Οταν ο βασιλιάς Κάρολος βοήθησε το Make-A-Wish

Οταν ο βασιλιάς Κάρολος βοήθησε το Make-A-Wish

«Για τις νεράιδες των εθελοντών πληκτρολογήστε 1. Για τα ξωτικά του λογιστηρίου, το 2». Μια παιδική φωνούλα «πλοηγεί» με ηχογραφημένα μηνύματα όσους καλούν το ίδρυμα Make-A-Wish της Ελλάδας, αποδεικνύοντας ότι υπάρχει ένα είδος υπερβατικής δύναμης σε αυτήν τη φιλανθρωπική πρωτοβουλία

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Για τις νεράιδες των εθελοντών πληκτρολογήστε 1. Για τα ξωτικά του λογιστηρίου, το 2». Μια παιδική φωνούλα «πλοηγεί» με ηχογραφημένα μηνύματα όσους καλούν το ίδρυμα Make-A-Wish της Ελλάδας, αποδεικνύοντας ότι υπάρχει ένα είδος υπερβατικής δύναμης σε αυτήν τη φιλανθρωπική πρωτοβουλία που έχει βοηθήσει (από το 1996 μέχρι και σήμερα) χιλιάδες Ελληνόπουλα που δίνουν μάχη με μια σοβαρή ασθένεια να νιώσουν την ψυχική αλλά και σωματική ανάταση από την ικανοποίηση ότι ένα όνειρό τους πήρε σάρκα και οστά. Η πρώτη τέτοια πραγμάτωση ευχής έγινε το 1980 στο Φοίνιξ της Αριζόνας με τον μικρό Κρις που ήθελε να γίνει για λίγη ώρα αστυνομικός. Τότε όλοι είδαν για πρώτη φορά πως η χαρά που αποκόμισε το παιδί, του έδωσε τις δυνάμεις να συνεχίσει να παλεύει, έγινε μέρος της θεραπείας. Μέσα σε αυτά τα 43 χρόνια το εγχείρημα εξαπλώθηκε σε πολλές χώρες του κόσμου και το αποτέλεσμα είναι πάντα μαγικό: μια ευχή φέρνει ικμάδα, αισιοδοξία, ορμή για ζωή στον πάσχοντα και στους γονείς του. Στο πλευρό του ιδρύματος παγκοσμίως έχουν συνταχθεί σπουδαίες προσωπικότητες και είναι ιδιαίτερα συγκινητικό ότι ο βασιλιάς Κάρολος στηρίζει το Make-A-Wish της Ελλάδας παραχωρώντας λιθογραφίες που έχει φτιάξει ο ίδιος. Πρόκειται για 15 έργα που φέρουν την υπογραφή του και απεικονίζουν τοπία (κάποια μάλιστα και από την πατρίδα μας) τα οποία παρουσιάστηκαν σε μια ιδιαίτερη έκθεση που διοργανώθηκε με την πρωτοβουλία της Belgravia Gallery του Λονδίνου και της Χρυσάνθης Λαιμού σε συνεργασία με την SG Art Gallery του St. George Lycabettus Hotel πριν από λίγες ημέρες. Μέρος των εσόδων αυτών θα πάνε για την εκπλήρωση της ευχής ενός παιδιού, της Νεμέας. Η τελευταία έχει καλλιτεχνικό ταλέντο και έδωσε και εκείνη ένα δικό της έργο για το εικαστικό αφιέρωμα. Η επιθυμία της είναι να αγοράσει μια εφαρμογή για τους υπολογιστές που βοηθάει εκκολαπτόμενους ζωγράφους.

Οταν ο βασιλιάς Κάρολος βοήθησε το Make-A-Wish-1
Ο Ανδρίκος Παπανδρέου με τη σύζυγό του Μαριάνθη Αλεξίου Φωτ. PHOTO PANOULIS

Οταν ο βασιλιάς Κάρολος βοήθησε το Make-A-Wish-2
Η Υβέτ Κοσμετάτου με τον Γιώργο Κλουβάτο. Φωτ. PHOTO PANOULIS

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου Μάθιου Λοτζ, ενώ παρευρέθησαν σημαίνουσες προσωπικότητες της χώρας και Ελληνες του εξωτερικού μεταξύ των οποίων η Μαρίνα, σύζυγος του Πρίγκιπα Μιχαήλ της Ελλάδας. Οι αγορές των έργων είναι διαθέσιμες μέχρι και αύριο Τετάρτη. Αξίζει να στηριχτεί αυτός ο αγώνας που κάνει τα παιδιά να αισθάνονται έστω και για λίγο παντοδύναμα με ευεργετικά αποτελέσματα για το ηθικό τους. Μέσα από τους εθελοντές και το ισχυρό δίκτυο διασυνδέσεων του ιδρύματος άλλο παιδάκι πήρε ένα ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο, ένα άλλο πήγε στο Παρίσι, κάποιο παρακολούθησε την αγαπημένη του διεθνή ομάδα σε τελικό ή γνώρισε από κοντά έναν σταρ. Ολες μα όλες οι ευχές έχουν τη δική τους σημασία, γιατί μπορούν να μεταμορφώσουν ζωές.

Οταν ο βασιλιάς Κάρολος βοήθησε το Make-A-Wish-3
Η Δήμητρα Μουτζούρη με τον Νίκο Βερνίκο. Φωτ. PHOTO PANOULIS
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT