Κυκλοφοριακή αγωγή στην οδό Ιουλιανού με ένα μύθο της παιδικής μας ηλικίας

Κυκλοφοριακή αγωγή στην οδό Ιουλιανού με ένα μύθο της παιδικής μας ηλικίας

Οσοι μεγαλώσαμε μαζί τους, μας έμειναν αξέχαστα! Τα αυτοκινητάκια Matchbox συμπληρώνουν φέτος 70 χρόνια ζωής και η εταιρεία παιδικής ψυχαγωγίας Mattel παρουσιάζει μια limited-edition σειρά οχημάτων αποτίνοντας φόρο τιμής σε ένα μύθο της παιδικής μας ηλικίας

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οσοι μεγαλώσαμε μαζί τους, μας έμειναν αξέχαστα! Τα αυτοκινητάκια Matchbox συμπληρώνουν φέτος 70 χρόνια ζωής και η εταιρεία παιδικής ψυχαγωγίας Mattel παρουσιάζει μια limited-edition σειρά οχημάτων αποτίνοντας φόρο τιμής σε ένα μύθο της παιδικής μας ηλικίας. Εξαιρετικά λεπτομερή και ρεαλιστικά οχήματα που έχουν εμπνεύσει γενιές και γενιές, έρχονται να προστεθούν στην οικογένεια των Matchbox που λίγοι τυχεροί είχαμε την προνοητικότητα να κρατήσουμε ως αναντικατάστατα τεκμήρια άλλων, αθωότερων και σίγουρα πιο ανέμελων εποχών. Σχεδιασμένα το 1953 από τον Αγγλο Tζακ Οντελ, μηχανικό οχημάτων του βρετανικού στρατού στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, τα Matchbox εισήγαγαν μια νέα κλίμακα παιχνιδιών στην κατηγορία τους και μάλιστα σε προσιτή τιμή και ευρεία διαθεσιμότητα για τους καταναλωτές. Η επετειακή σειρά Matchbox περιλαμβάνει επτά διαφορετικές συλλογές με ειδικά οχήματα. Αποτελούν ένα συνδυασμό αγαπημένων αυτοκινήτων που κατείχαν συλλέκτες εμβληματικών οχημάτων που κυκλοφόρησαν τα τελευταία 70 χρόνια σε διάφορες χώρες, σε όλο τον κόσμο.

Συμβαδίζοντας με τις απαιτήσεις της εποχής, τα Matchbox έχουν δεσμευτεί να ενσωματώσουν περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα, που είναι φιλικά προς το περιβάλλον, με όραμα να αντικαταστήσουν όλα τα παιχνίδια και τις συσκευασίες με 100% ανακυκλωμένα, ανακυκλώσιμα ή βιολογικής προέλευσης υλικά έως το 2030.

Κυκλοφοριακή αγωγή στην οδό Ιουλιανού με ένα μύθο της παιδικής μας ηλικίας-1
Το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου ανοίγει από το Σάββατο 4 Νοεμβρίου και για τα τρία επόμενα Σάββατα του Νοεμβρίου τις πύλες του για να υποδεχτεί παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Με αφορμή τη φετινή επέτειο, το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου (Ιουλιανού 33) ανοίγει από το Σάββατο 4 Νοεμβρίου και για τα τρία επόμενα Σάββατα του Νοεμβρίου τις πύλες του για να υποδεχτεί παιδιά προσχολικής ηλικίας, τα οποία θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Διαδρομή της Προσοχής» με «συνοδηγό» τα αγαπημένα μας Matchbox. Εγκεκριμένο από το υπουργείο Παιδείας, το εν λόγω διαδραστικό πρόγραμμα έχει ως στόχο την εξοικείωση των μελλοντικών οδηγών με τους κανόνες της οδικής συμπεριφοράς και της κυκλοφοριακής αγωγής και των εν γένει θεμάτων ασφαλείας που θα κληθούν να εφαρμόσουν στην καθημερινότητά τους. Παράλληλα, στα παιδιά ηλικίας 4-6 ετών θα προσφέρεται εκπαιδευτικό πρόγραμμα βιωσιμότητας με τα αυτοκινητάκια Matchbox αλλά και δημιουργική απασχόληση με αυτά. Το πρόγραμμα όμως δεν σταματάει εκεί αφού οι μικροί επισκέπτες θα ξεναγηθούν στους χώρους του μουσείου για να απολαύσουν τα μοναδικά εκθέματα, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το παλαιότερο έκθεμα του μουσείου που χρονολογείται το έτος 1895, να μάθουν για το πιο βαρύ αυτοκίνητο της συλλογής, να αναζητήσουν το άγαλμα που είναι εμπνευσμένο από τη Νίκη της Σαμοθράκης αλλά και να βρουν το «σπαθί» του ταυρομάχου.

Τέλος, έχοντας γνωρίσει τα συλλεκτικά αυτοκινητάκια Matchbox, τα παιδιά θα κληθούν να βρουν τα αυτοκίνητα σε πραγματική κλίμακα 1 προς 1 ανάμεσα στα εκθέματα του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου. Η συμμετοχή θα δηλώνεται μέσω e-mail στη διεύθυνση [email protected] και μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στο τηλέφωνο 210-88.16.187.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΠΟΥΡΝΑΡΑ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT