Συναυλία μνήμης για τον Κωστή Σοφιανό στις 19 Αυγούστου στην Υδρα

Συναυλία μνήμης για τον Κωστή Σοφιανό στις 19 Αυγούστου στην Υδρα

Οι άνθρωποι πεθαίνουν όταν πραγματικά τους λησμονούμε - Πέρασαν 13 χρόνια από τότε που έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή ο επιχειρηματίας Κωστής Σοφιανός, έχοντας φτιάξει και το πρώτο ξενοδοχείο πολυτελείας στην Yδρα

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι άνθρωποι πεθαίνουν όταν πραγματικά τους λησμονούμε. Πέρασαν 13 χρόνια από τότε που έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή ο επιχειρηματίας Κωστής Σοφιανός, έχοντας φτιάξει και το πρώτο ξενοδοχείο πολυτελείας στην Yδρα. Μικρασιάτης, λάτρης της κλασικής μουσικής, απόφοιτος των Αναβρύτων, επιχειρηματίας που δραστηριοποιήθηκε και εκτός Ελλάδος, ήταν άνθρωπος διορατικός που επέλεξε το νησί του Αργοσαρωνικού για το «Λητώ» βλέποντας τη διαχρονική ποιότητα του τόπου αυτού. Εκεί άφησε και την τελευταία του πνοή, παρά το ότι οι γιατροί του νοσοκομείου έκαναν τα πάντα για να τον βοηθήσουν. Εις ένδειξιν αναγνώρισης της προσπάθειάς τους, η σύζυγός του Τζένη, διακεκριμένη νομικός, αλλά και ο γιος του Αλέξανδρος, θεσμοθέτησαν μια θερινή συναυλία με όλα τα έσοδα να πηγαίνουν υπέρ του Κουλούρειου Νοσοκομείου «Παναγία Φανερωμένη».

Συναυλία μνήμης για τον Κωστή Σοφιανό στις 19 Αυγούστου στην Υδρα-1
Η Τζένη Σοφιανού με τον Πάμπλο Φεράντες.

Αν και δεν ενισχύεται οικονομικά από την πολιτεία, λειτουργεί με διαφάνεια και αρτιότητα προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες στους κατοίκους αλλά και στους πολυάριθμους επισκέπτες. Ετσι και φέτος η οικογένεια Σοφιανού θα μετακαλέσει στην Υδρα έναν από τους σπουδαιότερους ανερχόμενους μουσικούς που θα εμφανιστεί το Σάββατο 19 Αυγούστου στη φιλόξενη αυλή της Μητρόπολης Υδρας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Θεομητορικά». Πρόκειται για τον Ιάπωνα βιολιστή Τατσούκι Ναρίτα που θα ανέβει στη σκηνή με μια 25μελή ορχήστρα από τους μουσικούς της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών για να ερμηνεύσουν Μπραμς (Ουγγρικούς χορούς αρ. 5), Ντβόρζακ (Σλαβικούς χορούς opus 46, αρ. 8) και Μπετόβεν (κοντσέρτο για βιολί σε ρε μείζονα). Ο Ναρίτα, όπως και άλλοι σολίστες που έχουν έρθει για την ίδια εκδήλωση τα τελευταία χρόνια, θα παίξει με το Στραντιβάριους που έχει κατασκευαστεί το 1720 και ονομάζεται «Tartini». Είναι το 8ο Στραντιβάριους που θα ακουστεί στην Υδρα!

Συναυλία μνήμης για τον Κωστή Σοφιανό στις 19 Αυγούστου στην Υδρα-2
Ο Τατσούκι Ναρίτα, ένας από τους ανερχόμενους σολίστ διεθνώς.

Με τον τρόπο αυτό η οικογένεια Σοφιανού έχει συμβάλει να φτιαχτεί μια παράδοση στην Υδρα με εξέχοντες νέους μουσικούς που έχουν διακριθεί σε παγκόσμιους διαγωνισμούς –ο τριαντάρης Ιάπωνας έχει κερδίσει στους Long-Thibaud International Violin Competition (Παρίσι) και στο Queen Elisabeth Violin Competition (Βρυξέλλες)– να εμφανίζονται στο νησί και να αποθεώνονται από τους φιλόμουσους κάθε καλοκαίρι. Στις περασμένες διοργανώσεις έχουμε απολαύσει τον Ισπανό Πάμπλο Φεράντες, τον Αρμένιο Νάρεκ Χακναζαριάν, τον Αμερικανό Αλεξ Μπέγιερ με τον Κορεάτη Ιν Μο Γιανγκ, τον Καναδό Τίμοθι Τσόι και άλλους. Επίσης, στο παρελθόν έχει εμφανιστεί ο Λεωνίδας Καβάκος που έχει ιδιαίτερη σχέση με τους Σοφιανούς. Ο εκλιπών Κωστής εκτός του ότι ήταν και ο ίδιος δεινός βιολιστής, είχε διαβλέψει το ταλέντο του όταν εκείνος ήταν ακόμα παιδί και συνέβαλε στα πρώτα του βήματα. Αναμένουμε με χαρά αυτή τη βραδιά για καλό σκοπό στην Υδρα.

​​​​​[email protected]

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT