H «Κιβωτός του Κόσμου» αλλάζει, με διαφάνεια, προσπάθεια και νέο πνεύμα

H «Κιβωτός του Κόσμου» αλλάζει, με διαφάνεια, προσπάθεια και νέο πνεύμα

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηταν μια αποστολή που ήθελε παλικαριά και πολλή δουλειά. Να αναλάβει κανείς την ευθύνη να αναμορφώσει ένα σοβαρό θεσμό που αφορά τη ζωή μη προνομιούχων παιδιών και εφήβων, έπειτα από μια μεγάλη κρίση που άφησε αρνητικό αποτύπωμα στην κοινή γνώμη. Ο λόγος για την «Κιβωτό του Κόσμου» που με τη νέα ηγεσία της Αλεξάνδρας Μαρτίνου και της ομάδας της έχει περάσει σε μια καινούργια εποχή, με άλλες προτεραιότητες. Ποιες είναι αυτές; Η συμπερίληψη, το δικαίωμα στη διαφορετικότητα και η ισότητα είναι οι αξίες που θα αποτελέσουν θεμέλιο πλέον λίθο για το μέλλον μαζί με τις καλές πρακτικές και τη διαφάνεια σε κάθε επίπεδο, από τη διοίκηση έως τα οικονομικά. Αυτός ο άνεμος που πνέει σήμερα φάνηκε και στην καλοκαιρινή εορτή που οργανώθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Μουσείο Μπενάκη παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, αλλά και του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου με κεντρικό μήνυμα: «Η Κιβωτός αλλάζει».

H «Κιβωτός του Κόσμου» αλλάζει, με διαφάνεια, προσπάθεια και νέο πνεύμα-1
Η Αλεξάνδρα Μαρτίνου με τον Γρηγόρη ο οποίος πρωταγωνίστησε στην παράσταση. [PHOTO PANOULIS]

Τα παιδιά του φορέα παρουσίασαν τη θεατρική παράσταση του «Μικρού Πρίγκιπα» στον λιλιπούτειο πλανήτη του, με την αλεπού και το ρόδο της αγάπης. Ακόμα και σήμερα, το έργο του Σαιντ Εξυπερύ εμπνέει γενιές και γενιές παιδιών με την τρυφερότητα και τον λυρισμό του. Τα παιδιά της «Κιβωτού» πλαισιώθηκαν στο τραγούδι και στη μουσική από την παιδική χορωδία του Εθνικού Ωδείου Περιστερίου. Η Αλεξάνδρα Μαρτίνου στον χαιρετισμό της ανέφερε: «Η παιδική προστασία είναι η μεγαλύτερη πράξη προσφοράς για τον πιο ευάλωτο κρίκο της κοινωνίας, το παιδί. Σας καλώ να συγχαρείτε τα παιδιά της Κιβωτού για τη δουλειά που έχουν κάνει φέτος να κατακτήσουν όσα ονειρεύονται. Σας καλώ να συμβάλετε όλοι στην προσπάθεια που κάνουμε για να εξασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα και την εξέλιξη αυτού του οργανισμού», είπε η πρόεδρος που δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους εθελοντές και τους χορηγούς για το έργο που προσφέρουν.

H «Κιβωτός του Κόσμου» αλλάζει, με διαφάνεια, προσπάθεια και νέο πνεύμα-2
Φωτεινή Τσαλίκογλου, Ερρικα Οικονόμου και Αλεξάνδρα Πάλλη. [PHOTO PANOULIS]

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε πως η εκδήλωση «αποτελεί το επιστέγασμα προσπαθειών ενός ολόκληρου χρόνου, ώστε να ξεπεραστεί η πρόσφατη κρίση του οργανισμού και να διαλυθούν τα βαριά σύννεφα». Συνεχάρη την Αλεξάνδρα Μαρτίνου και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, «που κατάφεραν να φέρουν τόσο σύντομα το χαμόγελο στα χείλη των παιδιών». Ο Αρχιεπίσκοπος, στον χαιρετισμό του, μίλησε για την πρόσκληση της «Κιβωτού» προς το ευρύ κοινό να συνδράμει στο έργο της και να έρθει κοντά στον οργανισμό. Σημείωσε πως αυτό ακριβώς συμβαίνει με την εκδήλωση αυτή, που έδειξε ότι ο θεσμός εκτός από αναγκαίος για την κοινωνία έχει συσπειρώσει πολλούς συμμάχους που θα φροντίσουν για τα επόμενα χρόνια του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT