεραν, χάρις στη δική της βοήθεια, να κάνουν «μικρά βήματα ζωής» και να βγουν από το περιθώριο. Μπορεί σήμερα –σε μια εποχή πολιτικής ορθότητας– ορισμένα πράγματα να φαίνονται σχεδόν αυτονόητα, αλλά τις δεκαετίες του ’50, του ’60 ή του ’70 ένα ανάπηρο παιδί (και οι γονείς του) είχε να αντιμετωπίσει εκτός από την ασθένεια και το κοινωνικό στίγμα, την απόρριψη της ένταξης στο κοινωνικό σύνολο.

Κατάμεστο το «Παλλάς» στη φιλανθρωπική βραδιά της ΕΛΕΠΑΠ-1
Σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΕΠΑΠ. [STUDIO PANOULIS]

Σε όλους αυτούς τους τομείς, η ΕΛΕΠΑΠ έδωσε τον ευγενή αγώνα της καλοσύνης και του δικαίου, και πέτυχε πολλά. Συνεχίζει με ακόμη μεγαλύτερη γνώση και αφοσίωση το έργο της και είναι σπουδαία κάθε απόπειρα να ενισχυθεί οικονομικά. Hταν λοιπόν μεγάλη η χαρά για την επιτυχία της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο κατάμεστο «Παλλάς». Ο κόσμος είχε αρχίσει να συρρέει από νωρίς και στον πεζόδρομο συναντήθηκαν προσωπικότητες από την πολιτική, το επιχειρείν, την περίθαλψη, τη δημοσιογραφία, την τέχνη. Hθελαν όλοι να δώσουν το «παρών», αλλά και να απολαύσουν μια μοναδική παράσταση που ήταν αφιερωμένη στη μνήμη της Ηρούς Κόβα, που τόσα είχε προσφέρει για να στηρίξει την ΕΛΕΠΑΠ. Οι λυρικές σοπράνο Eλενα Κελεσίδη, Βασιλική Καραγιάννη, Μαρία-Ηλιάνα Κατσούρα και ο τενόρος Γιάννης Χριστόπουλος ερμήνευσαν τις πιο αγαπημένες άριες των σπουδαίων συνθετών όπερας (Βέρντι, Μπελίνι, Ντονιτσέτι, Μπεζέ, Ρίμσκι-Kόρσακοφ, Ντελίμπ, Oφενμπαχ) σε μια παράσταση που σκηνοθέτησε ο Κωνσταντίνος Ρήγος. Η μαέστρος Νίνα Πατρικίδου διεύθυνε την Ορχήστρα Νέα Πορεία.

Κατάμεστο το «Παλλάς» στη φιλανθρωπική βραδιά της ΕΛΕΠΑΠ-2
Αγάπη και Χριστίνα Εφραίμογλου. [STUDIO PANOULIS]

Ολοι οι συντελεστές της παράστασης καταχειροκροτήθηκαν, αλλά ίσως από τις πιο ξεχωριστές στιγμές της βραδιάς να ήταν η ομιλία της δρος Λένας Σκουτέλη, επικεφαλής της ΕΛΕΠΑΠ: «Πολλά από τα δικά μας παιδιά, τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ, αυτά τα παιδιά ενός ανώτερου θεού, δεν έχουν λεξούλες, δεν έχουν ομιλία αλλά δικαιούνται να έχουν φωνή», υπογράμμισε.

Κατάμεστο το «Παλλάς» στη φιλανθρωπική βραδιά της ΕΛΕΠΑΠ-3
Η πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ, δρ Λένα Σκουτέλη. [STUDIO PANOULIS]

Τα έσοδα θα διατεθούν για τη λειτουργία έξι κέντρων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Ιωάννινα, Βόλο και Αγρίνιο. Είναι στελεχωμένα με 200 άτομα, ένα εκπαιδευμένο, εξειδικευμένο, επιστημονικό προσωπικό, που προσφέρει υπηρεσίες ολοκληρωμένης αποκατάστασης, σε περισσότερα από 100.000 βρέφη, παιδιά και ενηλίκους με κινητική αναπηρία και νευροαναπτυξιακά προβλήματα, από τη γέννηση έως και την ενηλικίωσή τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT