Θα γευθούμε «της ομορφιάς το άγριο φιλί» στο Θέατρο Βράχων «Αννα Συνοδινού»

Θα γευθούμε «της ομορφιάς το άγριο φιλί» στο Θέατρο Βράχων «Αννα Συνοδινού»

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι ωραίο τα άσματα να επιστρέφουν στον γενέθλιο τόπο τους, εκεί όπου πρωτογράφτηκαν ως λέξεις στο χαρτί. Τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Βράχων «Αννα Συνοδινού» θα παρουσιαστεί ο νέος κύκλος τραγουδιών «Της ομορφιάς το άγριο φιλί» του στιχουργού Παρασκευά Καρασούλου, με ερμηνευτή τον χαρισματικό Θοδωρή Νικολάου.

Θα γευθούμε «της ομορφιάς το άγριο φιλί» στο Θέατρο Βράχων «Αννα Συνοδινού»-1

Κλασικός κι επίκαιρος

Ανήσυχος παρατηρητής των καιρών αλλά και της ανθρώπινης καρδιάς στη διαχρονία της, κλασικός αλλά και επίκαιρος, ο Καρασούλος στρέφει το βλέμμα του στην ομορφιά, ως συνεχές ζητούμενο. Σε αντίθεση όμως με το κάλλος τού φαίνεσθαι που κυριαρχεί στην εποχή μας, στην επικράτεια των μέσων μαζικής δικτύωσης και όχι μόνο, εκείνος αναζητάει το είναι.

Ψάχνει την αρμονία, τη συμμετρία, την ευαισθησία, όλες τις πρώτες ύλες της ομορφιάς που σίγουρα δεν έχουν να κάνουν με την εξωτερική εμφάνιση. Στο ταξίδι του αυτό του τελευταίου στιχουργικού πονήματος, που κράτησε καμιά δεκαετία, αν και μοναχικό, είχε άξιους συνοδοιπόρους.

Θα γευθούμε «της ομορφιάς το άγριο φιλί» στο Θέατρο Βράχων «Αννα Συνοδινού»-2

Ωστόσο, αυτό που εντυπωσιάζει στης «Ομορφιάς το άγριο φιλί» είναι οι συνθέτες που συνεργάστηκαν με τον στιχουργό: από τον Χρήστο Νικολόπουλο έως την Ελένη Καραΐνδρου και από τον Γκοτιέ Βελισσάρη μέχρι τον Γιώργο Ανδρέου, τον Στέφανο Κορκολή, τον Νίκο Κυπουργό, τον Χρίστο Θεοδώρου και τον Θοδωρή Οικονόμου.

Πρόκειται τόσο για παλιές συνεργασίες (που έχουν πια δέσει μέσα στα χρόνια σε δισκογραφικά εγχειρήματα) όσο και νέες. Από κοινού δίνουν έναν ήχο πολυσυλλεκτικό στους στίχους του Καρασούλου, μια καλειδοσκοπική μουσική διάσταση. «Είναι ένα τεράστιο δώρο αυτό που μου έκαναν», λέει στη στήλη.Ακούγοντας και ξανακούγοντας τα τραγούδια αυτά, το κόκκινο νήμα που τα ενώνει δεν είναι μόνο η ομορφιά, αλλά και η δύναμη του λόγου, της ποίησης που μπορεί να συγκεράσει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μέσα στον στίχο.

Αυτά τα χρόνια που επωαζόταν το δισκογραφικό αυτό εγχείρημα, ο στιχουργός δεν αναλώθηκε σε δημοσιολογίες –παρά τα όσα συνέβαιναν γύρω μας–, αλλά στράφηκε στον ίδιο του τον εαυτό για να μπορέσει να εξορύξει αλήθειες. Στη συναυλία του Θεάτρου Βράχων θα συνυπάρξουν παλιές επιτυχίες του με τη νέα σοδειά, πάντα με τον Θοδωρή Νικολάου στη σκηνή, απολογισμός και επανεκκίνηση μαζί. Ραντεβού εκεί.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT