Πώς θα τη βγάλουμε καθαρή το 2023; Η Πέγκυ Ζουμπουλάκη μας συμβουλεύει

Πώς θα τη βγάλουμε καθαρή το 2023; Η Πέγκυ Ζουμπουλάκη μας συμβουλεύει

Λίγο πριν από την Πρωτοχρονιά κατέφτασε σπίτι ένα μεγάλο κουτί με «ζωοφιλικό» περιεχόμενο. Hταν μια απίθανη κεραμική τσαγιέρα με μορφή κατάλευκης γάτας διά χειρός της Σετσούκο ντε Ρόλα, της Γιαπωνέζας συζύγου του Μπαλτίς

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγο πριν από την Πρωτοχρονιά κατέφτασε σπίτι ένα μεγάλο κουτί με «ζωοφιλικό» περιεχόμενο. Hταν μια απίθανη κεραμική τσαγιέρα με μορφή κατάλευκης γάτας διά χειρός της Σετσούκο ντε Ρόλα, της Γιαπωνέζας συζύγου του Μπαλτίς. «Τη στέλνω να κάνει παρέα σε σένα και στα δικά σου γατάκια την ώρα που πίνεις τον καφέ σου το πρωί. Υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από το να συνδυάζουμε καθημερινές συνήθειες με μοναδικά αντικείμενα; Ο,τι καλό έχουμε –πιάτα, ποτήρια, μαχαιροπίρουνα, objets– να μην τα φυλάμε και είναι κρυμμένα, να τα χαιρόμαστε συνεχώς», έλεγε η κάρτα με τον «κατσαρό» γραφικό χαρακτήρα της Πέγκυς Ζουμπουλάκη. Ανταποδίδοντας, διάλεξα την γκαλερίστα για ποδαρικό στη στήλη όχι μόνον για τη γενναιοδωρία της αλλά για το γεγονός ότι έχει κατακτήσει ένα μοναδικό τρόπο να χαίρεται κάθε στιγμή, να εκκαθαρίζει το παρελθόν με σοφία και να αντικρίζει το μέλλον με κέφι για το άγνωστο που μας περιμένει. Ποιοι είναι οι στόχοι της για τη νέα χρονιά;

Πώς θα τη βγάλουμε καθαρή το 2023; Η Πέγκυ Ζουμπουλάκη μας συμβουλεύει-1
Η γάτα – τσαγιέρα της Σετσούκο ντε Ρόλα που έλαβα ως δώρο.

«Τα βασικά», λέει δίχως να το πολυσκεφτεί. «Κατ’ αρχάς να αποφεύγουμε τους ψυχαναγκασμούς. Είναι κάτι που ημερολογιακά ξεκινάει με τις γιορτές των Χριστουγέννων και συνεχίζεται με διάφορες αφορμές όλο τον χρόνο. Εγώ λ.χ. δεν στολίζω ποτέ το σπίτι. Με πιάνει ανατριχίλα με τα κάλαντα. Και κυρίως απεχθάνομαι τη θέα των πεταμένων χριστουγεννιάτικων δένδρων σε όλους τους κάδους της Αθήνας. Σε κάνα μήνα θα έχουμε να υποστούμε τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου. Αλλο θέμα και αυτό με τις καρδούλες παντού. Ως αντίσταση κάνω πάντα κάτι διαφορετικό στη βιτρίνα της Κριεζώτου που δεν έχει καμιά σχέση με τους ερωτευμένους. Η μεγαλύτερη νίκη στη ζωή είναι να “εορτάζεις” τη δική σου διάθεση όχι να ακολουθείς τον συρμό».

«Υστερα», συνεχίζει, «τέρμα η γκρίνια. Οποιος γκρινιάζει σε φίλους, εραστές, συγγενείς ακόμα και γνωστούς, στο τέλος μένει μόνος του. Δεν μιλάμε για τα σοβαρά θέματα που κάνουν κάποιον να υποφέρει και σίγουρα είναι καλό να τα μοιράζεται. Αναφέρομαι στους επαγγελματίες γκρινιάρηδες που δεν θα σου πουν ποτέ ένα καλό νέο στο τηλέφωνο ή διά ζώσης. Αυτούς καλύτερα να τους έχουμε από μακριά».

«Τέλος», καταλήγει, «κάθε νέα χρονιά έχει την ουρά της προηγούμενης, δηλαδή τον απολογισμό μας. Ανήκω στους ανθρώπους που έχουν κάνει μεγάλες βλακείες στη ζωή τους και πολλά πράγματα που έχουν μετανιώσει. Ακόμα και στην πιο αυστηρή αυτοκριτική καλό είναι να προσθέτει κανείς και αυτοσαρκασμό.

Επίσης, με τα χρόνια, έχω φτιάξει ένα καταπληκτικό νοερό καλαθάκι αχρήστων και βάζω εκεί τα σφάλματά μου, αφού πρώτα τα έχω επεξεργαστεί. Κάπως έτσι προχωρώ στο νέο έτος με τα καλά εφόδια και όχι με τα ογκώδη ψυχικά μπαγκάζια που δεν σε αφήνουν να κουνηθείς. Η ευχή μου λοιπόν για το 2023 είναι να είμαστε όλοι υγιείς και πολύ χαρούμενοι γιατί η ζωή είναι μία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT