Η Μαριάννα Λάτση βραβεύθηκε για τη σπουδαία προσφορά της στην περίθαλψη

Η Μαριάννα Λάτση βραβεύθηκε για τη σπουδαία προσφορά της στην περίθαλψη

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η 30ή Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί από το 2007 ως Ημέρα Μνήμης για τους Εθνικούς Ευεργέτες της Ελλάδας. Δεν υπάρχει καταλληλότερος τόπος να εορτάζεται από το Ζάππειο Μέγαρο, που απηχεί ακόμα το όραμα του Ευαγγέλη Ζάππα να ανυψωθεί η Ελλάδα με κάθε δυνατό τρόπο, κυρίως δε μέσα από την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Το Σάββατο το βράδυ, σε μια ξεχωριστή εκδήλωση η Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων με πρόεδρο τη Χρυσάνθη Βαγενά, βράβευσε παρουσία πολλών επισήμων στο περιστύλιο τη Μαριάννα Λάτση ως σύγχρονη ευεργέτιδα, απονέμοντάς της το μετάλλιο του Ευαγγέλη Ζάππα. Επίσης, βραβεύθηκε και η Ελευθερία Ντεκώ, διεθνούς φήμης ειδική στον φωτισμό μνημείων.

Η Μαριάννα Λάτση βραβεύθηκε για τη σπουδαία προσφορά της στην περίθαλψη-1
Ο εντυπωσιακός χώρος στο περιστύλιο του Ζαππείου. [ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ]

Εκ μέρους της κυβέρνησης μίλησε ο Κωστής Χατζηδάκης, υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Εγινε εκτεταμένη αναφορά στη γενναιοδωρία της Μαριάννας Λάτση, η οποία οδήγησε στην ίδρυση των δύο Κέντρων Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» για ασθενείς με ογκολογικές παθήσεις, στα αντικαρκινικά νοσοκομεία «Αγιος Σάββας» των Αθηνών και «Θεαγένειο» στη Θεσσαλονίκη. Σε αυτά πρέπει να προσθέσουμε και την εκ θεμελίων ανακαίνιση και αναβάθμιση του τμήματος Επειγόντων Περιστατικών στο γενικό νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», στην Αθήνα, η οποία είναι δωρεά του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννης Σ. Λάτσης. Με μεγάλη συγκίνηση η βραβευθείσα παρέλαβε το μετάλλιο από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η Μαριάννα Λάτση βραβεύθηκε για τη σπουδαία προσφορά της στην περίθαλψη-2
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ως ομιλητής ο Κωστής Χατζηδάκης. [ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ]

Εμφανώς φορτισμένη η Μαριάννα Λάτση, μίλησε για τους δύο άνδρες που σμίλεψαν τη ζωή και τις αρχές της. Αρχικά αναφέρθηκε στον πατέρα της που του αφιέρωσε το μετάλλιο: «Αφιερώνεται σε εκείνον, που με την καθημερινή του συμπεριφορά μού δίδαξε ότι η προσφορά στους συνανθρώπους μας, και κυρίως προς τους πιο αδύναμους, δεν είναι πράξη αλτρουισμού, ούτε ένας μηχανισμός αποκατάστασης των μεγάλων ανισοτήτων που, δυστυχώς, ταλανίζουν τις σύγχρονες κοινωνίες. Αφιερώνεται σε εκείνον που ασκούσε τη φιλανθρωπία σαν έναν δρόμο προσωπικής εξέλιξης. Σαν μία διαρκή διαδικασία επανασύνδεσης με τις ρίζες του». Στη συνέχεια μίλησε για τον συνοδοιπόρο της Νίκο Κούρκουλο: «Οι δωρεές του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Λάτση είναι μία ακόμη απόδειξη του τι μπορούμε να πετύχουμε όλοι μαζί. Οι Μονάδες θα φέρουν το όνομα του Νίκου. Του Νίκου Κούρκουλου. Σας διαβεβαιώνω ότι αυτή η επιλογή δεν γίνεται με καμία διάθεση υστεροφημίας ή μετά θάνατον απονομής τιμής, απλώς γιατί ο ίδιος δεν θα το ήθελε. Απλώς διότι ο ίδιος δεν το χρειάζεται εκεί που είναι. Η συγκεκριμένη ονοματοδοσία θέλει να αναδείξει και να παραδειγματίσει ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης του καρκίνου. Από έναν άνθρωπο που αγαπήθηκε και ταυτίστηκε με τη λεβεντιά όσο λίγοι Ελληνες». Στην ομιλία της έδωσε τον δικό της ορισμό για το τι πρέπει σήμερα να κάνουν οι έχοντες, παροτρύνοντάς τους μάλιστα να στηρίξουν τους ανθρώπους που υποφέρουν στη Θεσσαλία και τη Μαγνησία.

Η Μαριάννα Λάτση βραβεύθηκε για τη σπουδαία προσφορά της στην περίθαλψη-3
Η Ελευθερία Ντεκώ με τη Χρυσάνθη Βαγενά.
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT