«Merci Chef!». Μια εβδομάδα γαλλικής γεύσης με τυριά, σαμπάνιες και φουαγκρά

«Merci Chef!». Μια εβδομάδα γαλλικής γεύσης με τυριά, σαμπάνιες και φουαγκρά

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποκλείεται να διαβάσει κανείς το πρόγραμμα της εβδομάδας γαλλικής γαστρονομίας που ετοιμάζουν για πρώτη φορά η πρεσβεία της Γαλλίας και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, με τίτλο «Merci chef!», από τις 25 Φεβρουαρίου έως την 1η Μαρτίου 2024, και να μην αισθανθεί ένα γλυκό γουργούρισμα στο στομάχι: από στρείδια και σαμπάνια, masterclass φουαγκρά και οινογνωσία γαλλικών κρασιών έως pop up bar με κρουασάν. Και μπορεί να έλεγε ο Ντε Γκωλ ότι είναι αδύνατον να κυβερνήσεις ένα έθνος που έχει 246 τυριά (εδώ η Ελλάδα δεν μπορεί να κυβερνηθεί που δεν έχει τόσα), αλλά είναι βέβαιον ότι η ακτινοβολία του γαλλικού πολιτισμού σίγουρα περνά και από το πιάτο. Η νέα πρέσβειρα της Γαλλίας στην Αθήνα, η Λοράνς Αουέρ, μίλησε στη στήλη για αυτήν τη γεμάτη εκπλήξεις διοργάνωση που θα είναι ένα γαστρονομικό ταξίδι στις γεύσεις και στα αρώματα της γαλλικής κουζίνας, αναδεικνύοντας τους πολιτιστικούς και γαστρονομικούς δεσμούς μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας: «Με ένα πλούσιο πρόγραμμα, η εβδομάδα “Merci Chef!” προάγει τις καλές διατροφικές συνήθειες, συνδυάζοντας τη φινέτσα και την απλότητα και δίνοντας έμφαση στην ποιότητα των συστατικών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, γευσιγνωσία και οινογνωσία προϊόντων από κάθε περιοχή της Γαλλίας, φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, προβολές ταινιών και γαστρονομικές βραδιές που διοργανώνονται σε διάφορα σημεία της Αθήνας. Εξι καταξιωμένοι Γάλλοι σεφ (εκ των οποίων ένας βραβευμένος με αστέρι Michelin και τρεις βραβευμένοι με τον τίτλο MOF – Meilleur Ouvrier de France) θα έρθουν στην Ελλάδα για να συμμετάσχουν σε αυτή τη γιορτή της γαλλικής γαστρονομίας και να μοιραστούν τις μαγειρικές τεχνικές και τη γαστρονομική τεχνογνωσία τους με το ελληνικό κοινό. Με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό προσκαλώ τους αναγνώστες της “Κ” να ανακαλύψουν τη φινέτσα της γαλλικής κουζίνας και την ποιότητα των προϊόντων της».

«Merci Chef!». Μια εβδομάδα γαλλικής γεύσης με τυριά, σαμπάνιες και φουαγκρά-1
Ο σεφ Τζον Αργκό (πάνω) έρχεται στην Αθήνα. Κάτω, η πολυβραβευμένη Λετισιά Γκαμπορί. 

«Merci Chef!». Μια εβδομάδα γαλλικής γεύσης με τυριά, σαμπάνιες και φουαγκρά-2

Ο Ζαν Μαρί Χοφμάν, ο σεφ της γαλλικής πρεσβείας και ο άνθρωπος που με πληθώρα δράσεων έχει φροντίσει τα τελευταία χρόνια να μάθουμε εμείς οι Ελληνες τα μυστικά της γαλλικής γαστρονομίας, συμπληρώνει: «Με ενθουσιασμό παρουσιάζω αυτή την πρωτοβουλία, μια γαλλική γαστρονομική εβδομάδα αφιερωμένη στη γαλλική κουζίνα στην Ελλάδα και στους γαστρονομικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών μου. Από την καθημερινή απλότητα μιας μπαγκέτας, ενός κρουασάν ή μιας κρέπας μέχρι τα πιο εκλεπτυσμένα προϊόντα, αυτή η εβδομάδα γιορτάζει τον προσιτό πλούτο της γαλλικής κουζίνας, ξεπερνώντας τα στερεότυπα ελιτισμού, με σκοπό να προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία για όλους. Επιπλέον, θα διοργανωθούν επαγγελματικά σεμινάρια με στόχο να εκπαιδεύσουν αλλά και να εμπνεύσουν τους επαγγελματίες του κλάδου, τονίζοντας τη σημασία της πολιτιστικής ανταλλαγής μεταξύ γαλλικής και ελληνικής κουζίνας. Καλώς ήρθατε σε μια γκουρμέ εξερεύνηση όπου η Γαλλία και η Ελλάδα συναντιούνται σε μια συμφωνία γεύσεων και γνώσεων».

«Merci Chef!». Μια εβδομάδα γαλλικής γεύσης με τυριά, σαμπάνιες και φουαγκρά-3
Η Ελαλι Ρις, η οποία θα συμμετάσχει στην εβδομάδα γαστρονομίας.
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT