Το Αmerican Community Schools βράβευσε σε γκαλά σημαντικούς αποφοίτους του

Το Αmerican Community Schools βράβευσε σε γκαλά σημαντικούς αποφοίτους του

Οι διακεκριμένοι απόφοιτοι ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος είναι για την Αμερική αλλά και την Ευρώπη σπουδαίο μέτρο επιτυχίας του ίδιου του alma mater τους

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι διακεκριμένοι απόφοιτοι ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος είναι για την Αμερική αλλά και την Ευρώπη σπουδαίο μέτρο επιτυχίας του ίδιου του alma mater τους. Κοντολογίς η καλή σταδιοδρομία πιστώνεται στο σχολείο ή στο πανεπιστήμιο διότι βασίστηκε σε αρχές και γνώσεις που αποκτήθηκαν στα θρανία.

Το Αmerican Community Schools βράβευσε σε γκαλά σημαντικούς αποφοίτους του-1
Η τιμώμενη Φωτεινή Παζαρτζή, απόφοιτος του ACS, μίλησε στα νέα παιδιά.

Στην τιμητική εκδήλωση που διοργάνωσε το American Community Schools of Athens (ACS) στη «Μεγάλη Βρεταννία», το περασμένο Σάββατο 4 Νοεμβρίου, έδωσε το «παρών» σύσσωμη η κοινότητα του εκπαιδευτηρίου με προεξάρχοντα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, τους εκπαιδευτικούς, τους εθελοντές μαθητές και βέβαια τους επίτιμους προσκεκλημένους. Ομως πρωταγωνιστικό ρόλο στο γκαλά είχαν τα βραβεία αριστείας αποφοίτων, οι οποίοι μπορούν να εμπνεύσουν τη νέα γενιά με τις κατακτήσεις που πέτυχαν στην καριέρα τους αλλά κυρίως τις διαχρονικές αξίες που πρεσβεύουν.

Το Αmerican Community Schools βράβευσε σε γκαλά σημαντικούς αποφοίτους του-2
Ο απόφοιτος δρ Γρηγόρης Παττακός. 

Λίγο πριν κλείσει τα 80 χρόνια παρουσίας του στην Ελλάδα, το ACS ξεχώρισε δύο σημαντικές προσωπικότητες από τους αποφοιτήσαντες. Το βραβείο Lifetime Achievement, δηλαδή για τη συνολική προσφορά, απονεμήθηκε στη δρα Φωτεινή Παζαρτζή, καθηγήτρια Νομικής και πρόεδρο της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ. Η άξια συμπατριώτισσά μας είναι επίσης κάτοχος της έδρας «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής» στη Σχολή Φλέτσερ του Πανεπιστημίου Tufts της Βοστώνης. Με καταγωγή από την Κάρπαθο, η Παζαρτζή έχει λάβει σπουδαίες διεθνείς διακρίσεις, δεν έχει όμως ξεχάσει την εκκίνησή της: «Είμαι ευγνώμων στο σχολείο μου διότι μου άνοιξε το βλέμμα μου στον κόσμο. Αυτό το οφείλω στους καθηγητές μου, που πίστεψαν σε μένα και μου καλλιέργησαν την αντίληψη της διεθνούς κοινότητας». Το βραβείο Young Leadership απονεμήθηκε μετά θάνατον στον Τάιμουρ Μπάλμπα. Διεθνούς φήμης αρχιτέκτων, πρόλαβε να κάνει πολλά παρά το γεγονός ότι έφυγε από τη ζωή μόλις 46 ετών.

Το Αmerican Community Schools βράβευσε σε γκαλά σημαντικούς αποφοίτους του-3
Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του σχολείου Τιμ Ανανιάδης.

Τη βραδιά τίμησε με την παρουσία του ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Γιώργος Τσούνης, ενώ σημαντικές στιγμές της εκδήλωσης αποτέλεσαν οι πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες τόσο του Τιμ Ανανιάδη, προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του ACS Athens, καθώς και του επίτιμου προσκεκλημένου δρος Γρηγόρη Παττακού: «Η αγάπη για τη μάθηση που ενστάλαξε μέσα μου το ACS μου άνοιξε τον δρόμο της επιτυχίας», τόνισε ο τελευταίος. Η δρ Πέγκυ Πελώνη, πρόεδρος του ACS Athens, υπογράμμισε με τη σειρά της: «Είμαστε ένα σχολείο που καθοδηγεί με το παράδειγμά του. Από τη θέση της προέδρου παρακολουθώ με μεγάλη συγκίνηση την αξιοθαύμαστη προσφορά των εθελοντών μαθητών μας που μέσα από τον ενθουσιασμό και την ενέργειά τους αποτελούν πρότυπο των αξιών της ενσυναίσθησης, της υπευθυνότητας και της ενεργού συμμετοχής, εμπνέοντάς μας όλους να κάνουμε τη θετική διαφορά στον κόσμο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT