Ο αληθινός Αη Βασίλης από το Ροβανιέμι στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων

Ο αληθινός Αη Βασίλης από το Ροβανιέμι στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτές οι ημέρες είναι πάντοτε πιο δύσκολες για όλους όσοι έχουν κάποιον δικό τους που υποφέρει. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα παιδί που έχει να δώσει δύσκολη μάχη για τη ζωή του και θέλει όλο το κουράγιο που μπορεί να αντλήσει από το περιβάλλον του. Οι οικείοι του είναι οι πρώτοι που χρειάζονται στήριξη, διότι αυτοί κουβαλούν στην πλάτη το «φορτίο» της φροντίδας. Δεν υπάρχει πολυτιμότερο δώρο λοιπόν από το συναίσθημα της ελπίδας και της θετικής ενέργειας, κάτι που φάνηκε στη χριστουγεννιάτικη γιορτή της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» πριν από λίγες ημέρες. Ο Αγιος Βασίλης από το Ροβανιέμι μαζί με τον Φρόντι επισκέφθηκε τους λιλιπούτειους ασθενείς στο Γουδή και έδωσε μεγάλη χαρά στους ίδιους και στις οικογένειές τους.

Ο αληθινός Αη Βασίλης από το Ροβανιέμι στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων-1
Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη στο δένδρο των ευχών. [PANOULIS]

Με την άφιξή τους έγινε και το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δένδρου που είναι κατάφορτο με ευχές για όλα τα παιδιά που βρίσκονται στη Μονάδα. Οποιος έχει κυκλοφορήσει στους διαδρόμους και στους θαλάμους της γνωρίζει από πρώτο χέρι πόσο σπουδαίοι είναι οι γιατροί, οι νοσηλευτές και όλο το διοικητικό προσωπικό που εργάζονται εκεί και δίνουν καθημερινά και αγόγγυστα τον καλύτερό τους εαυτό. Οπως επίσης γνωρίζει πως η Μαριάννα Βαρδινογιάννη όχι μόνο ξέρει προσωπικά την περίπτωση κάθε άρρωστου παιδιού που νοσηλεύεται, αλλά θυμάται και κάθε τρόφιμο της Μονάδας τις τελευταίες δεκαετίες: όνομα, επίθετο, μορφή καρκίνου. Διότι οι σχέσεις που διαμορφώνονται ανάμεσα στους ανθρώπους του νοσοκομείου με τις οικογένειες των ασθενών κρατάνε για πάντα. Μέχρι σήμερα πάνω από 1.100 παιδιά έχουν γίνει εντελώς καλά χάρις στη Μονάδα και πολλά από αυτά –όπως και οι γονείς τους– επιστρέφουν εθελοντικά στο νοσοκομείο για να στηρίξουν ψυχικά με τη σειρά τους τους νεοεισερχόμενους.

Ο αληθινός Αη Βασίλης από το Ροβανιέμι στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων-2
Η Αννα Γκούσταφσον, σύζυγος του Φινλανδού πρέσβη. [PANOULIS]

Αυτή η ευγνωμοσύνη που αισθάνονται οι μικροί άρρωστοι φάνηκε και από την επιστολή που διάβασε στη γιορτή ο μικρός Βαγγέλης που νοσηλεύεται αυτήν τη στιγμή, λέγοντας πως το πιο σπουδαίο χριστουγεννιάτικο δώρο είναι μια αγκαλιά. Αμέσως μετά ο Ομιλος Βρακοφόρων Κρήτης, που στηρίζει διαχρονικά την Ογκολογική Μονάδα Παίδων, έψαλλε τα πιο μελωδικά κάλαντα και χόρεψε κρητικούς χορούς. Η επίσκεψη του αληθινού Αη Βασίλη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο μιας σειράς εορταστικών εκδηλώσεων και δράσεων που έχει προγραμματίσει η Κοινωνική Υπηρεσία του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο», υπό την επιμέλεια της υπεύθυνης της Κοινωνικής Υπηρεσίας και διευθύντριας του «Ξενώνα της ΕΛΠΙΔΑΣ» Αννας Παναγοπούλου. Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ο αληθινός Αϊ Βασίλης από το Ροβανιέμι ήρθε στην Ελλάδα καλεσμένος του Santa Claus Kingdom, υπό την αιγίδα της φινλανδικής πρεσβείας και το «παρών» έδωσε η σύζυγος του πρέσβη, Αννα Γκούσταφσον.

Ο αληθινός Αη Βασίλης από το Ροβανιέμι στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων-3
Οι μικροί τρόφιμοι της Μονάδας ενθουσιάστηκαν με τη γιορτή. [PANOULIS]
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT