Με ούριο άνεμο ξεκίνησαν το ταξίδι τους οι «Πλόες» στην Ανδρο

Με ούριο άνεμο ξεκίνησαν το ταξίδι τους οι «Πλόες» στην Ανδρο

Για ακόμη μία χρονιά σήκωσαν άγκυρα οι «Πλόες» στο Ιδρυμα Π. & Μ. Κυδωνιέως στην Ανδρο και απέπλευσαν για το φετινό εικαστικό τους ταξίδι

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για ακόμη μία χρονιά σήκωσαν άγκυρα οι «Πλόες» στο Ιδρυμα Π. & Μ. Κυδωνιέως στην Ανδρο και απέπλευσαν για το φετινό εικαστικό τους ταξίδι. Ο καλλιτεχνικός θεσμός, που σε λίγους μήνες θα μπει στην τρίτη δεκαετία της ζωής του, ξεκίνησε με ούριο άνεμο και την έκθεση «Ανθρώπων άστεα», που προσείλκυσε το ενδιαφέρον τόσο του ανδριώτικου κοινού, που κατέκλυσε τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του ιδρύματος, όσο και φιλότεχνων και υψηλών προσκεκλημένων, οι οποίοι έφθασαν από την Αθήνα ειδικά για τα εγκαίνια και την ξενάγηση της ιστορικού τέχνης Αθηνάς Σχινά στα έργα 19 σημαντικών Ελλήνων εικαστικών.

Με ούριο άνεμο ξεκίνησαν το ταξίδι τους οι «Πλόες» στην Ανδρο-1
Στιγμιότυπο με τον σκηνοθέτη Παντελή Βούλγαρη και την Κατερίνα Σιγάλα. [NDPPHOTO]

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Πέτρου και Μαρίκας Κυδωνιέως, Δημήτριος Σιγάλας, καλωσόρισε εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου το κοινό στην έκθεση «Ανθρώπων άστεα», δύο λέξεις, που όπως σημείωσε τις συναντά κανείς στους πρώτους στίχους της «Οδύσσειας». «Με τις λέξεις αυτές ο Ομηρος δεν εννοεί τις πόλεις ως οικοδομήματα αλλά τις νοοτροπίες, τις πεποιθήσεις, τους τρόπους σκέψης των ανθρώπων που συμβιώνουν σε μια κοινωνία, συμπεριφορές και πολιτισμό, ήθη και έθιμα», επισήμανε.

Με ούριο άνεμο ξεκίνησαν το ταξίδι τους οι «Πλόες» στην Ανδρο-2
Πληθώρα έργων από 19 Ελληνες εικαστικούς δημιουργούς φιλοξενείται στην έκθεση «Ανθρώπων άστεα», στους 29ους «Πλόες» της Ανδρου. [NDP PHOTO]

Ο υφυπουργός Πολιτισμού Χρήστος Δήμας, στον χαιρετισμό που απέστειλε για τα εγκαίνια της έκθεσης, τόνισε ανάμεσα σε άλλα ότι η φετινή έκθεση είναι «μια ευκαιρία για προβληματισμό και ανάπτυξη νέων προσεγγίσεων για μια ουσιαστική κοινωνική και πολιτισμική εμπειρία».

Με ούριο άνεμο ξεκίνησαν το ταξίδι τους οι «Πλόες» στην Ανδρο-3
[NDPPHOTO / NDP PHOTO]

Χαιρετισμό απέστειλε και ο υπουργός Εργασίας Αδωνις Γεωργιάδης, ενώ στα εγκαίνια παρευρέθησαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Α΄ Αθηνών Αγγελος Συρίγος, η καθηγήτρια της Νομικής Σχολής της Λευκωσίας Ειρήνη Σταματούδη, ο μητροπολίτης Σύρου, Ανδρου, Τήνου, Κέας και Μήλου Δωρόθεος Β΄, ο δήμαρχος Ανδρου Δημήτρης Λοτσάρης, ο σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης κ.ά.

Με ούριο άνεμο ξεκίνησαν το ταξίδι τους οι «Πλόες» στην Ανδρο-4
NDPPHOTO / NDP PHOTO 

Από τους συμμετέχοντες στην έκθεση καλλιτέχνες παρευρέθησαν οι Ανδρέας Δεβετζής, Χριστίνα Δουζένη, Ιωάννα Καζάκη, Κωνσταντίνος Μάσσος, Ισμήνη Μπονάτσου, Χρήστος Παλλαντζάς, Χρυσούλα Σκεπετζή, Βίκυ Τσαλαματά.

[email protected]

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT