Πώς η Μέριμνα διοργανώνει το καλύτερο μπαζάρ ρούχων στην Αθήνα

Πώς η Μέριμνα διοργανώνει το καλύτερο μπαζάρ ρούχων στην Αθήνα

Στο μπαζάρ της Μέριμνας εκτός από ρούχα πωλούνται επίσης αντικείμενα, γλυκίσματα και άλλα είδη. Διοργανώνεται από σήμερα έως την Κυριακή στο Ζάππειο

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ακριβό είναι και φθηνό, έλεγαν οι παλαιοί. Τι εννοούσαν; Πως αν αγοράσεις κάτι που αξίζει πραγματικά, τα χρήματα που δίνεις πιάνουν τόπο, διότι το καλό το πράγμα αντέχει στον χρόνο. Και έτσι μπορεί να επωφεληθεί και κάποιος άλλος από αυτό. Τα τελευταία χρόνια πυκνώνουν οι φωνές από οικολογικές οργανώσεις που μας ωθούν να μην αγοράζουμε κάθε χρόνο τα ρούχα της σεζόν ώστε να μην επιβαρύνουμε το περιβάλλον με την ενεργοβόρα παραγωγή τους, αλλά να έχουμε λιγότερα και ποιοτικότερα ή να προτιμάμε second hand, μια συνήθεια που έχουν υιοθετήσει οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι. Μιας λοιπόν και μπαίνουμε στην περίοδο των χριστουγεννιάτικων φιλανθρωπικών αγορών, όλη η (καλή) Αθήνα ξέρει ότι το μεγαλύτερο και πιο δημοφιλές μπαζάρ για επώνυμα και καλόγουστα ρούχα και παπούτσια από δεύτερο χέρι (καθώς και κάποια καινούργια) είναι αυτό που ετοιμάζει, τέλη Νοεμβρίου, η οργάνωση «Φίλοι της Μέριμνας» στο Ζάππειο.

Πώς η Μέριμνα διοργανώνει το καλύτερο μπαζάρ ρούχων στην Αθήνα-1

Για φέτος έχει προγραμματιστεί από σήμερα το μεσημέρι έως την Κυριακή το βράδυ. Ωστόσο αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι η τεράστια προσπάθεια της ομάδας των Φίλων που έχει επιφορτιστεί με την οργάνωση του μπαζάρ ώστε να τακτοποιήσει, να κρεμάσει και να τιμολογήσει 7.500 μεταχειρισμένα ενδύματα. «Το μπαζάρ μας έχει μεγάλη ιστορία και έτσι πολλές Αθηναίες αλλά και Ελληνίδες του εξωτερικού μας δωρίζουν τα καλά κομμάτια, τα ρούχα που δεν φοράνε πια», λέει η Ζωή Δελατόλα, πρόεδρος των Φίλων της Μέριμνας. «Χρειάζεται εντατική δουλειά από 8-9 άτομα για πολλές βδομάδες ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε σωστά τη διαλογή, να τα ξεχωρίσουμε σε κατηγορίες και νούμερα και να βρούμε την κατάλληλη τιμή που συνήθως ανέρχεται στο 20% της αρχικής αξίας αν μιλάμε για γνωστές μάρκες. Φέτος στην ομάδα μας είναι και δύο άτομα σχετικά με τη μόδα που μας βοηθούν στο καθήκον αυτό της σωστής τιμολόγησης».

Πώς η Μέριμνα διοργανώνει το καλύτερο μπαζάρ ρούχων στην Αθήνα-2
Η σούπερ ομάδα των Φίλων της Μέριμνας. Από αριστερά: Γιάννα Παρασκευοπούλου, Κατερίνα Καρβώνη, Χριστίνα Τσότσου, Ζωή Δελατόλα και Μαρία Μαρνέρη.

Και τι γίνεται με αυτά που περισσεύουν: «Διοχετεύονται σε άλλα σωματεία και φορείς όπου υπάρχει ανάγκη. Εχουμε λ.χ. δώσει στη Γαλιλαία, τη μονάδα ανακουφιστικής φροντίδας», λέει στη στήλη η Ζωή Δελατόλα, συμπληρώνοντας ότι φέτος ξεκίνησε και μια ενδιαφέρουσα συνεργασία με το Φουγάρο της Αθήνας, της Φλωρίκας Κυριακοπούλου, σταθερής υποστηρίκτριας της Μέριμνας. Στον χώρο του Φουγάρου που είναι στην εθνική οδό στο ύψος της Κηφισιάς οργανώθηκε ήδη μια πολύ επιτυχημένη αγορά ρούχων, επίπλων και αντικειμένων. Σήμερα ανοίγει αυτή του Ζαππείου και υπάρχει ετησίως ακόμα μία, τον Ιούνιο στο Πολεμικό Μουσείο. Ας κάνουμε λοιπόν μια καλή πράξη να ενισχύσουμε τη Μέριμνα, να πάρουμε κάτι κομψό για την γκαρνταρόμπα μας δίνοντας σε ένα καλό ρούχο την ευκαιρία να φορεθεί ξανά. Η «Μέριμνα» είναι μια αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία, η οποία είναι η μοναδική οργάνωση στην Ελλάδα με ειδίκευση στην Παιδιατρική Ανακουφιστική Φροντίδα στο Σπίτι και στη Συμβουλευτική Πένθους για παιδιά και εφήβους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT