Το Hellenic-American Shipping Gala βράβευσε 27 ναυτιλιακές εταιρείες

Το Hellenic-American Shipping Gala βράβευσε 27 ναυτιλιακές εταιρείες

Σε λαμπρή ελληνοαμερικανική γιορτή εξελίχθηκε η εκδήλωση του Propeller Club του Πειραιά

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μια λαμπρή ελληνοαμερικανική γιορτή εξελίχθηκε πριν από λίγες ημέρες η εκδήλωση του Propeller Club του Πειραιά για να τιμήσει 27 ναυτιλιακές εταιρείες ελληνικών συμφερόντων, εισηγμένες στις κεφαλαιαγορές των ΗΠΑ, που διακρίνονται για την εξαιρετική ποιότητα, τη διαφάνεια και την ελκυστικότητα στο διεθνές χρηματοοικονομικό περιβάλλον. Η βράβευσή τους έγινε στο πρώτο ετήσιο Hellenic-American Shipping Gala που διοργανώθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Iδρυμα Σταύρος Νιάρχος, σε συνεργασία με την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα. Το Propeller Club του Πειραιά αποτελεί από το 1935 έναν εκ των παλαιότερων ναυτιλιακών φορέων της πατρίδας μας ως παράρτημα ενός θεσμού που πρωτοδημιουργήθηκε στις ΗΠΑ. Οι ιδρυτές του ήθελαν να συνασπίσουν όλους τους επαγγελματικούς κλάδους που δραστηριοποιούνται περί του θαλασσίου επιχειρείν, για να επιλύονται γρηγορότερα και καλύτερα όλα τα θέματα που προέκυπταν με καλές πρακτικές. Ο ελληνόκτητος στόλος είναι μια παγκόσμια δύναμη και κατ’ αναλογίαν το ελληνικό Propeller θεωρείται το πιο δραστήριο, έχοντας προσελκύσει μέχρι σήμερα τα περισσότερα μέλη από τα 72 παραρτήματα που υπάρχουν σε όλον τον κόσμο.

Το Hellenic-American Shipping Gala βράβευσε 27 ναυτιλιακές εταιρείες-1
Το γκαλά πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού του ΙΣΝ.

«Για την αποψινή γιορτή θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλες τις εταιρείες και τους οργανισμούς που ανταποκρίθηκαν άμεσα και στήριξαν αυτή την πρωτοβουλία. Χωρίς εσάς και την πολύτιμη συμβολή σας δεν θα ήταν εφικτή αυτή η προσπάθεια. Απόψε κηρύσσουμε επισήμως την έναρξη ενός θεσμού που ευελπιστούμε να καθιερωθεί και να ανοίξει νέους δρόμους για το μέλλον της ελληνοαμερικανικής ναυτιλιακής συνέργειας, αλλά και να αποτελέσει εφαλτήριο για ακόμα περισσότερες δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση», υπογράμμισε ο επικεφαλής του Propeller Club, ο δυναμικός Κωστής Φραγκούλης, που με την προεδρία του έχει δώσει νέα πνοή στον θεσμό.

Το Hellenic-American Shipping Gala βράβευσε 27 ναυτιλιακές εταιρείες-2
Σεμίραμις Παληού, Τζορτζ Τσούνης και Κωστής Φραγκούλης.

Τον λόγο πήρε ο επίτιμος πρόεδρος που είναι κατά παράδοση ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα: «Τιμούμε τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα στις σχέσεις ΗΠΑ – Ελλάδας λειτουργώντας ως ουσιαστική γέφυρα φιλίας μεταξύ των δύο εθνών μας, υποστηρίζοντας παράλληλα το παγκόσμιο εμπόριο. Αυτή η αξιοσημείωτη συμμαχία, που βασίζεται σε κοινές δημοκρατικές αξίες και σε μια βαθιά εκτίμηση για το θαλάσσιο εμπόριο, έχει ανθήσει με τα χρόνια, φέρνοντας τεράστια οφέλη και ευημερία και στα δύο έθνη», τόνισε ο Τζορτζ Τσούνης με τη σειρά του.

Το Hellenic-American Shipping Gala βράβευσε 27 ναυτιλιακές εταιρείες-3
Ο Ερικ Ντίαζ εκπροσώπησε το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Στη βράβευση έδωσαν το «παρών» εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, ηγέτες του ναυτιλιακού κλάδου αλλά και δύο άνθρωποι που αποδεικνύουν την ισχύ της Ελλάδας στο πεδίο αυτό: ο Ερικ Ντίαζ επικεφαλής των Αγορών Κεφαλαίων Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής στο Χρηματιστήριο Νέας Υόρκης (NYSE) αλλά και η Ιζαμπέλα Σίντρικ, ανώτερη διευθύνουσα σύμβουλος του Nasdaq Stock Exchange Listings για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και στην Αφρική, οι οποίοι εκφράστηκαν με κολακευτικά σχόλια για την πατρίδα μας όταν ανέβηκαν στο βήμα.

[email protected]

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT