Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς αναγόρευσε επίτιμο διδάκτορα τον Μιχάλη Τσαμάζ

Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς αναγόρευσε επίτιμο διδάκτορα τον Μιχάλη Τσαμάζ

Θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς ότι είναι η ανθεκτική και επιτυχημένη παρουσία του Μιχάλη Τσαμάζ στην ηγεσία του ΟΤΕ που οδήγησε το Πανεπιστήμιο Πειραιώς τη Δευτέρα 26 Ιουνίου να τον αναγορεύσει επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς ότι είναι η ανθεκτική και επιτυχημένη παρουσία του Μιχάλη Τσαμάζ στην ηγεσία του ΟΤΕ που οδήγησε το Πανεπιστήμιο Πειραιώς τη Δευτέρα 26 Ιουνίου να τον αναγορεύσει επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Στη χώρα μας άλλωστε γι’ αυτήν τη δύσκολη θέση έχει κερδίσει την αναγνώριση του Δήμου και των Σοφιστών. Ομως αν παρακολουθούσε κανείς την τελετή στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, θα αποκόμιζε την εντύπωση της συνολικής πορείας, των επιλογών που οδήγησαν τον συμπατριώτη μας στην κορυφή. Εναν άνθρωπο που, όπως ο ίδιος έχει περιγράψει τον εαυτό του σε μια παλαιότερη συνέντευξή του στην «Κ», μεγάλωσε στην Καισαριανή, σε μια μετρημένη οικογένεια, τελείωσε το δημόσιο σχολείο και ύστερα πήγε να σπουδάσει στον Καναδά. Δεν είχε δηλαδή καμιά από τις ευκολίες που θα μπορούσαν να έχουν κάνει την εκκίνησή του πιο ευνοημένη. Παρ’ όλα αυτά, με πείσμα, στρατηγική, δουλειά, αφόρητη αυτοπειθαρχία, τα κατάφερε να περάσει από μεγάλες πολυεθνικές και να βάλει την προσωπική του σφραγίδα στον ΟΤΕ, μετά τον μετασχηματισμό του τελευταίου από τον Παναγή Βουρλούμη. Δεν ήταν μόνον ένας προσωπικός άθλος αλλά και έργο με εθνικό πρόσημο.

Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς αναγόρευσε επίτιμο διδάκτορα τον Μιχάλη Τσαμάζ-1
Ο τιμώμενος με τους διδάσκοντες και τον πρύτανη μετά το πέρας της τελετής που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά.

Η τελετή ξεκίνησε με την προσφώνηση από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς, καθηγητή Μιχαήλ Σφακιανάκη, για να ακολουθήσει η παρουσίαση του έργου του τιμωμένου (Laudatio) από τον πρόεδρο του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, καθηγητή Δημήτριο A. Γεωργακέλλο. Βέβαια, η βραδιά έκλεισε με την ομιλία του ίδιου του τιμωμένου, που περιείχε πολλά διδάγματα τα οποία θα μπορούσαν να φανούν απόλυτα χρήσιμα σε νέους που τώρα ξεκινούν την καριέρα τους. «Το ταλέντο είναι σημαντικό, αλλά δεν είναι αρκετό», ανέφερε ο Τσαμάζ. «Πολλοί έχουν ταλέντο, λίγοι καταφέρνουν να γίνουν κορυφαίοι στο είδος τους. Η ειδοποιός διαφορά είναι η στάση μας. Η εξάσκηση, η δέσμευση, η δουλειά. Η επιθυμία να γινόμαστε καλύτεροι και να μαθαίνουμε συνεχώς», είπε ο Τσαμάζ στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο.

Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς αναγόρευσε επίτιμο διδάκτορα τον Μιχάλη Τσαμάζ-2
Ο Μιχάλης Τσαμάζ απευθύνθηκε στους νέους από το βήμα της τελετής.

Επέμεινε ιδιαίτερα στο θέμα των εμποδίων που είχε κατά καιρούς να αντιμετωπίσει. Αυτές οι αντιξοότητες όχι μόνον δεν τον πτόησαν αλλά τον ατσάλωσαν: «Από τις δυσκολίες που αντιμετώπισα, έμαθα να βλέπω κάθε εμπόδιο ως ευκαιρία. Να κινούμαι με τόλμη, ευελιξία και προσαρμοστικότητα. Και να μην αποθαρρύνομαι. Αλλωστε, οι δυσκολίες και οι αποτυχίες είναι αυτές που μας σμιλεύουν και μας κάνουν καλύτερους», υπογράμμισε. Τι τελικά συμβούλευσε όσους κάνουν σήμερα τα πρώτα τους βήματα; «Αν έχετε πίστη, πάθος και δέσμευση γι’ αυτό που κάνετε, η επιτυχία είναι εξασφαλισμένη. Ομως, να μη βολεύεστε στην επιτυχία. Σε κάθε δεδομένη στιγμή, η επιτυχία, όπως και η αποτυχία, είναι παρελθόν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT