«Μαζί για το Παιδί»: έμπρακτη στήριξη για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

«Μαζί για το Παιδί»: έμπρακτη στήριξη για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

2' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τις πλημμύρες, τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν πάλι πάνω στη Θεσσαλία. Πολλοί κάτοικοι δεν έκρυβαν την πικρία τους. Το ενδιαφέρον θα έπρεπε να είναι καθημερινό, διαρκές, όχι επετειακό. Μιλάμε για εκατοντάδες ανθρώπους που υπέστησαν τεράστια δοκιμασία, είδαν τα σπίτια και την περιουσία τους να χάνονται κάτω από τα νερά και τα ζώα τους να πεθαίνουν.

«Μαζί για το Παιδί»: έμπρακτη στήριξη για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας-1
Από αριστερά, Ειρήνη Ψημίτη, Θεόδωρος Αθανασόπουλος, Αρτέμιος Θεοδωρίδης, Ιωάννης Παπαδάτος, Αλεξάνδρα Μαρτίνου, Νίκος Σοφιάδης, Ρεγγίνα Γκολέμη, Εύη Ιωαννίδου.

Ευτυχώς υπάρχουν φορείς στην Ελλάδα που μας διδάσκουν τη συνέπεια, τη συνέχεια, τη χαμηλόφωνη και ουσιαστική ενασχόληση σε ό,τι και αν έχουν ταχθεί να υπηρετήσουν, είτε πρόκειται για άτομα και οικογένειες σε ανάγκη είτε για τις συλλογικές πληγές που αφήνει πίσω της μια θεομηνία. Η Ενωση «Μαζί για το Παιδί», μαζί με τα μέλη που βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα της, κάνει εδώ και 27 χρόνια μια εξαιρετικά ουσιαστική και αθόρυβη δουλειά, εθνικά χρήσιμη σε κάθε επίπεδο.

Πριν από λίγο καιρό παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του υπουργού Υγείας και των Αρχών της περιοχής, το Σωματείο παρέδωσε τον απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό για την επαναλειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών στο Κέντρο Υγείας Παλαμά στη Θεσσαλία. Είχε καταστραφεί ολοσχερώς από τις πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή τον Σεπτέμβριο του 2023. Η δωρεά του ιατρικού εξοπλισμού καλύπτει το σύνολο των καταγεγραμμένων αναγκών για την αποτελεσματική λειτουργία της μονάδας με ιατρικά μηχανήματα για παιδιά και ενηλίκους.

«Μαζί για το Παιδί»: έμπρακτη στήριξη για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας-2
Εξυπηρετεί 17.000 κατοίκους της περιοχής.

Ετσι είναι πλέον σε θέση να υποστηρίξει την περίθαλψη 17.000 κατοίκων καθώς εξυπηρετεί ετησίως άνω των 4.000 περιστατικών κατά μέσον όρο. Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο Αδωνις Γεωργιάδης εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς την Ενωση, ενώ η επικεφαλής Αλεξάνδρα Μαρτίνου υπογράμμισε με τη σειρά της ότι ο φορέας έσπευσε να βοηθήσει από την πρώτη στιγμή. Αξίζει ένα τεράστιο μπράβο και στους χορηγούς –όμιλος Ηρακλής, Cepal Hellas, Goldair, PwC Ελλάδας– που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για την αποκατάσταση του Κέντρου Υγείας.

Εμπιστεύτηκαν το «Μαζί για το Παιδί» που προσπάθησε εδώ και ένα χρόνο να απλώσει την ευεργετική του δράση και στην καθημερινότητα των πληγέντων. Κατά την περυσινή έναρξη της σχολικής χρονιάς στο κάλεσμα του υπουργείου Παιδείας για τη συγκέντρωση σχολικών ειδών για τα παιδιά γέμισαν 2.650 κιβώτια με σχολικά είδη σε συνεργασία με το «Ολοι μαζί Μπορούμε» και την Περιφέρεια Αττικής. Η στήριξη συνεχίστηκε με την κάλυψη αναγκών πολύτεκνων οικογενειών στους νομούς Τρικάλων και Μαγνησίας. Σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ενωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), μέσω της δράσης Food Drive και με τη συνδρομή των εργαζομένων της ΠΕΦ και των εταιρειών-μελών της, συγκεντρώθηκαν 5,5 τόνοι από προϊόντα διατροφής και είδη καθαρισμού και προσωπικής υγιεινής.

«Μαζί για το Παιδί»: έμπρακτη στήριξη για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας-3
Παραδόθηκαν ιατρικά μηχανήματα.

Το «Μαζί για το Παιδί» επίσης παρέδωσε στην Τοπική Μονάδα Υγείας της Γιάννουλης απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό, έπιπλα για τα ιατρεία, διαμορφωμένους χώρους αναμονής ασθενών καθώς και κλιματιστικά μηχανήματα για την επαναλειτουργία του κέντρου. Η μονάδα προσφέρει υπηρεσίες σε πληθυσμό άνω των 8.000 μονίμων κατοίκων εξυπηρετώντας ετησίως κατά μέσον όρο 1.800 περιστατικά γενικής ιατρικής και 640 παιδιατρικά.

«Μαζί για το Παιδί»: έμπρακτη στήριξη για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας-4
Η εικόνα του Παλαμά πριν από ένα χρόνο.

Επιπλέον, το σωματείο μαζί με την ευγενική δωρεά της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών ανέλαβε πρωτοβουλία μηνιαίας ενίσχυσης 107 οικογενειών με ανήλικα παιδιά που ανέρχονται συνολικά σε 387 ωφελουμένους για την κάλυψη βασικών αναγκών. Και επειδή το «Μαζί για το Παιδί» ενισχύει όσους έχουν ανάγκη, καλό είναι να το ενισχύσουμε και εμείς. Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου γίνεται η μεγάλη του φιλανθρωπική συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Θεοφάνους και τραγουδιστές όπως ο Αντώνης Ρέμος, η Πέγκυ Ζήνα, ο Κωνσταντίνος Αργυρός κ.ά. Αξίζει να πάμε.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT