Κριστιάν Λουμπουτέν και Κωνσταντίνος Κακανιάς στηρίζουν την Ενωση «Μαζί για το Παιδί»

Κριστιάν Λουμπουτέν και Κωνσταντίνος Κακανιάς στηρίζουν την Ενωση «Μαζί για το Παιδί»

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον γνωρίζουν όλοι ως σχεδιαστή που έβαλε την υπογραφή του (και την κόκκινη σόλα ως σήμα κατατεθέν) στις πιο σέξι γόβες στιλέτο. Ομως ο άνθρωπος που καθόταν δίπλα μου στο εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης, ο Κριστιάν Λουμπουτέν, ο οποίος δοκίμαζε λαχταριστούς λαχανοντολμάδες, δεν μιλούσε με πάθος μόνον για τη μόδα, αλλά και για δύο άλλα πράγματα: την αξία της κληρονομιάς της αρχαιότητας και τη φιλανθρωπία. Βρέθηκε στην Αθήνα την Τρίτη για να πάρει μέρος στο εμβληματικό συνέδριο που διοργάνωσαν το περιοδικό Vogue και η «Καθημερινή» με θέμα «Change Makers. Fashion: Τhe Road Ahead». Στο Μέγαρο Μουσικής έδωσαν το «παρών» διεθνούς διαμετρήματος προσωπικότητες, που μίλησαν για τις αλλαγές στη μόδα σε έναν κόσμο που μεταβάλλεται ραγδαία. Ανάμεσά τους, o Ζαν Πολ Γκοτιέ, ο Ολιβιέ Ρουστέν, η Σάρα Ράφερτι, ο Κωνσταντίνος Κακανιάς και ο Γάλλος δημιουργός του οίκου υποδηματοποιίας, που είναι φίλοι εδώ και δεκαετίες αλλά και συνεργάτες.

Κριστιάν Λουμπουτέν και Κωνσταντίνος Κακανιάς στηρίζουν την Ενωση «Μαζί για το Παιδί»-1
Η Κάθυ Παράσχη (αριστερά) και η Ετα Σαμαρά στη χθεσινή ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Το 2022 ο Ελληνας καλλιτέχνης που ζει μόνιμα στην Αμερική και χαίρει διεθνούς αναγνώρισης έβαλε χρώμα και άρωμα ελληνικού πολιτισμού στην κολεξιόν του Λουμπουτέν. Επρόκειτο για μια σειρά προϊόντων που πήραν το όνομα «Greekaba», με πρωταγωνίστρια βέβαια την Κυρία Τεπενδρή. Ο οίκος Louboutin κάθε χρόνο λανσάρει μια τσάντα ή μια σειρά αφιερωμένη σε μια χώρα και έτσι φέτος είχαμε την τιμητική μας διά χειρός Κακανιά. Υστερα δωρίζει το 10% των εσόδων από τις πωλήσεις αυτών των αντικειμένων σε κάποιο φιλανθρωπικό οργανισμό. Ο Κακανιάς λοιπόν έκανε την καλή πράξη και δρομολόγησε τα χρήματα αυτά να δοθούν υπέρ της Ενωσης «Μαζί για το Παιδί».

Κριστιάν Λουμπουτέν και Κωνσταντίνος Κακανιάς στηρίζουν την Ενωση «Μαζί για το Παιδί»-2
Ο Κωνσταντίνος Κακανιάς με τη Λούσι Φάις αριστερά, την Αλίκη Μαρτίνου και την Αννα Λουκάκου δεξιά.

Εις ανταπόδοσιν αυτής της καλής πράξης, η επικεφαλής της Ενωσης, Αλεξάνδρα Μαρτίνου, o Kωνσταντίνος Κακανιάς καθώς και άλλα μέλη της οργάνωσαν την Τρίτη μια ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης για τον Γάλλο δημιουργό, την οποία έκανε η Ελληνοαμερικανίδα αρχιτέκτων Κάθυ Παράσχη, που επίσης ασχολείται ενεργά και με την Ενωση. Στο περιθώριο αυτής της συνάντησης γευματίσαμε με τον Λουμπουτέν στο μουσείο: «Ως Γάλλος και μάλιστα μεγαλωμένος σε μια παριζιάνικη γειτονιά όπου βρισκόταν το Μουσείο με εκθέματα από τις Αποικίες, έμαθα εξ απαλών ονύχων τη μαγεία του πολιτισμού, το τι σημαίνει χειροτεχνία και μαστοριά – άλλωστε ο πατέρας μου ήταν επιπλοποιός. Αν και αισθάνομαι εγγύτερα στον πολιτισμό της αρχαίας Αιγύπτου, κάθε φορά που έρχομαι στο Μουσείο της Ακρόπολης νιώθω αυτήν την ιδιαίτερη συγκίνηση μπροστά στα εκθέματα. Και βέβαια τα Γλυπτά πρέπει να γυρίσουν στην πατρίδα τους διότι η Ελλάδα θα τα φροντίσει, θα τα αναδείξει και θα τα εντάξει στην ίδια τους την ιστορία», μου έλεγε λίγο πριν από το επιδόρπιο.

Κριστιάν Λουμπουτέν και Κωνσταντίνος Κακανιάς στηρίζουν την Ενωση «Μαζί για το Παιδί»-3
Ο Γάλλος δημιουργός βλέπει από κοντά τα Γλυπτά από τη ζωφόρο του Παρθενώνα.

«Αναφορικά με τη φιλανθρωπία, νομίζω ότι της δίνω τόσο μεγάλη αξία όσο και στον πολιτισμό και είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που από τη θέση στην οποία βρίσκομαι μπορώ να κάνω κάτι για τα παιδιά που φροντίζει η Ενωση. Στη μόδα και σε ό,τι κάνω θέλω να είμαι δοτικός, γιατί το καλό πάντα επιστρέφει!».

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT