Finish Liners: μαραθώνιος για τη μνήμη του Ανδρέα Χότζα

Finish Liners: μαραθώνιος για τη μνήμη του Ανδρέα Χότζα

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Και τι δεν είχε ο Μαραθώνιος της Κυριακής! Ενθερμο κοινό, δρομείς που συγκίνησαν, ιστορίες που μας δίνουν κουράγιο και θέληση για να παλεύουμε με όλα τα προβλήματα της ζωής όσο ανυπέρβλητα και αν είναι τα εμπόδια μπροστά μας. Ανάμεσα στις περιπτώσεις που αποτελούν κατεξοχήν τέτοιο παράδειγμα είναι οι Finish Liners, μια ομάδα δρομέων, από τις πολυπληθέστερες που συμμετέχουν στον αγώνα, οι οποίοι τρέχουν για καλό σκοπό. Η δική τους «εκκίνηση» έγινε χάρις σε ένα ντοκιμαντέρ που γύρισε η σκηνοθέτις Ελιάνα Αμπραβανέλ το 2016 με τίτλο «Τερματισμός» (αγγλιστί Finish Line). Σε αυτό παρουσίαζε τη ζωή τριών μαραθωνοδρόμων που, για να κόψουν το νήμα, έπρεπε να παλέψουν με ηλικιακά και άλλα στερεότυπα.

Finish Liners: μαραθώνιος για τη μνήμη του Ανδρέα Χότζα-1
Η Μαρία Βλάχου με τους γονείς της, υπερήφανη μετά τον τερματισμό.

Η ιδέα της να παρουσιάσει τον αγώνα ως μια ένδοξη συμμετοχή και όχι ως ανταγωνισμό έδωσε σάρκα και οστά σε μια φιλανθρωπική πρωτοβουλία: οι Finish Liners του σωματείου MDA έχουν δύο στόχους. Τρέχουν μαζί με ανθρώπους που πάσχουν από νευρομυϊκές παθήσεις, ώστε να τους κάνουν πιο ορατούς ευαισθητοποιώντας την κοινή γνώμη. Παράλληλα, μας προτρέπουν να βάλουμε στη ζωή μας τον αθλητισμό.

Finish Liners: μαραθώνιος για τη μνήμη του Ανδρέα Χότζα-2
Ο Χάρης Ασλανίδης στο αμαξίδιο, με τον Αλκη Μπο δίπλα του.

Το 2021 οι θεατές αποθέωσαν τον πάσχοντα Ανδρέα Χότζα, ο οποίος εισήλθε στο στάδιο για τερματισμό με την υφυπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου και τους Finish Liners να σπρώχνουν το αναπηρικό του αμαξίδιο. Ο νεαρός, ένας από τους πρώτους αθλητές-μέλη του MDA, «έφυγε» από τη ζωή τον περασμένο Μάιο και οι συμμετέχοντες αποφάσισαν να φορέσουν ένα περιβραχιόνιο με το όνομά του στη μνήμη του και να σπρώξουν το άδειο του αμαξίδιο στον φετινό αγώνα. Επίσης δύο μέλη του MDA, η Μαρία Βλάχου και ο Χάρης Ασλανίδης, διήνυσαν μαζί με τους Finish Liners τη διαδρομή των 42 χλμ. και γνώρισαν συγκλονιστική υποστήριξη από τον κόσμο. Το ίδιο και οι Finish Liners που έτρεξαν στη διαδρομή των 10 χλμ., το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, συνοδεύοντας το μέλος του MDA Στρατή Βουγιούκα. Σλόγκαν τους είναι: «Σημασία δεν έχει πως τρέχεις, αλλά γιατί!». Και να μην το βάζουμε ποτέ κάτω!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT