Μια «ατυχήσασα κυρία», που ήταν όμως πολύ φιλάνθρωπη

Μια «ατυχήσασα κυρία», που ήταν όμως πολύ φιλάνθρωπη

Πριν από λίγες ημέρες, από τις 2 έως και τις 6 Φεβρουαρίου, το έργο του Αλέκου Σακελλάριου ανέβηκε ξανά στη σκηνή του θεάτρου του Κολλεγίου Αθηνών για καλό σκοπό από τη θεατρική ομάδα ARTE

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H ιστορία κάτι θα σας θυμίσει σίγουρα. Ο Λεωνίδας Πετρόχειλος, διευθυντής σχολής εμποροπλοιάρχων, είναι χήρος με τρεις γιους, που πασχίζει να τους φέρει βόλτα: τον Κίμωνα που είναι φοιτητής, τον Αντρέα που είναι ο μεσαίος και τον μικρότερο Μπάμπη, ο οποίος κυκλοφορεί μέσα στο σπίτι με μια μοτοσικλέτα. Λογικό είναι να επικρατεί το απόλυτο χάος, μέχρι τη στιγμή που με τη βοήθεια ενός φίλου του βρίσκει και προσλαμβάνει ως οικονόμο την κυρία Μαίρη. Με τη συμπεριφορά της θα τους αλλάξει τη ζωή. Και ενώ ο άνδρας του σπιτιού είναι σκέτο στραβόξυλο και οι τρεις γιοι του σωστά θηρία, καταφέρνει να τους βάλει σε μια τάξη και να ανοίξει την καρδιά τους. Στην πραγματικότητα, η Μαίρη πλησίασε τον πλοίαρχο για να ζητήσει μια χάρη εκ μέρους του αδελφού της, ο οποίος πρόκειται να αποβληθεί διά παντός από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων λόγω κάποιας νεανικής επιπολαιότητας. Οταν αυτό αποκαλύπτεται, η κατάσταση περιπλέκεται.

Μια «ατυχήσασα κυρία», που ήταν όμως πολύ φιλάνθρωπη-1
H Νινέτα Βαφειά (με τα κίτρινα) είναι από τους στυλοβάτες της προσπάθειας. [ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΣΙΓΚΟΥ]

Αυτή είναι η υπόθεση του θεατρικού έργου «Μια κυρία ατυχήσασα», η οποία αγαπήθηκε και στην κινηματογραφική μεταφορά της με τίτλο «Ο στρίγγλος που έγινε αρνάκι» με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα και τη Μάρω Κοντού στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Πριν από λίγες ημέρες, από τις 2 έως και τις 6 Φεβρουαρίου το έργο του Αλέκου Σακελλάριου ανέβηκε ξανά στη σκηνή του θεάτρου του Κολλεγίου Αθηνών για καλό σκοπό από τη θεατρική ομάδα ARTE.

Πίσω από την πρωτοβουλία αυτή είναι μια ομάδα από φίλους, ερασιτέχνες ηθοποιούς, που έβαλαν μαζί την αγάπη για την τέχνη και τον άνθρωπο και δημιούργησαν τη μη κερδοσκοπική εταιρεία ARTE. Πολλοί εξ αυτών έχουν ήδη δοκιμάσει τις δυνάμεις τους στο σανίδι, με συμμετοχή σε άλλες δράσεις που πήραν τη μορφή θεατρικών παραστάσεων.

Μια «ατυχήσασα κυρία», που ήταν όμως πολύ φιλάνθρωπη-2
Η Σοφία Τσουβελεκάκη με τον Τίμο Τζάννε (στο μέσον) και τον Χρήστο Αργυρόπουλο σε σκηνή από την παράσταση. [ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΣΙΓΚΟΥ]

Το έργο διασκευάστηκε από τη Νινέτα Κασκαρέλη, ενώ σκηνοθετήθηκε από τη Δήμητρα Δερμιτζάκη. Ανάμεσα στους σταρ της βραδιάς ήταν ο Στέργιος Τζελέπης, η Νινέτα Βαφειά και ο Τίμος Τζάννες, ο Σίμος Κυπαρισσόπουλος, ο Γιώργος Αλεξανδράτος, ο Νίκος Φραγκίστας και άλλοι σταθεροί στυλοβάτες της προσπάθειας. Το συγκινητικό είναι ότι τα έσοδα θα διατεθούν σε δύο φορείς που κάνουν πολύ έργο, το Hopegenesis και η «Γαλιλαία».

To Hopegenesis είναι ένας μη κυβερνητικός οργανισμός που ειδικεύεται στην ανατροπή του κλίματος της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα. Από το 2015 έχει καταφέρει να συνασπίσει στο πλευρό του μια μεγάλη ομάδα ιατρών, κέντρων γονιμότητας ανά την Ελλάδα, ιδιωτών χορηγών και ιδρυμάτων. Στηρίζουν υλικά και ηθικά γυναίκες, κυρίως ακριτικών περιοχών, ώστε να έρθει ο πελαργός. Η «Γαλιλαία» είναι μια Πρότυπη Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας, η μοναδική στη χώρα μας που προσφέρει δωρεάν ολοκληρωμένες υπηρεσίες σε ασθενείς με καρκίνο και ασθενείς με νόσο του κινητικού νευρώνα μέσω εξειδικευμένης διεπιστημονικής προσέγγισης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT