Κορκολής και Μανουσάκη σε ένα κοντσέρτο για τη Μέριμνα

Κορκολής και Μανουσάκη σε ένα κοντσέρτο για τη Μέριμνα

«Οι άνθρωποι δεν χρειάζονται πάντα συμβουλές. Μερικές φορές το μόνο που χρειάζονται είναι ένα χέρι να κρατηθούν, ένα αυτί να τους ακούσει, μια καρδιά να τους καταλάβει», έλεγε σοφά ο Σαιντ Εξυπερύ στον «Μικρό Πρίγκιπα»

2' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οι άνθρωποι δεν χρειάζονται πάντα συμβουλές. Μερικές φορές το μόνο που χρειάζονται είναι ένα χέρι να κρατηθούν, ένα αυτί να τους ακούσει, μια καρδιά να τους καταλάβει», έλεγε σοφά ο Σαιντ Εξυπερύ στον «Μικρό Πρίγκιπα». Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως αυτά τα λόγια είναι το σύνθημα του Συλλόγου των Φίλων της Μέριμνας, του υποστηρικτικού θεσμού της οργάνωσης η οποία ειδικεύεται στην Παιδιατρική Ανακουφιστική Φροντίδα και στη Συμβουλευτική Πένθους για παιδιά και εφήβους από το 1995.

Κορκολής και Μανουσάκη σε ένα κοντσέρτο για τη Μέριμνα-1
Zαΐρα Παπαληγούρα, Μάρα Πολίτη, Δανάη Παπαδάτου, Ζωή Δελατόλα, Χρυσούλα Λεμονίδου και Μαρία Βασιλέφσκυ. [STUDIO PANOULIS]

Εκτοτε εκατοντάδες οικογένειες έχουν βρει στους ειδικούς που εργάζονται εκεί, αυτήν τη ζεστή αγκαλιά, το μόνον πράγμα που μπορεί να ημερέψει τον πόνο από την απειλή μιας σοβαρής ασθένειας αλλά και τη συντριβή που προκαλεί μια μεγάλη απώλεια σε ένα παιδί. Διότι το πένθος σε τρυφερή ηλικία, όπως και η αρρώστια άλλωστε, είναι αυτό που καθορίζει ολόκληρη τη ζωή ενός ενηλίκου. Αξίζει δε να αναφερθεί ότι μέχρι και την ίδρυση της Μέριμνας, η πατρίδα μας δεν προσέφερε τέτοιες υπηρεσίες, υπήρχε μαζί με το κοινωνικό στίγμα, ένα τεράστιο κενό.

Κορκολής και Μανουσάκη σε ένα κοντσέρτο για τη Μέριμνα-2
Η ερμηνεύτρια Σοφία Μανουσάκη στο Ωδείο. [STUDIO PANOULIS]

Για την υποστήριξη της Μέριμνας έγινε πριν από μερικές ημέρες ένα πολύ συγκινητικό κοντσέρτο στον ωραίο χώρο του Ωδείου Αθηνών. Πρωταγωνίστησαν ο συνθέτης Στέφανος Κορκολής και η τραγουδίστρια Σοφία Μανουσάκη, που έδωσαν έμφαση στη μελοποιημένη ποίηση. Τη φιλανθρωπική εκδήλωση άνοιξε ο χαρισματικός 11χρονος ερμηνευτής και συνθέτης Στέλιος Κερασίδης, μουσικός πρεσβευτής της Υπηρεσίας Παιδιατρικής Ανακουφιστικής Φροντίδας της Μέριμνας, με τη σύνθεσή του Agony. Ο μικρός έχει ήδη εμφανιστεί σε μερικές από τις σπουδαιότερες μουσικές σκηνές του κόσμου, ως μοναδικό ταλέντο. Παιδί-θαύμα ήταν και ο Κορκολής ο οποίος ξεκίνησε εξ απαλών ονύχων τη μουσική του πορεία. Στο κοντσέρτο ακούστηκαν συνθέσεις και τραγούδια μεγάλων δημιουργών σε ενορχηστρώσεις του.

Κορκολής και Μανουσάκη σε ένα κοντσέρτο για τη Μέριμνα-3
Το παιδί-θαύμα Στέλιος Κερασίδης στην εκδήλωση. [STUDIO PANOULIS]

Από τον Θεοδωράκη, τον Χατζιδάκι, τον Μικρούτσικο έως τον Λάγιο και τον Σπανό. Την τιμητική τους είχαν και τα μελοποιημένα ποιήματα των Κ.Π. Καβάφη, Οδυσσέα Ελύτη και Γιώργου Σεφέρη. Στην πρόσκληση της Μέριμνας και των Φίλων της Μέριμνας ανταποκρίθηκαν υποστηρικτές του έργου της αλλά και θαυμαστές των καλλιτεχνών. Ενα κοινό από εκπροσώπους του επιχειρηματικού και του ακαδημαϊκού κόσμου και της φιλόμουσης Αθήνας. Υπήρχαν πολλές στιγμές που οι θεατές σιγοτραγουδούσαν με την ερμηνεύτρια Σοφία Μανουσάκη σε ένα κλίμα μυσταγωγίας. Η βραδιά είχε απόλυτη επιτυχία και όλα τα έσοδα θα διατεθούν για τους σκοπούς της Μέριμνας. «Η παροχή Παιδιατρικής Ανακουφιστικής Φροντίδας είναι δικαίωμα», δήλωσε η Ευγενία Βαθάκου, διευθύνουσα σύμβουλος της οργάνωσης, που προσπαθεί να στρέψει την προσοχή της ελληνικής πολιτείας στο θέμα αυτό, όπου χωράει ακόμα πολλή βελτίωση για τους πάσχοντες και τις οικογένειές τους.

Κορκολής και Μανουσάκη σε ένα κοντσέρτο για τη Μέριμνα-4
Οι επισκέπτες θα βρουν σύγχρονα και παλιά ρούχα, αξεσουάρ, παπούτσια, έπιπλα, είδη σπιτιού, παιχνίδια, δώρα, στολίδια κ.ά. [STUDIO PANOULIS]

Και μπαζάρ για την ενίσχυση της οργάνωσης

Η Φλωρίκα Π. Κυριακοπούλου επιμελείται και οργανώνει προσωπικά μία μεγάλη φιλανθρωπική αγορά για την υποστήριξη των σκοπών της Μέριμνας, στο Athens 14 στην Κηφισιά (14ο χλμ. Αθηνών – Λαμίας), 4-5 και 8-12 Νοεμβρίου 2023. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με τους Φίλους της Μέριμνας και το Fougaro Artcenter. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί, επίσης, για την Terra Pindus.

Οι επισκέπτες θα βρουν πολλά και ετερόκλητα, σύγχρονα και παλιά, αφορμή για αγορές και δώρα που στηρίζουν τον καλύτερο σκοπό: Vintage ρούχα, αντικείμενα, αξεσουάρ, παπούτσια, έπιπλα, είδη σπιτιού, παιχνίδια, δώρα, στολίδια και πολλά άλλα.

Σάββατο και Κυριακή: 4 και 5, 11 και 12 Νοεμβρίου από τις 11 π.μ. έως τις 7 μ.μ.

Τετάρτη 8, Πέμπτη 9 και Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 3-7 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT