Βιντεοκλίπ με ουρές στο Ηρώδειο: το κερασάκι στην αθηναϊκή τούρτα των Coldplay

Βιντεοκλίπ με ουρές στο Ηρώδειο: το κερασάκι στην αθηναϊκή τούρτα των Coldplay

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κι από εκεί που μέχρι πριν από λίγους μήνες δεν ξέραμε καλά καλά αν θα μπορούσαν να παίξουν στην Αθήνα, το βρετανικό συγκρότημα Coldplay φαίνεται ότι είχε πάρει πολύ σοβαρά την παρουσία του στην ελληνική πρωτεύουσα. Ετσι, εκτός από τις sold out εμφανίσεις του περασμένου Σαββατοκύριακου που προσείλκυσαν περισσότερους από 120.000 θεατές στο Ολυμπιακό Στάδιο, χθες πήρε σειρά το Ηρώδειο όχι φυσικά για μια τρίτη συναυλία αλλά για τα γυρίσματα του νέου τους βιντεοκλίπ παρουσία χιλιάδων φαν-εθελοντών.

Βιντεοκλίπ με ουρές στο Ηρώδειο: το κερασάκι στην αθηναϊκή τούρτα των Coldplay-1
Οι φαν των Coldplay είχαν σχηματίσει ουρά από τις 4 το απόγευμα. [ΝΙΚΟΣ ΚΟΚΚΑΛΙΑΣ]

Η χθεσινή κοσμοπλημμύρα στην ευρύτερη περιοχή (ως σημείο συγκέντρωσης είχε οριστεί το κηποθέατρο «Δόρα Στράτου») ήταν αποτέλεσμα ανοιχτής πρόσκλησης προς εθελοντές μέσα από τους λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης του συγκροτήματος. Τι κι αν η ώρα προσέλευσης για τους πρόθυμους συμπρωταγωνιστές αυτής της μοναδικής εμπειρίας ήταν για τις 5 το απόγευμα, με τον καυτό ήλιο να στέκεται ανελέητος πάνω από τα κεφάλια των χιλιάδων που ήδη σχημάτιζαν μια τεράστια ουρά στον περιφερειακό του Φιλοπάππου από τις 4 το απόγευμα; Στο θέατρο της Δόρας Στράτου άφηναν τα κινητά τους για όση ώρα θα κρατούσε το γύρισμα στο Ηρώδειο. Και μετά άλλα 15 περίπου λεπτά περπάτημα μέχρι το ρωμαϊκό ωδείο όπου τους περίμεναν νέες ουρές και αναμονή ωρών για να φορέσουν τα led βραχιολάκια τους (ένα για κάθε χέρι).

Βιντεοκλίπ με ουρές στο Ηρώδειο: το κερασάκι στην αθηναϊκή τούρτα των Coldplay-2
Χιλιάδες άτομα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του δημοφιλούς συγκροτήματος. [ΝΙΚΟΣ ΚΟΚΚΑΛΙΑΣ]

Λίγο πριν από τις 8 τα μέλη του συγκροτήματος εμφανίστηκαν για λίγο μέσα από το θέατρο και εγένετο… χαμός! Μέσα σε δευτερόλεπτα ξεχάστηκε η κούραση, η ζέστη, η ορθοστασία, τα πάντα. Στις 8.20, περίπου, άνοιξαν επιτέλους οι πύλες του Ηρωδείου και οι κερκίδες πλημμύρισαν με τους χιλιάδες φαν που ήταν ενημερωμένοι ότι δεν θα έπρεπε να φοράνε λευκές μπλούζες ή μπλούζες με λογότυπα ή συγκροτήματα. Ανάμεσά τους νέοι γονείς με μικρά παιδιά! Στη σκηνή μόνο μια μικρή ομάδα 12 κωφάλαλων αγοριών και κοριτσιών έκανε πρόβες στη νοηματική.

Βιντεοκλίπ με ουρές στο Ηρώδειο: το κερασάκι στην αθηναϊκή τούρτα των Coldplay-3
Eνα τεράστιο υφασμάτινο προπέτασμα είχε τοποθετηθεί γύρω από το Ηρώδειο προς αποφυγήν οπτικών… σπόιλερ. [ΝΙΚΟΣ ΚΟΚΚΑΛΙΑΣ]

Οταν εμφανίστηκαν ο Κρις Μάρτιν και η παρέα του παραλίγο να… πέσει το Ηρώδειο. Ντυμένοι με τζάκετ με led φωτάκια έδωσαν το σύνθημα για το νέο πάρτι. Το τραγούδι ήταν καινούργιο και το αθηναϊκό βιντεοκλίπ θα κυκλοφορήσει σε δύο μόλις εβδομάδες: «Είστε έτοιμοι να γίνετε διάσημοι;», αστειεύτηκε από το μικρόφωνο ο Κρις Μάρτιν. Τα φώτα έσβησαν απαλά και οι Coldplay ήταν σαν να είχαν φυλάξει το καλύτερο για το τέλος: μια «συναυλία» στο πιο μαγικό μέρος της Αθήνας με θέα τον Παρθενώνα. Παρεμπιπτόντως, οι επισκέπτες της Ακρόπολης δεν είχαν καμία οπτική επαφή με τον χώρο του Ηρωδείου καθώς είχε τοποθετηθεί ένα τεράστιο υφασμάτινο προπέτασμα προς αποφυγήν οπτικών… σπόιλερ.

Βιντεοκλίπ με ουρές στο Ηρώδειο: το κερασάκι στην αθηναϊκή τούρτα των Coldplay-4
Περαστικοί ακούν το «Feels like I’m falling in love» ενώ γυρίζεται το βιντεοκλίπ. [ΝΙΚΟΣ ΚΟΚΚΑΛΙΑΣ]

Το σενάριο του βιντεοκλίπ για το τραγούδι «είναι αυτό που όλοι φανταζόμαστε: το συγκρότημα έπαιξε πέντε φορές το νέο τραγούδι «Feels like I’m falling in love» (η μουσική ήταν ηχογραφημένη) και οι θεατές παραληρούσαν στις κερκίδες του θεάτρου τραγουδώντας τους στίχους που έπαιζαν πίσω από τη σκηνή. Ο Κρις Μάρτιν σε τρελά κέφια, άκρως επικοινωνιακός, χόρευε, έπιανε κουβέντα με τους φαν και στο τέλος τους ευχαρίστησε γονατιστός για την προσφορά τους και την υπομονή τους. Επίσης, κάλεσε όλους να τον συνοδεύσουν στην απόδοση στη νοηματική της φράσης «You are not alone» (Δεν είσαι μόνος σου). Το καλύτερο μήνυμα για ένα αξέχαστο αθηναϊκό τριήμερο πάρτι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT