Tριάντα κεράκια για την Art Athina με γιορτή στο Ζάππειο και το Athénée

Tριάντα κεράκια για την Art Athina με γιορτή στο Ζάππειο και το Athénée

Hταν μια τετραήμερη εορτή για τα 30 χρόνια της Art Athina

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Hταν μια τετραήμερη εορτή για τα 30 χρόνια της Art Athina. Η αθηναϊκή φουάρ που τα τελευταία χρόνια διοργανώνεται στην καρδιά της πόλης, το Ζάππειο, χρειάστηκε να περάσει από πολλά εμπόδια και βάσανα για να κλείσει τρεις δεκαετίες ζωής. Και όμως ακόμα και στις πλέον δύσκολες περιόδους, όταν η αγορά επλήγη βάναυσα και έκλεισαν διά παντός πολλές γκαλερί, ο θεσμός του Πανελληνίου Συλλόγου Αιθουσών Τέχνης κατάφερε να επιβιώσει και να προσφέρει σε χιλιάδες επισκέπτες μια σύνοψη για το τι συμβαίνει στην εικαστική σκηνή της χώρας αλλά και του εξωτερικού. Φέτος το κλίμα ήταν δικαίως πανηγυρικό. Από τα εγκαίνια μέχρι και την Κυριακή, ο κόσμος συνέρρεε στην έκθεση και οι αίθουσες ήταν όλες γεμάτες.

Tριάντα κεράκια για την Art Athina με γιορτή στο Ζάππειο και το Athénée-1
H πρόεδρος του ΠΣΑΤ Γιάννα Γραμματοπούλου με τη Θεοδώρα Κουμουνδούρου. [STUDIO PANOULIS]

Οι επίσημοι δεν έχασαν την ευκαιρία για μια δημόσια εμφάνιση. Αλλωστε είμαστε και σε προεκλογική περίοδο, ποιος δεν θέλει να ταυτιστεί σε μια σέλφι με κάτι τόσο ευγενές όσο η καλλιτεχνική δημιουργία; Ολοι λοιπόν, από τον νυν δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, μέχρι τον Νίκο Ανδρουλάκη και από τον Παύλο Γερουλάνο μέχρι και τον Χάρη Δούκα έδωσαν το «παρών» μαζί με υπουργούς και άλλους θεσμικούς παράγοντες στα 67 ελληνικά και ξένα περίπτερα, ιδανικά για photo opportunity. To απόγευμα του Σαββάτου απονεμήθηκε το δεύτερο βραβείο της Art Athina για νέο καλλιτέχνη στη Στεφανία Στρούζα που εκπροσωπείται από την γκαλερί a.antonopoulou.art. Η νικήτρια επελέγη από ειδική πενταμελή επιτροπή ανάμεσα σε 18 υποψηφίους. Το βραβείο εκτός από τη διάκριση περιλαμβάνει ατομική παρουσίαση της δουλειάς της Στεφανίας Στρούζα στο MOMus-Μουσείο Αλεξ Μυλωνά εντός του 2024.

Tριάντα κεράκια για την Art Athina με γιορτή στο Ζάππειο και το Athénée-2
Πλήθος κόσμου έξω από το Athénée. [STUDIO PANOULIS]

Μεγάλη συμμετοχή σημειώθηκε το Σαββατοκύριακο στα εκπαιδευτικά προγράμματα για τους μικρούς φιλότεχνους αλλά και σε όλες σχεδόν τις ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν στον ειδικά διαμορφωμένο κήπο του Ζαππείου με τις δημιουργίες της BlueCycle. Κάθε βράδυ οι παρέες των επισκεπτών, μετά την περιήγησή τους στους εκθεσιακούς χώρους, συνέχιζαν την εικαστική τους ενημέρωση παρακολουθώντας τα βίντεο του προγράμματος της Art Athina 2023 στην ειδική φουσκωτή οθόνη με φόντο το σιντριβάνι.

Tριάντα κεράκια για την Art Athina με γιορτή στο Ζάππειο και το Athénée-3
Η Αμαλία Βεκρή και ο Φίλιππος Τσαγκρίδης. [STUDIO PANOULIS]

Βέβαια το Ζάππειο δεν ήταν το μόνο μέρος όπου απλώθηκε η γιορτή. Συλλέκτες, γκαλερίστες, καλλιτέχνες και επισκέπτες της διοργάνωσης από όλον τον κόσμο βρέθηκαν τη βραδιά των εγκαινίων στο Athénée. Ο καλλιτεχνικός κόσμος δείπνησε και διασκέδασε στον φιλόξενο χώρο που αποτελεί καλλιτεχνικό στέκι εδώ και χρόνια. Αλλωστε ο Χρύσανθος Πανάς είναι και ο ίδιος φιλότεχνος και συλλέκτης, κάτι που αντανακλάται στην αισθητική του χώρου αλλά και στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται εκεί. Ευχές όλων η Art Athina να τα εκατοστίσει!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT