Λαμπρή γιορτή για τα 60 χρόνια προσφοράς του ιδρύματος «Θεοτόκος»

Λαμπρή γιορτή για τα 60 χρόνια προσφοράς του ιδρύματος «Θεοτόκος»

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξι δεκαετίες ζωής στην υπηρεσία ευάλωτων αλλά χαρισματικών ατόμων είναι μεγάλο κατόρθωμα. Το Ιδρυμα Προστασίας Παιδιών και Νέων με Αναπτυξιακές Διαταραχές «Η Θεοτόκος» το γιόρτασε με μια μεγάλη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη 14 Νοεμβρίου στο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών. Τιμώμενα πρόσωπα ήταν οι ωφελούμενοι και οι οικογένειές τους, οι άνθρωποι δηλαδή για τους οποίους δίνεται καθημερινά αγώνας ένταξης, ευζωίας, θεραπευτικής αντιμετώπισης, εκπαίδευσης.

Στην εκδήλωση που συντόνισε και παρουσίασε η πρέσβειρα του ιδρύματος, Ελεονώρα Μελέτη, έδωσαν το «παρών» εκπρόσωποι του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου, σαν μια «ψήφο εμπιστοσύνης» σε ένα θεσμό που έκλεισε πολλά χρόνια προσφοράς και διακρίνεται από διαφάνεια, ήθος, σεβασμό για τα άτομα που αντιμετωπίζουν αυτό το φάσμα προβλημάτων. Στόχος της βραδιάς, ωστόσο, ήταν και οι ευχαριστίες προς τους εθελοντές, τους χορηγούς και τους δωρητές, χάρις στους οποίους η «Θεοτόκος» μπορεί να προσφέρει το κοινωφελές έργο της.

Λαμπρή γιορτή για τα 60 χρόνια προσφοράς του ιδρύματος «Θεοτόκος»-1
Η Ελεονώρα Μελέτη με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. [STUDIO PANOULIS]

Ο Αντώνης Σαμαράς, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας (που εκπροσώπησε τον πρωθυπουργό) Σοφία Ζαχαράκη, η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, η υφυπουργός Παιδείας Δόμνα Μιχαηλίδου παρευρέθησαν στην επετειακή εκδήλωση, απηύθυναν χαιρετισμούς και, μαζί με τον πρόεδρο του ιδρύματος Παναγή Καρέλλα, απένειμαν βραβεία σε όλους όσοι έβαλαν το λιθαράκι της στήριξης. Ο τελευταίος καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, παρουσιάζοντας το πολυετές και πολυεπίπεδο πλέγμα υπηρεσιών του θεσμού. Σε συνεργασία με εξειδικευμένους επιστήμονες, με τους αρμόδιους φορείς και σημαντικούς εγχώριους και ευρωπαϊκούς οργανισμούς στον τομέα της αποκατάστασης, εφαρμόζει καινοτόμες πρακτικές και πρωτοποριακά προγράμματα που έχουν και ως σκοπό την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των ωφελουμένων. Κοντολογίς την ένταξή τους στην καθημερινότητά μας, στον κόσμο μας που συχνά τους βάζει εμπόδια.

Λαμπρή γιορτή για τα 60 χρόνια προσφοράς του ιδρύματος «Θεοτόκος»-2
O Αλέκος Παππάς, η Μαρία Ελένη Κεραμέως και ο Ερωτόκριτος Νεοφύτου. [STUDIO PANOULIS]

Σημαντική ήταν όμως και η αναδρομή στην ιστορία του θεσμού με τα πλούσια πεπραγμένα, με όλους τους σταθμούς από το 1963 έως σήμερα, που έγινε μέσα από την παρουσίαση του πρώην προέδρου, Ερωτόκριτου Νεοφύτου. Τη σκυτάλη πήρε ο διευθυντής του ιδρύματος, παιδοψυχίατρος Ιωάννης Παπακωνσταντίνου, που αναφέρθηκε στο επιστημονικό έργο, δηλαδή τα ειδικά προγράμματα έρευνας και ανάπτυξης. Από τις πιο συγκινητικές στιγμές ήταν ένα βίντεο με τις καλλιτεχνικές δημιουργίες του Σπύρου Μήτσου, δημιουργού ιστοριών κόμικς με υπερήρωες που έχει ευεργετηθεί από τις υπηρεσίες της «Θεοτόκου» και μίλησε για τη δουλειά του, την έμπνευση και τα όνειρά του για το μέλλον. Το κλείσιμο της βραδιάς έγινε με την παρουσίαση αποσπάσματος από την παράσταση «Ορνιθες» του Αριστοφάνη, από τη θεατρική ομάδα του ιδρύματος «Λόγω Σκηνής», που καταχειροκροτήθηκε.

Λαμπρή γιορτή για τα 60 χρόνια προσφοράς του ιδρύματος «Θεοτόκος»-3
Η Δόμνα Μιχαηλίδου βραβεύει τον Χρήστο Κιούση. [STUDIO PANOULIS]
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT