Με σημαντικές παρουσίες διοργανώθηκε το φιλανθρωπικό γεύμα του Κέντρου «Χαρά»

Με σημαντικές παρουσίες διοργανώθηκε το φιλανθρωπικό γεύμα του Κέντρου «Χαρά»

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο καιρός το πήγαινε για βροχή την περασμένη Τρίτη και μετά τις τελευταίες πλημμύρες ακόμα και στην Αττική, υπήρχε μια ανησυχία. Ευτυχώς όμως, ο ουρανός παρέμεινε συννεφιασμένος και όχι βροχερός και έτσι όλα κύλησαν ήρεμα στο φιλανθρωπικό γεύμα του Κέντρου Ειδικών Ατόμων η «Χαρά» που διοργανώθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου στον ωραίο χώρο του Ιππικού Ομίλου Αμαρουσίου. Ηταν η πρώτη μεγάλη κοινωνική συνάθροιση του φθινοπώρου και όλοι φρόντισαν να δώσουν το «παρών». Εφοπλιστές, επιχειρηματίες, μέλη της κοινωνίας των πολιτών, ακόμα και κάποιοι πολιτικοί ή υποψήφιοι (ας μην ξεχνάμε ότι είμαστε και σε προεκλογική περίοδο, κάθε εμφάνιση χρήσιμη είναι). Τα δε πηγαδάκια αφορούσαν –τι άλλο;– τον Στέφανο Κασσελάκη και την κασκαντερική του προσγείωση στο πολιτικό σκηνικό. Αφού γέμισαν όλα τα τραπέζια, η αντιπρόεδρος του φορέα Μαριλένα Μηναΐδη καλωσόρισε όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και έκανε μια αναφορά στο έργο της δομής και στους επόμενους στόχους που είναι η δημιουργία ενός κέντρου διημέρευσης και ημερήσιας φροντίδας. Οπως υπογράμμισε, το πιο σημαντικό είναι να συνεχιστεί αυτή η καλή προσπάθεια που ξεκίνησε από το 1983 και μέχρι σήμερα έχει διακριθεί για την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει αλλά και για τις καλές πρακτικές της. Δεν είναι άλλωστε καθόλου τυχαίο ότι πρόκειται για ένα από τα σωματεία που λειτουργεί υπό την ομπρέλα της Ενωσης «Μαζί για το Παιδί», μια εγγύηση για τη διαφάνεια των οικονομικών αλλά και των αρχών που διέπουν το Κέντρο.

Με σημαντικές παρουσίες διοργανώθηκε το φιλανθρωπικό γεύμα του Κέντρου «Χαρά»-1
Ρεβέκκα Καμχή, Σία Κοσιώνη, Μαριλένα Μηναΐδη και Αλεξάνδρα Μαρτίνου. [STUDIO PANOULIS]

Στο γεύμα λοιπόν ήταν και πολλοί εκπρόσωποι από άλλες οργανώσεις που έχουν έγνοια για τα παιδιά ή τους ενηλίκους που βρίσκονται στο φάσμα της ασθένειας, της οικονομικής ανέχειας, των κοινωνικών ανισοτήτων και όχι μόνον. Το Κέντρο Ειδικών Ατόμων η «Χαρά» είναι μία στέγη φιλοξενίας 57 παιδιών και ενηλίκων με πολύ σοβαρά νοητικά και κινητικά προβλήματα, σύνδρομο Down και αυτισμό. Στόχο έχει την εξασφάλιση της ποιότητας ζωής τους σε ένα υγιές και ευχάριστο περιβάλλον. Με τις δράσεις του κάνει πιο λειτουργική τη ζωή των ενοίκων του. Δεν είναι και πολύ μακρινές οι εποχές που οι οικογένειες φρόντιζαν να κρατούν στην αφάνεια τα μέλη τους που έπασχαν, χρειάστηκε κόπος και προσπάθεια από τους φορείς για να φτάσουμε εδώ που είμαστε σήμερα.

Με σημαντικές παρουσίες διοργανώθηκε το φιλανθρωπικό γεύμα του Κέντρου «Χαρά»-2
Κατερίνα Ψωμά, Ανδρέας Ζομπανάκης και Μπουμπού Μπαρμπαλιά. [STUDIO PANOULIS]

Η «Χαρά» συμβάλλει ουσιαστικά στη σωστή κοινωνικοποίηση αλλά και στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης στα ζητήματα αυτά. Η δομή λειτουργεί όλο τον χρόνο παρέχοντας εξειδικευμένες υπηρεσίες στους ενοίκους της από καταρτισμένο προσωπικό. Από το 2021 ολοκληρώθηκε μάλιστα και η επέκταση του οικοτροφείου και έτσι στο Κέντρο φιλοξενούνται ήδη επιπλέον 32 συμπολίτες μας, παρέχοντας ασφάλεια σε ακόμη περισσότερα άτομα με σοβαρές αναπηρίες αλλά και ανακούφιση στις οικογένειές τους.

Με σημαντικές παρουσίες διοργανώθηκε το φιλανθρωπικό γεύμα του Κέντρου «Χαρά»-3
Η Μάιρα και ο Νίκος Τσαβλίρης με τη Νινέτα Βαφειά. [STUDIO PANOULIS]
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT