Στον οργανισμό Special Olympics το φετινό βραβείο «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ»

Στον οργανισμό Special Olympics το φετινό βραβείο «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ»

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον οργανισμό των Special Olympics και μέσω αυτού στον πρόεδρό τους, Τιμ Σράιβερ, θα απονεμηθεί τον προσεχή Οκτώβριο το φετινό Βραβείο «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ» για την πολυετή τους προσφορά στην αντιμετώπιση των αντιξοοτήτων και την προώθηση της συμπερίληψης μέσα από τη δύναμη του αθλητισμού. Το βραβείο που δεν συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο θεσμοθετήθηκε από το Ιδρυμα Θεοφανώ, το οποίο συστήθηκε για πρώτη φορά στο κοινό το 2020, στο αποκορύφωμα της υγειονομικής κρίσης, με στόχο να προωθήσει τις ανθρώπινες αξίες που καθιστούν την Ευρώπη μοναδική και να τιμήσει πρόσωπα και θεσμούς που με τη δράση τους αποτελούν εξαιρετικά παραδείγματα προς μίμηση. Τα προηγούμενα χρόνια είχαν τιμηθεί το πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών «Εράσμους» της Ευρωπαϊκής Ενωσης παρουσία της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, οι επιστήμονες που ανέπτυξαν το πρώτο εμβόλιο κατά της COVID-19, δρ Ουγκούρ Σαχίν και δρ Οζλέμ Τουρετσί, ο παγκοσμίου φήμης μαέστρος Ντάνιελ Μπάρενμποϊμ για τη δημιουργία της West-Eastern Divan Orchestra και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες για τη συνεισφορά του Οργανισμού στην παγκόσμια ειρήνη και τη διεθνή συνεργασία.

Στον οργανισμό Special Olympics το φετινό βραβείο «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ»-1
Στο πρόσωπο του προέδρου τους Τιμ Σράιβερ θα τιμηθεί από το Ιδρυμα Θεοφανώ ο οργανισμός των Special Olympics, που είναι πολύ περισσότερα από μια αθλητική διοργάνωση.

Τα Special Olympics, που ιδρύθηκαν το 1968, είναι στην πραγματικότητα ένα παγκόσμιο κίνημα με στόχο τον τερματισμό των διακρίσεων απέναντι σε ανθρώπους με νοητική υστέρηση. Με σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια αθλητές και ένα εκατομμύριο προπονητές και εθελοντές σε περισσότερες από 170 χώρες, τα Special Olympics παρουσιάζουν περισσότερα από 30 ολυμπιακού τύπου αθλήματα και σχεδόν 50.000 αγώνες και συμμετοχές κάθε χρόνο. «Η αποστολή μας είναι πολύ μεγαλύτερη από τους Παγκόσμιους Αγώνες που διοργανώνουμε, πολύ μεγαλύτερη από τα εκατομμύρια εθελοντών και μελών οικογενειών που αφιερώνουν τον χρόνο τους ώστε κάτι που φαντάζει ακατόρθωτο να γίνει πραγματικότητα στην καθημερινή ζωή ενός εκ των πλέον περιθωριοποιημένων πληθυσμών της γης», δήλωσε ο πρόεδρος του οργανισμού Τιμ Σράιβερ στο άκουσμα της βράβευσης από το Ιδρυμα Θεοφανώ και ενόψει της ειδικής τελετής απονομής που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Οκτωβρίου στη Ροτόντα στη Θεσσαλονίκη.

Στον οργανισμό Special Olympics το φετινό βραβείο «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ»-2

Με τη σειρά του ο Σταύρος Ανδρεάδης, πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ιδρύματος Θεοφανώ, τόνισε ότι σε έναν κόσμο με τόση πολυπλοκότητα και τόσες αντιξοότητες, έχει θεμελιώδη σημασία να επισημανθεί η συνεισφορά οργανισμών όπως τα Special Olympics, όχι μόνο ως μέσο για την οικοδόμηση συνεκτικών κοινωνιών, αλλά και ως σημείο αναφοράς για τη δύναμη των ανθρώπων να υπερνικήσουν τις δυσκολίες και να αποτελέσουν παράδειγμα της χαράς της ζωής». Στο ίδιο, ακριβώς, μήκος κύματος και ο Χέρμαν βαν Ρομπέι, πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Ε.Ε. και πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Ιδρύματος Θεοφανώ: «Ο οργανισμός των Special Olympics ενσαρκώνει τις βασικές αξίες του Βραβείου “Αυτοκράτειρα Θεοφανώ”, ήτοι: γενναιοδωρία, ανθρώπινη αξιοπρέπεια και σύμπνοια εκατέρωθεν των συνόρων. Πρόκειται για κάτι ξεχωριστό και συνάμα σπουδαίο».

Στον οργανισμό Special Olympics το φετινό βραβείο «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ»-3
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT