Δέκα χρόνια λειτουργίας γιόρτασε το νηπιαγωγείο Ι. Μ. Καρράς

Δέκα χρόνια λειτουργίας γιόρτασε το νηπιαγωγείο Ι. Μ. Καρράς

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οταν καλλιτέχνες είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές ενός σχολείου, τότε μπορεί να είναι κανείς σίγουρος πως στις τάξεις γίνεται σωστή δουλειά. Εδώ και πολλά χρόνια, ο Μανώλης Χάρος, ο Γιώργος Χαδούλης, η Αφροδίτη Λίτη, η Μαρία Φιλοπούλου, η Αλεξάνδρα Αθανασιάδη, και όχι μόνο, μας μιλούσαν με ενθουσιασμό για το νηπιαγωγείο Ι. Μ. Καρράς. Το σχολείο, βλέπετε, ζήτησε τη συνδρομή τους ώστε τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με την τέχνη μέσα από τη δουλειά τους και οι καταξιωμένοι συμπατριώτες μας καλλιτέχνες έσπευσαν. Πριν από λίγο καιρό, το εκπαιδευτήριο εόρτασε μια δεκαετία ζωής και κάλεσε όλους όσοι έχουν με τον τρόπο τους βάλει ένα λιθαράκι πλάι στους διδάσκοντες και στη διεύθυνση, ώστε να γίνει ένα πρότυπο σχολείο. Η διευθύντρια του νηπιαγωγείου, Τατιάνα Γκούσκου, καλωσόρισε όλους τους προσκεκλημένους, υπογραμμίζοντας ότι ο στόχος επετεύχθη. Δημιουργήθηκε ενα κέντρο προσχολικής ηλικίας, το οποίο εφαρμόζει τις πιο σύγχρονες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις με βασικά χαρακτηριστικά την καινοτομία, το πλούσιο σε ερεθίσματα εκπαιδευτικό περιβάλλον και την καλλιέργεια δεξιοτήτων όπως η κριτική σκέψη, η επικοινωνία, η συνεργασία και η δημιουργικότητα των παιδιών, με κεντρικό άξονα το παιχνίδι.

Δέκα χρόνια λειτουργίας γιόρτασε το νηπιαγωγείο Ι. Μ. Καρράς-1
Ο δρ Σπύρος Πολλάλης (αριστερά) με την Αννίκα Παπαντωνίου και τον Γιώργο Αντωνιάδη.

Χαιρετισμούς απηύθυναν η Αννίκα Παπαντωνίου, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, ο Γιώργος Αντωνιάδης, πρόεδρος του Συμβουλίου των Επιτρόπων, και ο δρ Σπύρος Πολλάλης, διευθυντής του Κολλεγίου. Οι ευχαριστίες τους εστιάστηκαν και σε συγκεκριμένους ανθρώπους, δίχως τους οποίους το εγχείρημα δεν θα είχε πετύχει. Θεμελιώδης ήταν ο ρόλος που είχαν οι δωρήτριες Φωτεινή Λιβανού και Αλεξάνδρα Βουρέκα-Πεταλά. Εκαναν το μοναδικό αυτό δώρο προς το Κολλέγιο στη μνήμη του πατέρα τους Ιωάννη Μ. Καρρά. Χάρη στη γενναιοδωρία τους, σύντομα θα πραγματοποιηθεί η επέκταση του νηπιαγωγείου καθώς και το κτίριο «Χαράλαμπος Βελλής», που κατασκευάζεται ήδη στο campus του Ψυχικού.

Ο Αλέξανδρος Σαμαράς, επί της προεδρίας του οποίου εγκαινιάσθηκε αυτή η νέα σχολική μονάδα του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, μίλησε και με την έτερη ιδιότητά του του αρχιτέκτονος. Υπογράμμισε ότι το νηπιαγωγείο αποτελεί υπόδειγμα αειφόρου αρχιτεκτονικής και από την πρώτη κιόλας χρονιά λειτουργίας του βραβεύθηκε με την ανώτατη διάκριση Platinum Leadership in Energy & Environmental Design των ΗΠΑ.

Δέκα χρόνια λειτουργίας γιόρτασε το νηπιαγωγείο Ι. Μ. Καρράς-2
Η Τατιάνα Σπινάρη-Πολλάλη με τον Αλέξη Φυλακτόπουλο στην εορταστική εκδήλωση. [PANOULIS PHOTOGRAPHY]

Γιορτή δίχως μουσική και τέχνη δεν γίνεται. Πρωταγωνιστές στο μουσικό κομμάτι ήταν οι μικροί μαθητές που αποφοίτησαν φέτος από το νήπιο, καθώς και μαθητές της φετινής Γ΄ Γυμνασίου, οι οποίοι φοίτησαν πρώτοι στο νηπιαγωγείο τη χρονιά 2014-2015. Τα παιδιά θυμήθηκαν και μοιράστηκαν στιγμές που πέρασαν στις σχολικές αίθουσες και τραγούδησαν μαζί αγαπημένες μελωδίες. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από τη μοναδική έκθεση «10 χρόνια – 10 σταθμοί». Κάθε σταθμός παρουσίαζε αυθεντικά έργα καλλιτεχνών και έργα των μαθητών του νηπιαγωγείου. Από το 2014 έως σήμερα, οι καλλιτέχνες δούλευαν παρέα με τα νήπια και εκείνα ύστερα έκαναν τα δικά τους έργα εμπνευσμένα από τη δουλειά τους. Ηταν λοιπόν πολύ ωραίο να βλέπει κανείς τις δημιουργίες των παιδιών πλάι με τις δικές τους, αλλά και το γεγονός ότι, όπως έλεγε και ο Πάμπλο Πικάσο, κάθε παιδί είναι ένας καλλιτέχνης που ξέρει να ζωγραφίζει, αλλά μεγαλώνοντας το ξεχνάει…

Δέκα χρόνια λειτουργίας γιόρτασε το νηπιαγωγείο Ι. Μ. Καρράς-3
Οι ζωγράφοι Μιχάλης Μανουσάκης (αριστερά) και Γιώργος Χαδούλης μπροστά στις δημιουργίες των μικρών μαθητών. [ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ]
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT