H Ιερά Μονή Τοπλού υποδέχεται τον Ντομίνγκο και συστήνει την αυθεντική Κρήτη

H Ιερά Μονή Τοπλού υποδέχεται τον Ντομίνγκο και συστήνει την αυθεντική Κρήτη

Στο βορειοανατολικό άκρο της Κρήτης, στον δρόμο για το περίφημο Φοινικόδασος του Βάι, η Ιερά Μονή της Παναγίας Ακρωτηριανής και του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Τοπλού Σητείας, είναι μία από τις παλαιότερες και πιο ιστορικές μονές στην Κρήτη.

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο βορειοανατολικό άκρο της Κρήτης, στον δρόμο για το περίφημο Φοινικόδασος του Βάι, η Ιερά Μονή της Παναγίας Ακρωτηριανής και του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Τοπλού Σητείας, είναι μία από τις παλαιότερες και πιο ιστορικές μονές στην Κρήτη. Πρόκειται για το μεγαλύτερο και το πιο επιβλητικό οχυρωματικού τύπου μοναστήρι στην ανατολική Κρήτη, με το περίτεχνο καμπαναριό του να δεσπόζει από μακριά. Αποτέλεσε ασφαλές φρούριο για τους κατοίκους της γύρω περιοχής στα δύσκολα χρόνια των αλλεπάλληλων πειρατικών επιδρομών κατά τον Μεσαίωνα, αλλά και κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας που ακολούθησε. Για τον λόγο αυτό η Μονή είχε το προνόμιο να διαθέτει κανόνι (τοπ) για καθαρά αμυντικούς λόγους. Γι’ αυτό και ονομάστηκε μετά την κατάληψη της Σητείας από τους Τούρκους «Τοπλού».

H Ιερά Μονή Τοπλού υποδέχεται τον Ντομίνγκο και συστήνει την αυθεντική Κρήτη-1
Ο τενόρος και βαρύτονος Πλάθιντο Ντομίνγκο.

Συναυλία στις 9 Ιουλίου

Σε αυτόν τον ιστορικά και πνευματικά φορτισμένο ειδυλλιακό τόπο της Κρήτης θα δώσει την Κυριακή 9 Ιουλίου μία και μοναδική συναυλία ο παγκοσμίου φήμης τενόρος και βαρύτονος Πλάθιντο Ντομίνγκο. Η επιλογή της Ιεράς Μονής Τοπλού, γνωστής στο ευρύτερο κοινό για τα περίφημα βιολογικά της προϊόντα, το κρασί και το ελαιόλαδο, συνδέεται με την ευγενή φιλοδοξία των διοργανωτών του μεγάλου καλλιτεχνικού γεγονότος να αναδείξουν τη λιγότερο τουριστική περιοχή του νησιού (τη Σητεία και το Λασίθι) που ευτυχώς διαθέτει ακόμα το αυθεντικό κρητικό άρωμα.

H Ιερά Μονή Τοπλού υποδέχεται τον Ντομίνγκο και συστήνει την αυθεντική Κρήτη-2
Ο Ισπανός μαέστρος Γιορντί Μπερναθέρ. [Lucio Abad]

Ο Πλάθιντο Ντομίνγκο δεν χρειάζεται συστάσεις. Ζωντανός μύθος της όπερας και με μια καριέρα που απλώνεται σε διάρκεια μεγαλύτερη του μισού αιώνα, ο σπουδαίος αυτός τενόρος και διευθυντής ορχήστρας έχει ερμηνεύσει περισσότερους από 150 ρόλους, ενώ έχει βραβευτεί με 12 Γκράμι. Στη συναυλία θα συμμετέχει η διεθνούς φήμης σοπράνο Χριστίνα Πουλίτση, ενώ την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ θα διευθύνει ο μεγάλος Ισπανός μαέστρος Γιορντί Μπερναθέρ.Το καταπληκτικό με τη συναυλία στη Μονή Τοπλού (9 μ.μ.) είναι ότι θα πραγματοποιηθεί με ελεύθερη είσοδο για τους 1.300 τυχερούς που θα προλάβουν να εγγραφούν πρώτοι στην ειδική πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί στο Διαδίκτυο (https://www.eventora.com/el/Events/spicy-placido-domingo/Order/MCIJELROQB/ThankYou). Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν θα ήταν δυνατό χωρίς την πολύτιμη υποστήριξη της Παγκρήτιας Τράπεζας, της Attica Bank και της Intrakat.

H Ιερά Μονή Τοπλού υποδέχεται τον Ντομίνγκο και συστήνει την αυθεντική Κρήτη-3
Η διεθνούς φήμης σοπράνο Χριστίνα Πουλίτση.
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT