«Ντεφιλέ» της διεθνούς μόδας στο Athenee, μετά το συνέδριο που οργάνωσαν η Vogue και η «Κ»

«Ντεφιλέ» της διεθνούς μόδας στο Athenee, μετά το συνέδριο που οργάνωσαν η Vogue και η «Κ»

Ο Ολιβιέ Ρουστένγκ του οίκου Balmain έκανε βόλτες στη βραδινή Βουκουρεστίου μιλώντας στο κινητό του, την ώρα που ο Κριστιάν Λουμπουτέν είχε πιάσει κουβέντα με τον Χρύσανθο Πανά στην είσοδο του Athenee και η μία εντυπωσιακή παρουσία διαδεχόταν την άλλη στην καρδιά της Αθήνας

3' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ολιβιέ Ρουστένγκ του οίκου Balmain έκανε βόλτες στη βραδινή Βουκουρεστίου μιλώντας στο κινητό του, την ώρα που ο Κριστιάν Λουμπουτέν είχε πιάσει κουβέντα με τον Χρύσανθο Πανά στην είσοδο του Athenee και η μία εντυπωσιακή παρουσία διαδεχόταν την άλλη στην καρδιά της Αθήνας. Κάτι σαν ντεφιλέ στα φανάρια της Πανεπιστημίου, που έκανε πολλούς περαστικούς να γυρίζουν το κεφάλι απορημένοι.

Ηταν λίγο πριν από τις 9 το βράδυ της περασμένης Τρίτης, όταν όλοι οι επίσημοι προσκεκλημένοι του συνεδρίου που διοργάνωσαν η Vogue και η «Κ» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών έρχονταν για το επίσημο γεύμα. Η ατμόσφαιρα είχε ενθουσιασμό μιας και η διεθνής συνάντηση πήγε εξαιρετικά καλά, με περισσότερους από δύο χιλιάδες θεατές, που ήταν στην πλειονότητά τους νέα παιδιά. Σπάνια έχουμε την ευκαιρία στην Ελλάδα να δούμε και κυρίως να ακούσουμε τις απόψεις σπουδαίων προσωπικοτήτων από τον χώρο της μόδας, οι οποίοι χαρτογράφησαν τους νέους δρόμους για μία από τις πλέον εμβληματικές βιομηχανίες στον πλανήτη, και, έτσι, όλοι άδραξαν την ευκαιρία.

«Ντεφιλέ» της διεθνούς μόδας στο Athenee, μετά το συνέδριο που οργάνωσαν η Vogue και η «Κ»-1
Η Σία Κοσιώνη, κομψή, με στυλ στο Athenee. Φωτ. PEGGY THEODOROGIANNI

Στο Athenee το κλίμα ήταν ζεστό και τα πηγαδάκια έδιναν και έπαιρναν. Ηταν άλλωστε η πρώτη στιγμή που οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν οι ίδιοι τις εντυπώσεις τους από τα πολύ ενδιαφέροντα πάνελ του συνεδρίου, αρχικά με ποτά στο χέρι και ύστερα με ένα προσεγμένο μενού που σχεδιάστηκε ειδικά για τη βραδιά.

Στο συνέδριο, που είχε τίτλο «Change Makers: Fashion the Road Ahead», αναδείχτηκαν όλα τα σημαντικά θέματα: από το Διαδίκτυο και τη δραστηριοποίηση των μεγάλων οίκων μόδας στο metaverse μέχρι το ζωτικό θέμα της βιωσιμότητας και της ηθικής στην παραγωγή ενδυμάτων και αντικειμένων. Παράλληλα, ανέβηκαν στη σκηνή του Μεγάρου και συμπατριώτες μας που γνωρίζουν διεθνή καταξίωση στο πεδίο αυτό, μια πλειάδα από Ελληνες που λάμπουν στο στερέωμα της μόδας. Κατά κοινή ομολογία, πάντως, ο σταρ του συνεδρίου ήταν ο Ρουστέινγκ, ο οποίος μίλησε έξω από τα δόντια για τη ζωή του, λέγοντας πως του δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία όταν ένα ζευγάρι Γάλλων από το Μπορντό τον υιοθέτησε από ένα ορφανοτροφείο. Λογικό ήταν, λοιπόν, να κλέβει την παράσταση παντού.

«Ντεφιλέ» της διεθνούς μόδας στο Athenee, μετά το συνέδριο που οργάνωσαν η Vogue και η «Κ»-2
Η Μαρία Ναυπλιώτου με τη διαχρονική ελληνική ομορφιά της. Φωτ. PEGGY THEODOROGIANNI

O Κωνσταντίνος Κακανιάς, ο Ελληνας καλλιτέχνης και εικονογράφος που ζει στο εξωτερικό, έκανε μια καταπληκτική συζήτηση με τον φίλο του Γάλλο υποδηματοποιό Λουμπουτέν, για την επαγγελματική τους συνεργασία και τη φιλανθρωπική τους δράση. Ο Ζαν Πολ Γκοτιέ, ιδιαίτερα αγαπητός στην Ελλάδα, αναφέρθηκε όπως πάντα και στην αρχαιοελληνική κομψότητα σε μια συνομιλία με την Ελις Κις.

Αν και δεν παρευρέθη διά ζώσης, η εκπληκτική Αννα Γουίντουρ έστειλε έναν καθηλωτικό μαγνητοσκοπημένο χαιρετισμό στο συνέδριο, ενώ η Σάρα Ράφερτι κέρδισε τις εντυπώσεις με την τρομερή ομιλία της για την ενδυνάμωση των γυναικών.

«Ντεφιλέ» της διεθνούς μόδας στο Athenee, μετά το συνέδριο που οργάνωσαν η Vogue και η «Κ»-3
H Σάρα Ράφερτι (αριστερά) με τη δική μας Θάλεια Καραφυλλίδου. [PEGGY THEODOROGIANNI]

Πιο ευτυχείς απ’ όλους στο Athenee έδειχναν οι άνθρωποι της Vogue και της «Κ», που εργάστηκαν εντατικά για πολύ καιρό έτσι ώστε να είναι τέλεια και η τελευταία λεπτομέρεια: από την publisher της ελληνικής έκδοσης Αλεξία Κορωναίου στην πανταχού παρούσα editor-in-chief Θάλεια Καραφυλλίδου, στον creative & fashion director Νικόλα Γεωργίου και τον managing editor of Magazines and Special Publications Γιώργο Τσίρο. Συντονίζοντας μια πολυμελή ομάδα, έκαναν υποδειγματική δουλειά και άφησαν παρακαταθήκη για τη συνέχεια ενός επιτυχημένου θεσμού. Το μενού της βραδιάς περιλάμβανε σεβίτσε, φέτα ψητή, σαλάτα και για κυρίως λαχταριστό αρνάκι, που τίμησαν όλοι δεόντως, ενώ έδωσαν το «παρών» και κομψότατες Αθηναίες, από την ηθοποιό Μαρία Ναυπλιώτου έως τη Σία Κοσιώνη και τη Μαρία Λαλαούνη-Μπουτάρη.

«Ντεφιλέ» της διεθνούς μόδας στο Athenee, μετά το συνέδριο που οργάνωσαν η Vogue και η «Κ»-4
Ο Ολιβιέ Ρουστένγκ του οίκου Balmain συγκίνησε το κοινό. Φωτ. PEGGY THEODOROGIANNI
«Ντεφιλέ» της διεθνούς μόδας στο Athenee, μετά το συνέδριο που οργάνωσαν η Vogue και η «Κ»-5
Dream team: H Editor-in-Chief της Vogue Greece Θάλεια Καραφυλλίδου, η Production Manager Ιωάννα Δανιήλ, η Publisher της Vogue Greece Αλεξία Κορωναίου, η Advertising Director Ελενα Καζάνα. Φωτ. PEGGY THEODOROGIANNI
comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT