Ποια Καλυψώ, ποιος Πίνατ; Η καινούργια σταρ των τετράποδων λέγεται Μαρίτσα

Ποια Καλυψώ, ποιος Πίνατ; Η καινούργια σταρ των τετράποδων λέγεται Μαρίτσα

Τα ζώα –όπως και οι άνθρωποι– έχουν τη δική τους μοίρα. Πού να φανταζόταν η Μαρίτσα, η σκυλίτσα που βρέθηκε εγκαταλελειμμένη σ’ ένα δρόμο στην Κερατέα πριν από τρία χρόνια, πως μια μέρα θα έβρισκε τους πιο τρυφερούς ιδιοκτήτες

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα ζώα –όπως και οι άνθρωποι– έχουν τη δική τους μοίρα. Πού να φανταζόταν η Μαρίτσα, η σκυλίτσα που βρέθηκε εγκαταλελειμμένη σ’ ένα δρόμο στην Κερατέα πριν από τρία χρόνια, πως μια μέρα θα έβρισκε τους πιο τρυφερούς ιδιοκτήτες. Οχι έναν άνθρωπο, ούτε ένα ζευγάρι ή μια οικογένεια, αλλά κοτζάμου σχολείο με χιλιάδες μαθητές, που κυριολεκτικά τη λατρεύουν. Πρόκειται για το νέο μέλος της Σχολής Μωραΐτη, που υιοθετήθηκε επισήμως εδώ και δύο μήνες και έχει το σπιτάκι της μέσα στις εγκαταστάσεις του εκπαιδευτηρίου.

Και έτσι από το κλουβί όπου περνούσε τις περισσότερες ώρες της εβδομάδας –όταν ήταν ακόμη σε καταφύγια και πανσιόν υπό τη φροντίδα της Φιλοζωικής Ενωσης Προστασίας Αδέσποτων Δήμου Φιλοθέης και Ψυχικού (ΖωΦιΨυ)– έχει πλέον όλο το σχολείο στα πόδια της, άπειρα χάδια, βόλτες στο προαύλιο και φροντίδα από τους πάντες.

Ποια Καλυψώ, ποιος Πίνατ; Η καινούργια σταρ των τετράποδων λέγεται Μαρίτσα-1
Οι μαθητές τη λατρεύουν.

Πρόκειται για ένα γλυκύτατο και πολύ ήρεμο ημίαιμο σκυλάκι που είναι περίπου 5 ετών, πλήρως εμβολιασμένο και πολύ κοινωνικό. Αυτά τα χαρακτηριστικά της ταίριαξαν γάντι με την επιθυμία της φιλοζωικής ομάδας της Σχολής Μωραΐτη, που είχε εκφράσει την επιθυμία να υιοθετηθεί ένα ζώο που να συμβιώνει άνετα με τους μαθητές. Η Μαρίτσα βγαίνει μια μεγάλη βόλτα το πρωί συνοδεία των υπεύθυνων εκπαιδευτικών ή γονέων, και κατά τη διάρκεια της ημέρας περπατά στους χώρους του σχολείου. Mερικές φορές ξεκουράζεται για λίγο σε κάποια τάξη, ενώ το μεσημέρι αποσύρεται στο αγαπημένο της νηπιαγωγείο, ώστε να προστατευθεί από την υπερέκθεση, τις αγκαλιές και το ανεξέλεγκτο τάισμα. Στη συνέχεια, συχνά κυκλοφορεί λυμένη ή επιστρέφει στο κρεβατάκι της.

Ποια Καλυψώ, ποιος Πίνατ; Η καινούργια σταρ των τετράποδων λέγεται Μαρίτσα-2
Το κρεβατάκι της μέσα στη Σχολή Μωραΐτη.

Η Φιλοζωική Ομάδα του Σχολείου (ΦΟΣΜ) αυτή τη στιγμή απαρτίζεται από πέντε εκπαιδευτικούς και αριθμεί περίπου 30 τακτά μέλη και περισσότερα από 120 εγγεγραμμένα μέλη σε δημοτικό και γυμνάσιο. Συνεργάστηκε με τη ΖωΦιΨυ και τη διεύθυνση του σχολείου διότι πίστευαν ότι η υιοθεσία της Μαρίτσας θα είχε ιδιαίτερα θετικές επιπτώσεις στα παιδιά και στο σχολικό περιβάλλον. Το αστείο είναι, πάντως, ότι η σκυλίτσα που ζει πλέον στο σχολείο θα κάνει και αυτή μαθήματα: Ναι μεν είναι ένας ιδιαιτέρως ευάγωγος σκύλος που έχει περάσει μια βασική εκπαίδευση στο καταφύγιο, αλλά ήδη έχουν προγραμματιστεί τουλάχιστον δύο συναντήσεις με έναν εκπαιδευτή, ο οποίος αφενός προθυμοποιήθηκε να απαντήσει σε όλες τις σχετικές ερωτήσεις των παιδιών και αφετέρου να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια μπορεί να χρειαστεί κατά την προσαρμογή της.

Ποια Καλυψώ, ποιος Πίνατ; Η καινούργια σταρ των τετράποδων λέγεται Μαρίτσα-3
Πολλές φορές «συμμετέχει» στο μάθημα.

Μέχρι στιγμής, βέβαια, τα έχει πάει θαυμάσια και έχει γίνει η μασκότ της Σχολής Μωραΐτη. Μπορεί η Καλυψώ να μένει στο Προεδρικό Μέγαρο και ο Πίνατ στο Μαξίμου και να κάνουν υψηλές γνωριμίες, αλλά σίγουρα η Μαρίτσα δέχεται περισσότερα χάδια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT