Ο Διονύσης Σαββόπουλος μας προσκαλεί σε μια συναυλία για τα παιδιά της Αμυμώνης

Ο Διονύσης Σαββόπουλος μας προσκαλεί σε μια συναυλία για τα παιδιά της Αμυμώνης

Μερικές από τις σπουδαιότερες οργανώσεις πολιτών στην Ελλάδα ξεκίνησαν από γονείς που έψαξαν να βρουν οι ίδιοι λύσεις σε προβλήματα που αντιμετώπιζαν τα παιδιά τους

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μερικές από τις σπουδαιότερες οργανώσεις πολιτών στην Ελλάδα ξεκίνησαν από γονείς που έψαξαν να βρουν οι ίδιοι λύσεις σε προβλήματα που αντιμετώπιζαν τα παιδιά τους. Oπως η Παρασκευή Μπέλλου, που διαπίστωσε το 1993 ότι για τον τυφλό και πολυανάπηρο γιο της δεν υπήρχε κατάλληλο εκπαιδευτικό πλαίσιο ούτε καν κρατική έγνοια για το θέμα αυτό. Eτσι, εκείνη τη χρονιά ιδρύθηκε η Αμυμώνη στην Αθήνα, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Oρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες, από γονείς που έδιναν τη δική τους μάχη ώστε τα τέκνα τους να έχουν δυνατότητα μόρφωσης. Ο στόχος ήταν πολλαπλός και απλωνόταν από τις οικογένειες που αντιμετώπιζαν αυτό το φάσμα προβλημάτων έως την πολιτεία, που έψαχνε να βρει τα πατήματά της και την κοινωνία που έπρεπε κάποια στιγμή να αποβάλει τα στερεότυπά της. Σήμερα τα πεπραγμένα της οργάνωσης είναι εντυπωσιακά και η στήριξη που έχει παράσχει άνοιξε τον δρόμο στους συνανθρώπους μας με αναπηρία ώστε να έχουν τη δύναμη να διεκδικούν την ισοτιμία των ευκαιριών στη ζωή. Με μεθοδικότητα και πείσμα, η οργάνωση εδώ και 30 χρόνια έχει βάλει το δικό της λιθαράκι σε έναν τομέα όπου υπήρχε τεράστιο κενό.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος μας προσκαλεί σε μια συναυλία για τα παιδιά της Αμυμώνης-1
Η Ελλη Πασπαλά θα ανεβεί στη σκηνή για τα παιδιά της Αμυμώνης.

Η Αμυμώνη φροντίζει τους ωφελουμένους της διά βίου με πρωτοποριακά προγράμματα και υπηρεσίες από προσωπικό που συνεχώς καταρτίζεται. Δίνει, άλλωστε, εξατομικευμένη εκπαίδευση, φροντίδα και υποστήριξη σε πάνω από 500 παιδιά και οικογένειες, με περισσότερα από 2.000 άμεσα ωφελούμενα μέλη. Και μια θαυμάσια ευκαιρία να την ενισχύσουμε είναι να πάμε στην πρώτη μεγάλη συναυλία που θα γίνει το 2024, με οικοδεσπότη τον αγαπημένο μας Νιόνιο. Κοντά του θα είναι η ορχήστρα και η χορωδία του Μουσικού Σχολείου Βόλου, με μέλη που έζησαν από κοντά φέτος τη δοκιμασία με τις πλημμύρες. Κι όμως, είχαν το κουράγιο και την ψυχική γενναιοδωρία να μας κάνουν ένα μεγάλο δώρο με την παρουσία τους, να ξεχάσουν τα δικά τους βάσανα και να έρθουν στην Αθήνα για μια μοναδική βραδιά. Στη σκηνή θα ανεβούν επίσης η Ελλη Πασπαλά και ο Χρήστος Θηβαίος, δύο καλλιτέχνες που έχουν έμπρακτα αποδείξει πως στηρίζουν ενεργά φιλανθρωπικούς σκοπούς. Η συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής έχει προγραμματιστεί για τις 22 Ιανουαρίου.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος μας προσκαλεί σε μια συναυλία για τα παιδιά της Αμυμώνης-2
Ο Χρήστος Θηβαίος λαμβάνει κι αυτός μέρος στη συναυλία.

Εκεί θα ακουστούν επίσης για πρώτη φορά και τα δύο τραγούδια που γράφτηκαν ειδικά για την οργάνωση από τον Αλέξανδρο Ιακώβου («Θα σ’ αγαπώ») και τη Μαρία Φραγκουδάκη («Θα στο φωνάζω δυνατά»). Η Μαρία Φραγκουδάκη εμπνεύστηκε τους στίχους μετά τη γνωριμία της με την Αμυμώνη και θέλησε να πραγματοποιήσει αυτή τη συναυλία αφιερώνοντάς την στα παιδιά που δίνουν αγώνα για πράγματα που εμείς θεωρούμε δεδομένα, όπως η δυνατότητα εκπαίδευσης. Δεν είναι η πρώτη φορά, πάντως, που η εικαστικός βάζει το ταλέντο της στην υπηρεσία της οργάνωσης. Πέρυσι τέτοια εποχή, σε συνεργασία με το ART HUB Athens Cultural Humanitarian Organization, διοργάνωσαν μια διαδικτυακή φιλανθρωπική εκστρατεία με τίτλο #ARTACTSFORKIDS, για τη στήριξη παιδιών με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες. Οι πωλήσεις από δύο συλλεκτικές εκτυπώσεις και τέσσερα πρωτότυπα έργα τέχνης που προσέφερε πήγαν υπέρ των σκοπών της Αμυμώνης.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος μας προσκαλεί σε μια συναυλία για τα παιδιά της Αμυμώνης-3
Η Μαρία Φραγκουδάκη, εικαστικός, έγραψε ένα τραγούδι για την οργάνωση.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος μας προσκαλεί σε μια συναυλία για τα παιδιά της Αμυμώνης-4
Ο Αλέξανδρος Ιακώβου προσέφερε μια δική του σύνθεση.

Τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου, λοιπόν, στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών θα ακουστούν αγαπημένα τραγούδια του Διονύση Σαββόπουλου σε ένα πρόγραμμα που επιμελήθηκε ο ίδιος και θα δώσει το «παρών» και επί σκηνής. Αξίζει να γίνουμε κι εμείς μέρος αυτής της μεγάλης προσπάθειας. Aς κρατήσουν οι χοροί, χέρι χέρι με αυτούς που μας χρειάζονται!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT