Όταν ο κήπος του Προεδρικού Μεγάρου αντήχησε από παιδικές φωνές

Όταν ο κήπος του Προεδρικού Μεγάρου αντήχησε από παιδικές φωνές

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Hταν η καλύτερη ανταπόδοση για την περυσινή επίσκεψη. Το 2021 η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού στις 20 Νοεμβρίου, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Παιδικού Χωριού SOS στη Βάρη. Εκεί γνώρισε τη διοίκηση, το προσωπικό και πάνω από όλα τα αγόρια και τα κορίτσια που μένουν στη δομή καθώς και τις μητέρες SOS που τα βοηθούν να καλύψουν τις συναισθηματικές τους ανάγκες. Φέτος την ίδια ημέρα, 45 από τα παιδιά αυτά προσκλήθηκαν με τη σειρά τους στο Προεδρικό Μέγαρο και πέρασαν κάποιες ώρες με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Μέσα στον ζόφο αυτής της περιόδου, η παρουσία τους ήταν μια μικρή αχτίδα με τα χαμόγελα, τα τραγούδια, τα παιχνίδια και τη χαρά τους να αντηχούν στην Ηρώδου Αττικού. Ενιωθε κανείς πως μεγαλώνουν με ασφάλεια, είναι σε καλά χέρια.

Όταν ο κήπος του Προεδρικού Μεγάρου αντήχησε από παιδικές φωνές-1
Παιχνίδια και χαμόγελα στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου. [Θοδωρής Μανωλόπουλος]

«Με θυμάστε, κυρία Πρόεδρε;» τη ρωτούσαν ένα ένα τα παιδιά των χωριών SOS, μιας και από πέρυσι είχε αναπτυχθεί ανάμεσα στην πρώτη πολίτη της χώρας και σε εκείνα ένας ιδιαίτερος σύνδεσμος. Μαμά μιας κόρης η ίδια, ευαίσθητη και τρυφερή με τους ανθρώπους αλλά και με τα ζώα, η ΠτΔ έχει τον δικό της τρόπο να γίνεται προσιτή, να μην αφήνει κανέναν παραπονεμένο που της ζητά σέλφι ή απλώς να τη γνωρίσει. Ετσι και αλλιώς κάθε Κυριακή ο κήπος είναι ανοικτός για τους πολίτες αλλά την περασμένη, οι μικροί επισκέπτες έδωσαν τον τόνο και έγινε μια πραγματική εορτή καθώς μαζεύτηκαν και άλλα παιδιά που ήρθαν με τις οικογένειές τους. Ξεχώρισε ένα ζευγάρι που αποκάλυψε στην ΠτΔ ότι μόλις υιοθέτησαν το δικό τους παιδί και αυτή η βόλτα στο Προεδρικό Μέγαρο ήταν η πρώτη που έκαναν μαζί και ένιωσαν ξεχωριστή συγκίνηση.

Όταν ο κήπος του Προεδρικού Μεγάρου αντήχησε από παιδικές φωνές-2
Ειδικοί ανιματέρ διασκέδασαν τους μικρούς επισκέπτες. [Θοδωρής Μανωλόπουλος]

Το επιτελείο του Μεγάρου πάντως είχε φροντίσει να υπάρχουν τα κλασικά σαντουιτσάκια και οι χυμοί αλλά και ανιματέρ και μια κοπέλα που έβαφε με χρώματα τα πρόσωπα των μικρών. Σε ανάρτησή της μετά την επίσκεψη των παιδιών, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου τόνισε: «Μέρες όπως η σημερινή δεν μπορούν να εξαντλούνται σε ευχολόγια και κενές διακηρύξεις. Ας μην κωφεύουμε στη βουβή κραυγή των παιδιών. Ας σεβαστούμε το απαράγραπτο δικαίωμά τους σε μια προστατευμένη αθωότητα. Ας δώσουμε σε όλα τα παιδιά μια οικογένεια, ένα περιβάλλον αγάπης και φροντίδας μέσα στο οποίο θα «ανθίσουν» και θα ευημερήσουν στα πιο σημαντικά, τα διαπλαστικά χρόνια της ζωής τους. Οικοδομώντας ένα παρόν αρμονικό για το παιδί δεν εκπληρώνουμε απλώς ένα κοινωνικό καθήκον. Βάζουμε τα θεμέλια για ένα πιο φωτεινό μέλλον, για έναν καλύτερο κόσμο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT