Oταν οι λιλιπούτειοι επισκέπτες πέρασαν το κατώφλι του πιεστηρίου της «Κ»

Oταν οι λιλιπούτειοι επισκέπτες πέρασαν το κατώφλι του πιεστηρίου της «Κ»

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι βέβαιο ότι η «Κ» κέρδισε χθες 48 νέους αναγνώστες. Ακόμη δεν έχουν μάθει το αλφάβητο καλά καλά, ούτε την προπαίδεια, δεν διαβάζουν και δεν γράφουν. Είναι όμως σίγουρο ότι πάντα θα αισθάνονται ένα δέσιμο με την εφημερίδα μας χάρις στην εμπειρία που έζησαν στο πιεστήριο στο Κορωπί, εκεί όπου τυπώνεται η ιστορική μας έκδοση. Μπορεί όταν ενηλικιωθούν, σε 13 χρόνια από σήμερα, οι έντυπες εκδόσεις να αποτελούν παρελθόν, όμως οι λιλιπούτειοι επισκέπτες μας δεν θα ξεχάσουν ποτέ κάτι: τι σημαίνει να κρατάς στα χέρια σου ένα ζεστό φύλλο με το μελάνι να έχει μόλις στεγνώσει και να μοσχομυρίζει με αυτό το μεθυστικό άρωμα που δημιουργούσε εθισμό στους αναγνώστες παλαιότερων γενεών.

Oταν οι λιλιπούτειοι επισκέπτες πέρασαν το κατώφλι του πιεστηρίου της «Κ»-1
Εξ απαλών ονύχων δημιουργούμε αναγνώστες της «Κ».

Μαθητές του νηπιαγωγείου «Ι. Μ. Καρράς» του Κολλεγίου Αθηνών, από τα τμήματα «Δελφίνι» και «Ξιφίας», μας έκαναν την τιμή χθες το πρωί να δουν από κοντά πώς τα κείμενά μας περνούν στο χαρτί και γεννιέται κάθε ημέρα η έκδοση που πωλείται στα περίπτερα. Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο της προσπάθειας του σχολείου για πραγματική, βιωματική μάθηση. Μια και αυτήν την περίοδο μιλούσαν στις τάξεις τους για μεγάλες εφευρέσεις, τι πιο χρήσιμο από το να δουν αυτήν που άλλαξε τον ρουν του κόσμου: την τυπογραφία. Μαζί με τις δασκάλες τους, τις κυρίες Εύη Καλλιανιώτου, Ελλη Ιατρίδη και Αρτέμιδα Βαλή, Ελένη Βορύλλα, Dimi Galanaki, έφτασαν στις 10 το πρωί στις εκτυπωτικές μας εγκαταστάσεις, όλο περιέργεια για το μικρό θαύμα που τα περίμενε. Είδαν τους κυλίνδρους, τα μεγάλα βαρέλια με μελάνι, εξοικειώθηκαν με τη διαδικασία και τα διαφορετικά μηχανήματα. Στο τέλος είχαν και μια τεράστια έκπληξη που τα ενθουσίασε.

Oταν οι λιλιπούτειοι επισκέπτες πέρασαν το κατώφλι του πιεστηρίου της «Κ»-2
Ο Κώστας Βαρδαρός και ο Θωμάς Τσακαλογιάννης δείχνουν στα παιδιά τον περίφημο τσίγκο.

Η ομάδα του πιεστηρίου με τους αγαπημένους συναδέλφους μας, τον επικεφαλής Θωμά Τσακαλογιάννη, τον υπεύθυνο παραγωγής της έκδοσης Αντώνη Κοκκαλίδη, την επικεφαλής του μάρκετινγκ Αλεξία Κορωναίου και την εμπορική διευθύντρια του κλάδου εκτυπωτικών εργασιών Αγκέλικα Χιλτ, τους είχε ετοιμάσει το καλύτερο δώρο. Πριν από 2-3 ημέρες όλα τα παιδάκια κλήθηκαν από τους εκπαιδευτικούς να φτιάξουν ζωγραφιές. Το υλικό στάλθηκε στο πιεστήριο και κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους είδαν να βγαίνει μπροστά στα μάτια τους ένα φύλλο με το λογότυπο της «Κ» και τα έργα τους μέσα στις σελίδες. Η χαρά τους ήταν απερίγραπτη τη στιγμή που κατάλαβαν ότι οι εκδόσεις που κρέμονταν από τις εντυπωσιακές εναέριες αλυσίδες πάνω από τα κεφάλια τους θα είχαν περιεχόμενο που είχαν ζωγραφίσει με τα ίδια τους τα χέρια. Φεύγοντας πήραν μαζί και μια τσάντα με κόμικς και έμαθαν να συλλαβίζουν μια λέξη: Κα-θη-με-ρι-νή. Πέντε συλλαβές με μια ιστορία 104 ετών.

Oταν οι λιλιπούτειοι επισκέπτες πέρασαν το κατώφλι του πιεστηρίου της «Κ»-3
Η στιγμή που τα παιδιά βλέπουν τη ζωντανή παραγωγή του φύλλου.
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT